IG-annonse-aksjer-cfd

18.12.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på en skikkelig søppel-aksje på Oslo Børs: RenoNorden (ticker på Oslo Børs: RENO)

Vi hos Aksjeanalyser.com tror investorer og analytikere snart våkner opp og ser potensialet nå for denne glemte ‘søppel-aksjen’ på Oslo Børs.

Vi tror aksjen kan stå foran en solid oppgang både på kort og mellomlang sikt.

Du kan lese mer om dette i vår tekniske analyse av aksjen lenger ned i saken her.

Les også: “Nyttårsraketter: Oslo Børs i 2016

RenoNorden er en ledende aktør i Norden innen innsamling av husholdningsavfall. Over 5 millioner innbyggere i Norge, Sverige, Danmark og Finland får jevnlig besøk av deres medarbeidere og kjøretøy.

Selskapet har i siden oppstarten vært i sterk vekst, og i perioden 2004 til 2013 har selskapet hatt en årlig vekst på 26%, og en organisk vekst på 20 % per år.

-Uten en effektiv og god innsamling og behandling av avfall stopper samfunnet opp. Vi er en stolt bidragsyter til denne verdikjeden, skriver selskapet selv på sine hjemmesider.

Du kan lese mer om selskapet på deres hjemmesider her…

RenoNorden har kunnet melde om flere store kontrakter den seneste tiden, og senest nå på fredag kunne selskapet melde om to store kontrakter i Danmark.

RenoNorden A/S, heleid av RenoNorden ASA, er tildelt to kontrakter i Århus i Danmark. Disse gjelder husholdningsavfall og resirkulerbart søppel. RenoNorden har i dag en kontrakt som tilsvarer halve kontrakten for husholdninstavfall. Den løper til september 2020.

De nye kontraktene dekker 302.000 innbyggere.

Kontaktene er estimert til 233 millioner danske kroner. Det tilsvarer 284 millioner norske kroner.

RenoNorden-aksjen steg ikke akkurat til himmels på nyheten fredag om disse to store kontraktene, men aksjen endte nå opp 2,56 prosent til 16,00 kroner.

Den 16. november kunne selskapet melde om en annen ny søppelkontrakt til en verdi av 221 millioner kroner.

RenoNorden kunne da melde at de har blitt tildelt kontrakt for søppelhåndtering i kommunene Gjøvik, Østre Toten, Vestre Toten, Nordre Land og Søndre Land, gikk det frem av en børsmelding.

Kontraktssummen ble oppgitt til å være 221 millioner kroner over syv år, med oppstart 1. august 2017.

RenoNorden har i dag en kontrakt som dekker fire av disse fem kommunene, som omfatter rundt 70.000 innbyggere.

Avtalen inkluderer opsjon på opptil to års forlengelse.

Til tross for dette så har RenoNorden-aksjen vist en mildt sagt trist utvikling, og aksjen handles nær sitt laveste nivå siden børsnoteringen i desember 2014.

Fredag endte altså aksjen i 16,00 kroner, mens den ved børsnotering i desember 2014 ble handlet rundt 46,00 kroner.

Høyest har aksjen vært i 51,25 kroner i slutten av januar 2015, men siden har det stort sett bare gått en vei med ‘søppel-aksjen’ RenoNorden (RENO).

Aksjen har altså falt med nesten 70 prosent siden toppen ved 51,25 kroner i slutten av januar 2015, og til i dag en aksjekurs ved 16,00 kroner.

Nå har vi i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på denne ‘søppel-aksjen’, RenoNorden (RENO).

Du kan lese mer om dette nedenfor annonsen her…

Les også: “Dollaren på vei mot 11 kroner

IG-annonse-valuta

Medsea-Invest

Først litt kort om selskapets resultater for 3. kvartal 2016:

RenoNorden kunne den 9. november melde om et resultat etter skatt på 38,4 millioner kroner i 3. kvartal 2016, mot 34,0 millioner kroner i samme periode året før.

Resultat per aksje ble 1,41 kroner, mot 1,25 kroner ved samme korsvei i fjor.

Resultatet før skatt ble 46,6 millioner kroner, sammenlignet med 42,1 millioner kroner i fjor.

Driftsresultatet ble 51,2 millioner kroner, mot 57,9 millioner kroner året før.

Driftsinntektene beløp seg til 528,6 millioner kroner, sammenlignet med 481,3 millioner kroner i 3. kvartal 2015.

– Ledelsen i RenoNorden er svært fokusert på bedre drift, både knyttet til løpende kontrakter og nye anbudsprosesser. Dette har vært vårt hovedmål i 3. kvartal, og vi oppfatter at det har vært god fremdrift i arbeidet, uttalte Harald Rafdal, konsernsjef i RenoNorden i forbindelse med resultatpresentasjonen for 3. kvartal 2016.

Ordrereserven var på hele 7,5 milliarder kroner, opp fra 6,9 milliarder på samme tid i fjor.

– Den store og økende ordrereserven er en indikasjon på vår ambisjon om å beholde posisjonen som det ledende selskapet for innsamling og transport av avfall i Norden. Det er også verdt å merke seg at flere bestridte kontrakter i Stockholm ikke er inkludert i ordrereserven, noe som gir et ytterligere potensial dersom disse blir bekreftet, uttalte Rafdal videre.

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

IG-annonse2

Vi hos Aksjeanalyser.com mener at selskapet med dagens børsverdi på rundt 435 millioner kroner fremstår som attraktivt priset ved dagens aksjekurs.

I 2015 hadde selskapet en fortjeneste (EPS) per aksje på 3,06, og dette gir med dagens aksjekurs ved 16,00 kroner en P/E på bare rundt 5-tallet.

Vi hos Aksjeanalyser.com tror aksjen kan stå foran en solid oppgang både på kort og mellomlang sikt.

Teknisk analyse av RenoNorden (RENO):

Som nevnt lenger opp i saken her så har RenoNorden-aksjen vist en mildt sagt trist utvikling siden selskapet ble notert på Oslo Børs i desember 2014.

Aksjen har falt med nærmere 70 prosent siden toppen ved 51,25 kroner i slutten av januar 2015, og til i dag en aksjekurs ved 16,00 kroner (jf. diagram over kursutviklingen for aksjen nederst i saken her).

Aksjen er nå helt ned mot sitt laveste nivå noensinne, og bør kunne finne en del teknisk støtte rundt 15,00-16,00 kroner nå.

Det laveste aksjen har vært intradag var ved 14,80 kroner den 19. august i år, men aksjen endte dagen da i 16,50 kroner.

Aksjen fikk så et kraftig løft helt opp mot 23,60 kroner den 31. august.

På under to uker så steg altså aksjen da i august med hele 60 prosent fra en bunn ved 14,80 kroner den 19. august og til en topp ved 23,60 kroner den 31. august.

Nå tror vi hos Aksjeanalyser.com at aksjen snart kan få en tilsvarende kraftig oppgang, om enn ikke i løpet av bare to uker så tror vi aksjen kan få et løft opp mot 23,00-nivået i løpet av gjerne bare 1-3 måneders sikt.

Vi tror aksjen lider under at den er blitt en glemt ‘søppel-aksje’ og som det er lite fokus på hos analytikere rundt om i banker og meglerhus, og dermed også lite fokus på hos investorer.

Vi hos Aksjeanalyser.com mener RenoNorden-aksjen er svært attraktivt priset med dagens aksjekurs ved 16,00 kroner, og vi ser altså et potensiale for aksjen opp mot 23,00-24,00 kroner på gjerne bare 1-3 måneders sikt.

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:

MedseaInvest

Diagram over kursutviklingen for RenoNorden-aksjen (RENO) siden børsnoteringen i desember 2014 og frem til i dag:

reno-181216Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…