Hei kjære VIP medlemmer og følgere av Aksjeanalyser.com,

Ja i dag så har Aksjeanalyser.com sett nærmere på den hardt prøvede aksjen, Scatec ASA (ticker på Oslo Børs: SCATC) og som nå har falt rundt 57 prosent siden toppen rundt NOK 405.00 i begynnelsen av januar 2021.

Aksjen handles tirsdag formiddag rundt NOK 172.00, og nå kan aksjen være ved et svært gunstig nivå å kjøpe aksjen ved.

Aksjeanalyser.com med undertegnede har selv investert for større beløp i Scatec-aksjer rundt dagens kursnivå, og ser en mulig vending opp for aksjen i løpet av den aller nærmeste tiden, og vurderer det kortsiktige potensialet for aksjen til å være opp mot 200-dagers glidende gjennomsnitt, rundt NOK 240.00.

Dette gjerne i løpet av bare de neste 1-3 måneder, og som gir en hyggelig oppside i aksjen på gode 40 prosent, og som Aksjeanalyser.com og undertegnede tror kan skje i løpet av gjerne så kort tid som bare de neste 1-3 måneder.

Det kan også nevnes at Carnegie var ute nå nylig den 09. september 2021 med en oppdatert analyse av Scatec (SCATC) og hvor de oppgraderte aksjen til kjøp og med kursmål NOK 220.00.

Videre kan det nevnes at største eier i Scatec (SCATC) er Equinor (EQNR) med en eierandel i dag på cirka 13 prosent i Scatec. Det spekuleres fra tid til annen i om Equinor kan komme til å øke sin eierandel i Scatec etter den kraftige korreksjonen aksjen nå har hatt, og om Equinor kanskje kan komme til å kjøpe opp Scatec på noe tidspunkt. Dette blir naturligvis kun spekulasjoner.

Kort om Scatec ASA (ticker på Oslo Børs: SCATC)

Scatec ASA er en uavhengig produsent av solenergi som leverer en rimelig og bærekraftig kilde til ren energi over hele verden. Forretningsaktiviteten fungerer gjennom segmentene Power Production (PP), Operation and Maintenance (O&M) og Development and Construction (D&C). PP-segmentet består av Kalkbult- og Linde-anlegg i Sør-Afrika, ASYV-anlegget i Rwanda og fire fabrikker i Tsjekkia. O&M inkluderer tjenester levert til solkraftverk der Scatec Solar deltar eller til tredjepartsanlegg bygget av selskapet. D&C omfatter utviklingsaktiviteter samt bygging av solkraftverk. De geografiske segmentene er Sør-Afrika, Egypt, Malaysia, Honduras, Jordan, Tsjekkia, Mosambik, Ukraina, Nederland og Rwanda.

For mer informasjon om Scatec ASA se deres hjemmesider her: https://scatec.com/

Teknisk Analyse av Scatec ASA (ticker på Oslo Børs: SCATC)

Scatec ASA (ticker på Oslo Børs: SCATC) viser en positiv utvikling i det lange bildet innenfor en langsiktig stigende trend (jf. ukediagram nedenfor i saken her).

I likhet med fornybar-energi sektoren generelt og mange aksjer i denne sektoren, så har også Scatec-aksjen fått svært hard medfart siden toppen i begynnelsen av året.

Scatec var på det høyeste i begynnelsen av januar 2021 rundt NOK 405.00.

Aksjen har nå falt hele 57 prosent fra toppen i begynnelsen av 2021, og aksjen kan nå være ved et svært gunstig nivå å kjøpe aksjen ved etter denne voldsomme korreksjonen.

Aksjen påtreffer nå et betydelig teknisk støttenivå rundt NOK 170.00-nivået og hvor det også er støtte ved nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden (jf. chart nedenfor i saken her).

Det er også etablert enkelte positive reversal signaler i daily candlestick chart og som indikerer at aksjen nå gjerne står foran en ny vending opp fra dagens kursnivå.

På oppsiden er det noe teknisk motstand rundt NOK 200.00-nivået og så er neste tekniske motstandsnivå for aksjen rundt NOK 240.00-nivået, og hvor det vil være motstand opp mot 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Aksjen er nå betydelig under 200-dagers glidende gjennomsnitt, og som ofte etterfølges av en kraftig reaksjon opp for aksjer, og opp for å teste motstandsnivået ved 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Det samlede tekniske bildet for Scatec-aksjen indikerer nå at en slik kraftig vending opp mot 200-dagers glidende gjennomsnitt kan være veldig nært forestående.

Aksjen har dannet en fallende kile konsolideringsformasjon i løpet av 2021, og en vending opp innenfor denne virker nå sannsynlig basert på det samlede tekniske bildet som aksjen nå viser.

Basert på dette tekniske bildet som Scatec nå viser så vurderer Aksjeanalyser.com aksjen som en svært spennende og interessant kjøpskandidat rundt dagens kursnivå.

Potensialet for aksjen vurderes til å være opp mot NOK 240.00 på 1-3 måneders sikt. Et eventuelt etablert brudd over NOK 240.00-nivået vil utløse et svært kraftig teknisk kjøpssignal for aksjen, og som da vil ha potensiale opp mot NOK 350.00 – 400.00 på 6-12 måneders sikt.

Et eventuelt etablert brudd ned under NOK 165.00-nivået vil være det som kan utløse noen negative tekniske signaler for den videre utviklingen for aksjen på kort sikt.

Undertegnede (Bjørn Inge Pettersen) har selv investert for større beløp i Scatec ASA (SCATC) på dagens kursnivå rundt NOK 172.00.

Teknisk Analyse av Scatec ASA (ticker på Oslo Børs: SCATC):