Hei kjære VIP medlemmer og følgere av Aksjeanalyser.com,

Ja Aksjeanalyser.com tror Q-Free-aksjen nå kan være ved et svært gunstig nivå å kjøpe ved, og tror også at et nytt bud på selskapet kan være nært forestående.

Selskapet er nå svært lavt priset slik Aksjeanalyser.com vurderer det og selskapet har en rekordstor ordrebok på rundt 1,5 milliarder kroner.

Videre så vinner selskapet stadig store nye kontrakter, og det er også vel verdt å merke seg her hva selskapet skrev i en børsmelding fra den 29. april 2022, og som underbygger at Aksjeanalyser.com tror det enten kan komme nytt bud på Q-Free snart eller at Q-Free selv kjøper opp selskap. Begge deler vil kunne ha en svært positiv effekt på aksjekursen.

QFR: GODT POSISJONERT TIL Å LEVERE PÅ 2025-AMBISJONER
29.4.2022 07:20 • TDN Finans •

Oslo (Infront TDN Direkt): Q-Free er godt posisjonert til å levere på selskapets 2025-ambisjoner etter en ordreinngang på over 500 millioner kroner i første kvartal.

….Videre skriver selskapet at det er observert økende M&A-aktivitet, konsolidering og interesse blant store investorer i ITS-markedet, både i Nord-Amerika og Europa.

“Det har vært flere transaksjoner annonsert nylig. Q-Free følger markedsaktivitetene nøye og vil fortløpende vurdere å ta del i attraktive strukturelle muligheter dersom de skulle dukke opp”, heter det.

About Q-Free

Q-Free ASA(OSE: QFR) is a global innovator in intelligent transportation systems that improve traffic flow, road safety, and air quality. With an open, collaborative approach to tolling, traffic and active transportation management, Q-Free works with customers and partners on every continent to digitize infrastructure and overcome modern mobility challenges for the greater good of society.

Headquartered in Trondheim, Norway, Q-Free has annual revenues of approximately 900 million NOK (100 MUSD) and employs approximately 350 transportation innovators, experts, and enthusiasts. To learn more about how Q -Free is “changing the movements of life”, visit http://www.q-free.com or Twitter:@Q-FreeASA

Teknisk Analyse av Q-Free (ticker på Oslo Børs: QFR)

Q-Free (QFR) viser et samlet teknisk bilde nå som indikerer at aksjen kan stå foran kraftig oppgang både på helt kort sikt og på lengre sikt.

Aksjen har de seneste året beveget seg innenfor en fallende kile formasjon, og aksjen befinner seg nå i bunn av denne.

Samtidig så finner aksjen nå betydelig teknisk støtte rundt NOK 6.00-nivået.

Videre så signaliserer ulike momentum-indikatorer som RSI og Stochastics at aksjen kan stå foran en oppgang i tiden fremover.

Det er også veldig nær ved at momentum-indikatoren MACD nå utløser kjøpssignal for Q-Free aksjen.

Q-Free aksjen brøt i begynnelsen av 2021 ut av en langsiktig fallende trend som hadde vedvart helt siden 2012, og så fikk aksjen et kraftig løft da det kom bud på selskapet fra et børsnotert amerikansk selskap i mai 2021.

Etter at største eier i Q-Free, Rieber & Søn, valgte å takke høflig nei til tilbudet fra amerikanerne så har aksjen falt tilbake men på veldig lave volumer. Interessen for aksjen har rett og slett falt etter at budet ble avslått.

Nå tror Aksjeanalyser.com at aksjen er ved et så rimelig nivå og så attraktivt priset at et nytt bud fra enten det er amerikanerne som bød i mai 2021 eller fra noen andre (f.eks. Siemens som Aksjeanalyser.com har nevnt som en godt mulig kandidat tidligere til å kunne by på Q-Free).

Ja Aksjeanalyser.com tror det kan skje svært spennende ting rundt Q-Free aksjen fremover nå, og velger derfor å ta aksjen inn med hele 50 prosent vekting i sin modellportefølje nå i dag, mandag 19. september.

Et brudd over NOK 8.00-nivået vil altså utløse et svært kraftig kjøpssignal for QFR-aksjen, og Aksjeanalyser.com tror at aksjen nå i løpet av den nærmeste tiden vil bryte opp fra denne fallende kile formasjonen den har beveget seg innenfor i ett års tid nå, og over et viktig nivå rundt NOK 8.00.

Da kan veien bli veldig kort videre oppover derifra, og Aksjeanalyser.com ser aksjen opp mot NOK 12.00 i løpet av gjerne bare de neste 1-3 måneder.

Et nytt bud på selskapet tror Aksjeanalyser.com kan komme når som helst og gjerne i løpet av nær fremtid med den attraktive prisingen som nå er av selskapet.

Teknisk Analyse av Q-Free (ticker på Oslo Børs: QFR):

Noen av de seneste nyheter fra Q-Free:

Q-Free ASA: Q-Free: Tag order in France – 32 MNOK
13.9.2022 11:00 • Cision •

Q-Free has won a tag contract with VINCI Autoroutes, the largest highway company and tag issuer in France, with a value of approximately 32 MNOK. The tags will mainly be supplied in 2023.

  • This order confirms the high technical performance of Q-Free’s tags and our ability to supply significant volumes. We are grateful for VINCI’s continued confidence in Q-Free and look forward to continuing our partnership, comments Interim CEO in Q-Free, Trond Christensen.

Q-Free: Traffic Management recurring revenue contract extension in the USA – 62 MNOK
13.9.2022 08:30 • Oslo Børs •

Q-Free has received a 2-year renewal of one of its key statewide ATMS contracts in the USA. The contract extension ensures continued delivery of Q-Free’s Open TMS solution from 1 October 2022 until 30 September 2024 and will be recognized as recurring revenue totaling approximately 62 MNOK over the contract period.

  • We are very pleased to see that Q-Free has received a satisfactory performance evaluation and that the customer again has decided to renew the contract. The extension gives us a secure monthly cash flow for two additional years and provides us with an opportunity to sell additional OpenTMS features and services on top, comments Interim CEO, Trond Christensen.

QFR: FORVENTER AT FORSYNINGSPROBLEMENE BEDRER SEG I 3.KV – CHRISTENSEN
8.7.2022 10:15 • TDN Finans •
Oslo (Infront TDN Direkt): Q-Free opplyser i sin kvartalsrapport at de globale forsyningsproblemene påvirker omsetningen negativt, men under selskapets presentasjon sier interim administrerende direktør Trond Christensen at han tror situasjonen vil bedres i tredje kvartal.

-Våre prognoser indikerer en god forbedring, spesielt innen Tolling-segmentet, for utstyr som påvirker vår omsetning, sier Christensen. Situasjonen varierer, ifølge Christensen, mye fra dag til dag, og det er noen ganger ganske overraskende hvordan den påvirker selskapet.

-I begynnelsen var det i hovedsak mikropressorer og den slags som påvirket oss, men det vi ser i dag er at transportproblemer og andre problemer gjør det veldig uforutsigbart, og tidvis er det ganske små og mindre betydelige komponenter som hindrer leveransene, forklarer han videre.

Selv om marginen til en viss grad påvirkes av dette, som følge av økte priser, påpeker Christensen at det ikke er snakk om mye og at de forventer å tjene inn dette igjen i markedet over tid.

QFR: FORTSATT GODT POSISJONERT TIL Å LEVERE PÅ 2025-AMBISJONER
8.7.2022 07:41 • TDN Finans •

Oslo (Infront TDN Direkt): Q-Free opplyser at utsiktene er fortsatt positive, til tross for de globale leveranseutfordringene som negativt påvirker omsetningen. Selskapet gjentar sine 2025-ambisjoner på 1,3-1,5 milliarder kroner i omsetning og en ebitda-margin i området 15-20 prosent.

Det skriver selskapet i forbindelse med fremleggelsen av selskapets kvartalsrapport fredag morgen.

Q-Free gjentar ambisjonen om å levere en gjennomsnittlig årlig omsetningsvekst i overkant av ti prosent frem til 2025.

-Jeg er glad for å observere at vi leverer på vårt langsiktige mål om å transformere forretningsmodellen og vise en massiv vekst i gjentakende inntekter. Gitt denne transformasjonen, er vi i stand til å levere et ganske sterkt kvartal for marginutviklingen, til tross for komponentmangel som resulterer i et heller mykt kvartal når det gjelder omsetning fra prosjekter og produktsalg. Dette kvartalet er forhåpentligvis en indikasjon på hva den transformerte forretningsmodellen vil gjøre med robustheten og stabiliteten i den underliggende virksomheten i Q-Free, sier Trond Christensen, fungerende administrerende direktør i Q-Free, i en pressemelding.

Q-Free: Second quarter 2022 financial results
8.7.2022 07:00 • Oslo Børs •

(Oslo, 8 July 2022) Q-Free ASA (Q-Free, OSE: QFR) reported an 31% year-on-year growth in recurring revenues, resulting in annualized recurring revenues of NOK 299 million. The total revenues in the second quarter of 2022 amounted to NOK 214 million, down from NOK 253 million in the same quarter in 2021 mainly due to component shortage. EBITDA in the second quarter ended at NOK 32 million.

The order backlog continued to grow for the third consecutive quarter and ended at NOK 1.5 billion, up 20% year-on-year. Based on favorable macro trends related to efficient, safe, and sustainable transportation, the company reiterates its positive outlook.

“I am pleased to observe that we are delivering on our long-term goal of transforming the business model and showing a massive growth in recurring revenues. Given this transformation we are able to deliver a quite strong quarter in term of margin, despite component shortage resulting in a rater soft quarter in terms of revenues from projects and product sales. This quarter hopefully shows indication of what the transformed business model will do to the robustness and stability of the underlying business in Q-Free.” says Trond Christensen, Interim President and CEO of Q-Free.

In the second quarter of 2022 Q-Free reported recurring revenues of NOK 75 million (57), up 31 percent compared to the same period last year, which gives an ARR* of NOK 299 million (228). Total revenues in the quarter amounted to NOK 214 million (253), down 16 percent mainly due to component shortage. EBITDA ended at NOK 32 million (35) in the quarter, while EBIT came in at NOK 19 million (20). Cash flow from operations in the second quarter of 2022 was NOK – 10 million (29).

The order intake as NOK 279 million (151) and the backlog ended at NOK 1 469 million (1 221). Q-Free had another good quarter in terms of order intake, where several important contracts were awarded both within the Tolling segment and within Traffic Management.

“Our order backlog is at historical high level, and it pleases us to see that we are viewed as a preferred vendor in a majority of the cases we bid on, and that we are able to capitalize on the restructured growth platform to improve traffic flow, road safety, and air quality” Christensen continues.

The outlook remains positive, despite global supply constraints that negatively impact revenues, levering on the global opportunity to provide free-flowing, clean and safe transportation. Q-Free reiterates its 2025 ambitions of NOK 1.3-1.5 billion in revenues and an EBITDA margin in the 15-20 percent range.

“Q-Free continues its transformation to a more robust and scalable recurring business model and is well positioned to benefit from positive macro trends related to efficient, safe, and sustainable transportation,” Christensen concludes.

Q-Free ASA: Q-Free: Tolling contract in Portugal – 148 MNOK
1.7.2022 08:30 • Cision •

The motorway operator Ascendi O&M, S.A. has signed a 5-year extension of its service and maintenance agreement with Q-Free in Portugal. Q-Free will provide back-office services, remote monitoring, and field service for Multi-Lane Free Flow tolling systems delivered to Ascendi O&M, S.A. (reference is made to the announcement on 20[th] July 2020). The contract has a guaranteed total value of approximately 148 MNOK over the coming 5 years with options to further extend the contract period.

“We are very pleased to continue our close collaboration with Ascendi, which has been a customer of ours since 2009. Under the new contract Q-Free will continue to provide best-in-class service and maintenance of Ascendi’s upgraded tolling infrastructure. This contract is a part of Q-Free’s growing base of recurring revenues”, says Trond Christensen, Q-Free’s Interim CEO.

Q-Free ASA: Q-Free: Tolling contract in Chile – 45 MNOK
24.6.2022 08:30 • Cision •

Q-Free has been awarded a new tolling contract in Chile. The client is the concessionaire of the San Antonio – Santiago highway, which belongs to Sacyr Concessions.

The contract has a value of approximately 45 MNOK and comprises a MLFF roadside solution as well as service and maintenance for 5 years. Most of the revenues will be recognized in 2023.


Til slutt nevnes det at undertegnede, Bjørn Inge Pettersen, selv eier aksjer i Q-Free ASA (ticker på Oslo Børs: QFR).