22.10.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på dollaren mot norske kroner (USD/NOK).

Etter å ha korrigert noe ned den seneste tiden så stiger nå dollaren kraftig igjen mot norske kroner.

Etter å ha vært oppe rundt 8,60 på det høyeste i slutten av September så falt dollaren ned mot 8,00. Nå stiger altså dollaren igjen, og torsdag kveld er kursen for USD/NOK kommet opp i 8,30.

Slik vi har skrevet om hos Aksjeanalyser.com i flere analyser av dollaren det seneste året så indikerer det tekniske bildet for USD/NOK at kursen kan komme til å stige helt opp mot 9,00-9,50.

Allerede for rundt ett år siden, den 30. Oktober 2014, skrev vi hos Aksjeanalyser.com om at dollaren kunne stige opp mot 9-tallet: “Dollaren styrker seg kraftig. Kan stige til 9-tallet mot NOK“. Den gang var kursen for USD/NOK i 6,72, og den har således steget med nesten 25 prosent siden vår analyse av USD/NOK den gang.


USD/NOK er i en stigende trend (jf. diagram nederst i saken her), og videre oppgang signaliseres nå for USD/NOK i tiden fremover innenfor denne stigende trenden.

Det tekniske bildet indikerer altså at kursen for USD/NOK kan komme til å stige helt opp mot 9,00-9,50 på 6-12 måneders sikt.

Vi må helt tilbake til begynnelsen av 2002 for å finne sist gang dollaren kostet over 9,00 kroner, og nå kan altså dollaren snart komme opp på 9-tallet igjen om kort tid.

Med en ventet renteøkning i USA stadig nærmere, og forventninger om ett eller flere rentekutt til her hjemme i Norge i løpet av de neste 6-12 måneder, ja så vil dette kunne bidra til at dollaren snart kan komme opp på 9-tallet.

Du kan se diagram over utviklingen for USD/NOK nederst i saken her…

Annonse (Nidelv International ASA):

Nidelv780Sport

Diagram over utviklingen for USD/NOK:

USD-221015


 

Kilde Chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her: http://aksjeanalyser.com/disclaimer/