Aksjeanalyser.com har i dag sett nærmere igjen på den kanskje minst kjente av de ‘grønne aksjene’ på Oslo Børs, men som kanskje er den grønne aksjen med størst potensiale på Oslo Børs de neste 1-3 årene. På eiersiden i selskapet er Christen Sveeas med sitt investeringsselskap Kistefos største eier med rundt 21 prosent. Aksjeanalyser.com valgte den 10/08-2020 å ta denne ‘Grønne aksjen’ inn i sin modellportefølje for Norge og aksjen er nå opp 86 prosent. Aksjeanalyser.com tror aksjen nå etter den seneste konsolideringen de siste par ukene, nå er klar for videre kraftig oppgang i månedene fremover. Det skal lønne seg å være VIP medlem hos Aksjeanalyser.com! NÅ kan du frem til 31/10-2020 få hele 34% rabatt på fornyelse eller nytt VIP medlemskap hos Aksjeanalyser.com! Fornyer du ditt VIP medlemskap så får du naturligvis lagt til 12 mnd medlemskap fra etter utløpet av din nåværende medlemsperiode.

Hei kjære alle medlemmer og følgere av Aksjeanalyser.com,

Aksjeanalyser.com traff innertier for en tid tilbake med sin positive analyse av den kanskje minst kjente av de ‘grønne aksjene’ på Oslo Børs, Magnora (MGN).

Aksjen har nå steget med solide 86 prosent siden Aksjeanalyser.com tok Magnora (MGN) inn i sin modellportefølje for Norge den 10/08-2020.

Aksjeanalyser.com ser fortsatt et veldig stort potensiale for Magnora (MGN), og nå tror Aksjeanalyser.com at aksjen er klar for videre kraftig oppgang etter å ha konsolidert de seneste ukene.

Les mer om dette i dagens oppdaterte tekniske analyse av Magnora (MGN) nedenfor her…

NÅ kan du frem til 31/10-2020 få hele 34% rabatt på fornyelse eller nytt VIP medlemskap hos Aksjeanalyser.com! Fornyer du ditt VIP medlemskap så får du naturligvis lagt til 12 mnd medlemskap fra etter utløpet av din nåværende medlemsperiode! Det skal lønne seg å være VIP medlem hos Aksjeanalyser.com!

Her først noen aktuelle nyheter den senere tid rundt selskapet, Magnora (ticker på Oslo Børs: MGN):

E24.no – 29. mars 2020:

Sveeas og Sundt på eiersiden: Slik skal Magnora satse grønt

– Vi tror vi er en unik aksje på Oslo Børs, sier konsernsjef Erik Sneve om Magnoras vindkraftplaner. Selskapet har blant annet Christen Sveeas’ Kistefos og Sundt-familien på aksjonærlisten.

Det finnes allerede aksjer på Oslo Børs som regnes som «grønne», som hydrogenselskapet Nel, solcelleselskapet Scatec Solar og panteselskapet Tomra.

Men selv om Equinor har noe virksomhet i vindkraft, og Bonheur er aktive innen vindkraft, har det ikke vært store muligheter til å investere i vindkraft på Oslo Børs.

– Den plassen prøver vi å ta, sier Sanness.

– Det er ikke mange børsnoterte selskap innen vind og fornybar energi – tror du Magnora kan tjene på det?

– Jeg tror timingen for å gjøre noe sånt er riktig, akkurat ut fra det du sier, sier Sanness.

Sanness har lang erfaring fra oljeselskaper som Saga og senere Lundin Petroleum, hvor han fortsatt sitter i styret. I Magnora-styret har han med seg Panoro-sjef John Hamilton og Hilde Ådland fra Vår Energi.

Sveeas er største eier

Magnora har en aksjonærliste med mange velkjente navn: Christen Sveaas’ investeringsselskap Kistefos er største eier med rundt 21 prosent.

– Hva sier Sveaas om planene?

– Vi har vært i konstant dialog med eierne, som har stilt seg veldig positive og er veldig interessert i dette, sier Sanness.

På Magnoras aksjonærliste er også Sundt-familien, Simen Thorsen som er kjent fra Solon Eiendom, Nille-arvingene i familien Aarskog Pettersen, Andenæs-familien og Edvin Austbø. Også MP Pensjon, som forvalter pensjonene i Tine, Fjordland og Diplom-Is, er på listen.

Les hele saken fra 29. mars 2020 hos E24.no her…

Her noen andre aktuelle nyheter rundt selskapet seneste månedene:

3.7.2020, 08:10 · TDN Finans Delayed
MGN: FREMSKYNDER VEKSTPLANER FOR HAVVIND-PROSJEKT I SVERIGE
Oslo (TDN Direkt): Den norske vindkraftutvikleren Magnora har sammen med Kustvind AB besluttet å fremskynde vekstplaner og oppstart av prosjektet «Sydkustens Vind», som er et 500 MW stort bunnfast havvindprosjekt utenfor Syd-Sverige.

Fremgår det i en melding fredag.

Sammenliknet med opprinnelig tidsplan er prosjektet fremskyndet med omtrent ti måneder, opplyses det.

Magnora signerte endelig avtale om medeierskap i Kustvind AB 20.mars 2020. Magnora vil gradvis kjøpe seg opp til 50 prosent eierskap i Kustvind AB basert på en detaljert milepælplan.

23.6.2020, 08:47 · TDN Finans Delayed
MGN: STYRELEDER KJØPT 50.000 AKSJER, SNITTKURS 7,70
Oslo (TDN Direkt): Styreleder Torstein Sannes i Magnora har mandag kjøpt 50.000 aksjer i Magnora til snittkurs 7,70 kroner.

Det fremgår av en melding tirsdag 23.06.2020.

Etter transaksjonen eier Sannes 76.950 aksjer, tilsvarende 0,15 prosent av aksjekapitalen og stemmerettigheter. Sannes holdes også 450.000 opsjoner i Magnora.

19.6.2020, 14:02 · Oslo Børs
Magnora ASA: Mandatory notification of trade – CEO and CFO buys Magnora shares
Erik Sneve, CEO of Magnora ASA, has purchased 30,000 shares in Magnora ASA (“Magnora”) today June 19th, 2020 at an average price of NOK 7.74 per share. Erik Sneve’s total ownership after this trade directly and through affiliated ownership through close family and other accounts is 574,919 shares, which equals 1.09 percent of the issued shares and votes in the company. Erik Sneve also holds 450,000 share options in Magnora ASA. Bård Olsen, CFO of Magnora ASA, has purchased 2,000 shares in Magnora ASA (“Magnora”) today June 19th, 2020 at an average price of NOK 7.74 per share. Following this acquisition, Bård Olsen controls 20,000 shares in Magnora ASA, which equals 0.04 percent of the issued shares and votes in the company. Bård Olsen also holds 25,000 share options in Magnora ASA.

26.5.2020, 08:39 · TDN Finans Delayed
MGN: JUSTERT EBITDA 6,2M I 1.KV 2020 (7,0)
Oslo (TDN Direkt): Magnora fikk en justert ebidta på 6,2 millioner kroner i første kvartal 2020, mot 7,0 millioner i samme kvartal året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport tirsdag.

Nettoresultatet ble på 2,4 millioner kroner (7,9), av driftsinntekter på 8,9 millioner kroner (13,2).

Det svakere nettoresultat skyldes hovedsakelig høyere personalkostander som følge av de to ytterligere ledere som var engasjert i å bygge opp vindkraftvirksomheten, revisjonshonorarer knyttet til årsregnskapet og ytterligere advokatkostnader knyttet til de to oppkjøpene selskapet gjennomførte i løpet av kvartalet, fremkommer det.

«Våre største aksjonærer har oppfordret oss til å utvide porteføljen ytterligere, da vi opplever en voksende mengde og svært interessante muligheter. Som et resultat er vi midt i en spennende finjustering av strategien vår og planlegger å komme tilbake med en revidert forretningsplan og vekststrategi innen utgangen av tredje kvartal», skriver selskapet.

Magnora ASA (ticker på Oslo Børs: MGN)

Magnora launched its focus on wind power in February this year following a thorough strategy process lasting throughout 2019. During 2019, the company recruited a new management team and engaged two senior executives to facilitate an entry into the wind market and to develop wind projects in Northern Europe.

We believe in maintaining a lean operating model, which is reflected in our small team of ten individuals, with our corporate management team of four, and each of the portfolio organisations with teams of three. Together with our active board of three, we are able to execute our strategy efficiently to build an asset light green investment portfolio. Our team brings decades of experience with proven operating and project execution models, which is leveraged as we support our portfolio companies to build a presence within the wind power industry.

Magnora is listed on the Oslo Stock Exchange’s main list and has more than 3,800 shareholders. The company has no debt and has two license agreements that provides significant license revenues over the next years. The majority owner of Magnora is Kistefos with approximately 21% ownership, and together with several well-known investors, they support the company’s green initiative.

Magnora’s strategy is to develop wind projects in Norway and abroad from early phase greenfield to ready-to build.

OUR VISION
We are investing in companies and projects to be a part of the development of the renewable energy solutions that will deliver clean energy to industries and consumers. Our aim is to be an international investor and contributor in this market.

Her noen nyttige linker for mer informasjon rundt selskapet og slik som: aksjekurs, nyheter om selskapet, finansiell informasjon, Nøkkeltall, Regnskap, finanskalender, resultatrapporter mv.

Hjemmeside   Investor Relations   Oslo Børs   Nordnet   Morningstar

[Oppdatert analyse den, 05.10.2020]:

Teknisk Analyse av Magnora ASA (ticker på Oslo Børs: MGN)

Magnora (ticker på Oslo Børs: MGN) og som er en av Aksjeanalyser.com sine klare favorittaksjer på Oslo Børs, og naturligvis fikk sin naturlige plass i modellporteføljen for Norge for en tid tilbake.

Ja den siden Magnora-aksjen ble tatt inn i Aksjeanalyser.com sin modellportefølje for Norden den 10/08-2020 ved kurs NOK 11.25, så ha aksjen steget med hele 86,67 prosent nå til i dag 05/10-2020 og når kursen i skrivende stund er rundt NOK 21.00.

Aksjeanalyser.com har så sett nærmere igjen her i dag på Magnora (MGN) og hva det tekniske bildet for aksjen nå indikerer for den videre utviklinge fremover, og det både på kort og mellomlang sikt.

Aksjen har den seneste måneden konsolidert, naturlig nok, og etter en kraftig oppgang i juli og august måned (jf. dagchart).

Nå etter den seneste konsolidering den siste måneden, og rundt NOK 20.00-nivået, så indikerer det samlede tekniske bildet for aksjen at den nå kan stå foran et nytt kraftig løft i de neste 1-2 måneder og innenfor den bratt stigende trenden som aksjen beveger seg innenfor (jf. dag og ukediagram).

Aksjen finner solid teknisk støtte rundt NOK 20.00-nivået, aksjen synes å ta godt i mot nå ved nedre trendlinje i den bratt stigende trenden som er etablert for aksjen de seneste månedene (jf. dag og ukediagram).

Det er nå begrenset med teknisk motstand for videre oppgang for Magnora (MGN) og iht. den stigende trenden som aksjen nå beveger seg innenfor så indikeres nå et potensiale for aksjen opp mot NOK 35.00 – 40.00 på gjerne bare 1-3 måneders sikt.

Det er altså betydelig teknisk støtte for aksjen rundt NOK 20.00-nivået, og det som eventuelt vil kunne endre det i dag svært positive tekniske bildet for Magnora (MGN) vil være om aksjen skulle bryter ut av den stigende trenden, og etablere seg ned under NOK 18.00-nivået.

Aksjen er over både 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt, og dette er med og bekrefter at aksjen er i både en kortsiktig og mellomlangsiktig positiv trend.

Videre så er også Aksjeanalyser.com sin egen tekniske og kvantitative analysemodell, SignalListen, i kjøpssignal for Magnora (MGN), og som den har vært siden juli 2020 da aksjen var rundt NOK 10.00 (jf. diagram ‘SignalListen’).Slik det samlede svært positive tekniske bildet for Magnora (MGN) er i dag så signaliseres videre kraftig oppgang for aksjen både på kort og mellomlang sikt, og innenfor den bratt stigende trenden som aksjen nå beveger seg innenfor.

Aksjeanalyser.com tok altså Magnora (MGN) inn i sin modellportefølje for Norge den 10/08-2020, og med tanke på å sitte på aksjen i 6-12 måneder, og ser altså aksjen opp mot NOK 35.00 – 45.00 på 6-12 måneders sikt.

Les også saken: «Aksjeanalyser.com starter i disse dager et samarbeid med den norske kryptobørsen Norwegian Block Exchange (NBX), og NBX vil blant annet levere mange interessante artikler og saker rundt kryptovaluta mv. for Aksjeanalyser.com sine medlemmer og lesere i tiden fremover. Så vil Aksjeanalyser.com selv komme med mange analyser av kryptovaluta som bitcoin mv. videre fremover nå.»

Teknisk Analyse av Magnora ASA (ticker på Oslo Børs: MGN):