Riktig God Helg alle medlemmer og følgere!

Hei igjen kjære alle medlemmer og følgere av Aksjeanalyser.com,

Aksjeanalyser.com og undertegnede startet nå for noen måneder siden opp igjen med litt ‘God Helg underholdning’ og med en del utvalgte musikk og videoer, og med den tanken at en glad investor er en bedre investor! 🙂

Ja nå er det jammen meg blit 22. mai og Pinsehelg her, så da vil selvfølgelig undertegnede og Aksjeanalyser.com få ønske dere kjære snille alle sammen en riktig så fin Pinsehelg!

En dag om gangen og positive tanker så godt det bare går!

Da må dere kjære snille alle sammen ha en riktig fin og God Pinsehelg, og en riktig fin og god Vår og Sommer! 🙂

Pinse er en kristen høytid 49 dager etter at Jesus Kristus, ifølge Det nye testamente i Bibelen, stod opp fra de døde på påskedagen. På denne dagen viste Den hellige ånd seg for apostlene i form av ildtunger fra himmelen. Dagen er til minne om at Den hellige ånd kom til apostlene. Dagen regnes av protestantiske kristne som fødselsdagen til den kristne kirken, mens katolsk kristendom legger kirkens grunnleggelse til utvelgelsen av apostlene og overgivelse av nøkkelmakten til Peter (Matt.16.19), og de ortodokse kristne ser på pinsen som fullførelsen av en lang dannelsesprosess. Navnet pinse kommer av det greske ordet «pentekoste», som betyr femtiende. Dette var opprinnelig navnet på den jødiske høytiden sjabuót som ble feiret den femtiende dagen etter pesach (dvs. syv uker etter sabbat i pesach). Sjabuót er til minne om åpenbaringen av loven (de ti bud) på Sinaifjellet.

Det nye testamentet
Ånd
Ved Jesu dåp er alle evangelistene enig om at Den hellige ånd kom ned i skikkelse av en due. Symbolet forener flere av betydningene brukt i Det gamle testamentet.

Millais: Duen i Noas Ark kommer tilbake

Gresk mytologi
Guden for kjærlighet og skjønnhet, Afrodite, har en vogn trukket av duer.
Pleiadene, Atlas’ syv døtre, er duer. Da Atlas måtte bære himmelen på sine skuldre begynte Orion å forfølge Pleiadene. Zeus skapte dem først om til duer, og deretter til stjerner, som påskjønnelse for farens anstrengelse.

Sendebud
Millais: Duen i Noas ark kommer tilbake
I Bibelen er duen brukt i flere symbolske sammenhenger. I 1. Mos. 8,8-12 sender Noa ut en due for å se om vannet hadde sunket fra jordoverflaten. Den kom tilbake med et oljeblad.

Fredssymbol
Som medlem av Det franske kommunistpartiet fikk Pablo Picasso i oppdrag å tegne et fredssymbol foran en stor konferanse i januar 1949. Han valgte da duen med olivenkvist i nebbet. Samme vår ble Picassos tegning hengt opp som plakat overalt i Europa, og er senere blitt et dominerende fredssymbol.

Her finner dere for øvrig tidligere God Helg underholdning fra Aksjeanalyser.com og Bjørn Inge Pettersen…

PS! Det kan ta et par sekunder før videoene nedenfor er ferdig lastet inn (alt er for øvrig youtube.com videoer).

The Best Of Armin Only (FULL SHOW) [Live from the Johan Cruijff ArenA – Amsterdam, The Netherlands]:

Cosmic Gate: Best Of 2020 Set (Miami Beach 18. DEC 20):

Hardstyle | Oldschool Madness Mix:

Med vennlig hilsen,

Bjørn Inge Pettersen

Aksjeanalyser.com