IG-annonse-aksjer-cfd

16.12.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på dollaren mot norske kroner (USD/NOK).

Dollaren er igjen på vei oppover mot både norske kroner og andre valutaer, og det blant annet som følge av at den amerikanske sentralbanken på onsdag satte opp styringsrenten til 0,75 prosent.

Den amerikanske sentralbanken satte som ventet opp styringsrenten i intervallet 0,50 til 0,75 prosent. Fed tror på ytterligere tre renteøkninger i 2017.

Sentralbanksjef Janet Yellen økte dermed rentenivået med 0,25 prosentpoeng på onsdagens rentemøte, som svar på en solid amerikansk økonomi og forventninger om høyere inflasjon.

Forrige renteøkning fant sted i desember for ett år siden. Det er andre gang siden finanskrisen, for snart ti år siden, at renten settes opp.

Sentralbanken forventer en økonomisk vekst på 1,8 prosent, milevis unna 4-prosentmålet påtroppende president Donald Trump har sagt han kan oppnå med sitt dereguleringsforslag og skattekutt.

Den økonomiske veksten i USA vil i 2017 nå 2,1 prosent, litt høyere enn tidligere anslag på 2,0 prosent sentralbanken så for seg i september.

Sentralbanken tror også det blir tre renteøkninger i 2017, opp fra to økninger som ble anslått på septembermøtet.

Dollaren har de seneste dagene steget markant mot blant annet norske kroner, og kursen for USD/NOK er i skrivende stund fredag kveld rundt 8,70.

Kursen for USD/NOK stiger med dette over et svært viktig teknisk motstandsnivå rundt 8,50, og utløser da et kraftig teknisk kjøpssignal.

Dette gir signal om videre oppgang for dollaren mot norske kroner i tiden fremover.

Vi har altså i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på det tekniske bildet for dollaren mot norske kroner, og som nå indikerer at dollaren kan komme til å stige helt opp mot 11,00 mot norske kroner i løpet av 2017.

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

Du kan lese mer om dette nedenfor annonsen her i vår tekniske analyse i dag av USD/NOK…

IG-annonse-raavarerTeknisk analyse av USD/NOK:

USD/NOK beveger seg innenfor en langsiktig stigende trend (jf. diagram nederst i saken her), og hvor videre oppgang nå signaliseres for dollaren mot norske kroner i tiden fremover innenfor denne langsiktige stigende trenden.Medsea-Invest

Etter å ha konsolidert det seneste året innenfor en fallende triangel-formasjon, så har USD/NOK nå brutt opp i fra denne konsolideringsformasjonen.

USD/NOK har også som nevnt lenger opp i saken her nå brutt opp i gjennom et svært viktig teknisk motstandsnivå rundt 8,50.

Det samlede tekniske bildet for USD/NOK indikerer nå at kursen for dollaren mot norske kroner er på vei videre oppover i tiden fremover innenfor denne langsiktige stigende trenden.

Neste tekniske motstandsnivåer av større betydning er nå ved 9,00-nivået, og deretter ved 9,50-nivået.

IG-annonse2

Les også: “Oljeprisoppgang: Fredriksen-aksjer kan flerdoble seg

I henhold til den langsiktige stigende trenden som USD/NOK nå beveger seg innenfor så indikeres det at dollaren kan komme til å stige helt opp mot 11-tallet på 12 måneders sikt.

Med tanke på at Fed nå ser for seg flere videre renteøkninger i USA i 2017, samtidig som vi her hjemme i Norge kanskje går mot mulig ytterligere en rentenedsettelse om ikke lenge.

Ja så er det ikke bare det tekniske bildet for USD/NOK som nå indikerer at det kan komme en ytterligere styrking av dollaren mot norske kroner, men også det fundamentale og rentebildet indikerer tilsvarende mulig utvikling for USD/NOK i 2017.

Du kan følge utviklingen for USD/NOK og andre valutakurser hos IG her… [sponset lenke]

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:

MedseaInvest

Diagram over utviklingen for USD/NOK siden 2001 og frem til i dag:

usd-nok-161216Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…