Hei kjære alle medlemmer og følgere av Aksjeanalyser.com,

Aksjeanalyser.com har i dag sett nærmere igjen på en av sine favorittaksjer på Oslo Børs, og som i dag stiger 25-30 prosent på høyt volum etter veldig positive nyheter fra selskapet her i dag, Idex Biometrics ASA (ticker på Oslo Børs: IDEX).

For bare rundt en uke siden så skrev Aksjeanalyser.com om Idex blant annet: “Aksjeanalyser.com mener denne aksjen er blant de mest interessante aksjene, og med størst potensiale både på kort og lang sikt på Oslo Børs. Du som VIP medlem hos Aksjeanalyser.com kan lese denne saken her…

NÅ kan du frem til 21/09-2020 få hele 34% rabatt på fornyelse eller nytt VIP medlemskap hos Aksjeanalyser.com! Fornyer du ditt VIP medlemskap så får du naturligvis lagt til 12 mnd medlemskap fra etter utløpet av din nåværende medlemsperiode! Det skal lønne seg å være VIP medlem hos Aksjeanalyser.com!

I dag kom svært positive nyheter rundt Idex, og som følger:

8.9.2020, 08:08 · TDN Finans Delayed

IDEX: FÅTT FØRSTE ORDRE FRA GLOBAL KORTPRODUSENT FOR TRUSTEDBIO-SENSORER

Oslo (TDN Direkt): Idex Biometrics har mottatt den første ordren fra en global kortprodusent for de biometriske fingeravtrykkssensorene Trustedbio (TM).

Det fremkommer av en melding fra selskapet tirsdag.

Ordren beskrives som det neste steget i partnerskapet mellom de to selskapene og sensorene vil bli en del av kortprodusentens neste generasjon med biometriske betalingskort som vil bli tilgjengelig før slutten av 2020.

Les mer her:

8.9.2020, 08:02 · GlobeNewswire

IDEX Biometrics Receives Volume Production Order for TrustedBio Sensors from Tier 1 Card Manufacturer for Delivery in 2020

Oslo, Norway, 8 September 2020: IDEX Biometrics ASA, a leading provider of advanced fingerprint identification and authentication solutions, has received its first commercial and volume order from a global card manufacturer for the company’s TrustedBio™ biometric fingerprint sensors. These sensors will be an integral part of the card manufacturer’s next generation biometric payment card, that will be made available to financial institutions before the end of 2020. The order for TrustedBio sensors represent the next step in a partnership with this global card manufacturer that has seen successful pilots and certifications with prior generations of IDEX sensor products.

“We are delighted to have received our first purchase order for TrustedBio fingerprint sensors,” said Vince Graziani, CEO of IDEX Biometrics. Vince continued, “Our TrustedBio fingerprint sensors and biometric solutions offer very compelling cost and performance benefits, to both card manufacturers and card issuers. This marks the beginning of TrustedBio commercialization. We expect these biometric payment cards to be deployed, in large volumes, by multiple card issuers.”

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/ReleaseNg/400774500

————-

Også svært positive nyheter fra et selskap i dag som Idex samarbeider tett med, Zwipe:

Videre her i dag ja så kom også et selskap Idex har tett samarbeid med, Zwipe (ticker på Oslo Børs, Merkur Market: ZWIPE-ME), med svært gode nyheter i dag. Selskapet har gjennomført en emisjon som ble hele 5 ganger overtegnet, og hvor selskapet henter inn rundt 100 millioner kroner, og med dette mener Zwipe å være finansiert gjennom kommersielle lanseringer i 2021 og utover basert på gjeldende forretningsplan og markedsforutsetninger, sier administrerende direktør i Zwipe, André Løvestam, i en kommentar. Aksjeanalyser.com hadde også en positiv analyse av Zwipe nå seneste uken her, og mener fortsatt at aksjen har et betydelig potensiale både på kort og lang sikt..

Les (for VIP medlemmer av Aksjeanalyser.com) analyse av Zwipe her…

Les nedenfor her her om nyheten i dag rundt Zwipe (ticker på Oslo Børs, Merkur Market: ZWIPE-ME):

7.9.2020, 23:50 · Cision

Zwipe AS: Successfully completed private placement and primary insider notification

OSLO, NORWAY – 07 September 2020 – Reference is made to the stock exchange release from Zwipe AS (“Zwipe” or the “Company”) published earlier this evening regarding a contemplated private placement.

The Company is pleased to announce that it has raised approximately NOK 96 million in gross proceeds through a private placement (the “Private Placement”) of 6,381,315 new shares (the “New Shares”), at a price of NOK 15 per share. The Private Placement took place through an accelerated book building process managed by retained Arctic Securities AS and Erik Penser Bank AB (publ) as joint bookrunners (together the “Managers”) after close of markets on 7 September 2020. The Offer Shares were placed to international institutional investors and existing shareholders of the Company.

The net proceeds of the Private Placement will be used to fund further development and commercialization of the Company, general operating cost and strategic investments.

André Løvestam, CEO of Zwipe said: “After completion of this private placement, Zwipe is funded through commercial launches in 2021 and beyond based on the current business plan and market assumptions. We now look forward to taking a leading role in the biometric payment space and embarking on a long journey of value creation for our customers, our shareholders and society at large.”

Jörgen Lantto, chairman of the board of directors of Zwipe (“the Board”) said: “We are humble and proud to receive overwhelming support from high quality international and Nordic institutional investors, considerably strengthening our shareholder base. In particular, the new funding will allow the company to further accelerate our commercial activities to cater for the strong demand from smart card manufacturers and card issuers for Zwipe Pay ONE, our new technology platform for biometric payment cards”.

About Zwipe

Zwipe is pioneering the next generation contactless payments experience, providing biometric payment cards and wearables that enable consumers to authorize transactions with their fingerprints without compromising their privacy. Together with an ecosystem of partners including global brands within digital security and financial services, Zwipe is “Making Convenience Safe & Secure” for banks, merchants and consumers. Zwipe’s solutions address the hygiene and data theft pitfalls inherent in traditional authentication methods. Headquartered in Oslo, Norway, with a global presence, Zwipe is leading the next great shift in payments from contactless to contact free. To learn more, visit http://www.zwipe.com

For further information please contact: André Løvestam, CEO, +47 991 66 135 ir@zwipe.com


Videre en positiv analyse og oppgradering av Idex-aksjen fra ABG Sundal Collier:

· TDN Finans

IDEX: ABGSC TAR OPP DEKNING MED KURSMÅL 2,8 KR/AKSJE OG KJØPSANBEFALING

Oslo (TDN Direkt): Meglerhuset ABG Sundal Collier tar opp dekning på Idex Biometrics med kursmål 2,8 kroner pr aksje og en kjøpsanbefaling.
Det fremgår i en oppdatering fra meglerhuset offentliggjort tirsdag morgen.
Analyseoppdateringen ble publisert før Idex Biometrics børsmeldte at de har mottatt den første kjøpsordren fra en global kortprodusent for de biometriske fingeravtrykkssensorene Trustedbio.
I analysen fremhever meglerhuset at Idex Biometrics er en av to ledende aktører globalt i dette nisjemarkedet, og kostnadsledende. Med lanseringen av TrustedBio, argumenterer meglerhuset at Idex-sensorer kan bli inkludert i betalingskort til om lag 50 prosent av kostnadene til hovedkonkurrenten.

Videre fremhever ABB Sundal Collier et stort markedspotensial og viser til at det forventes utstedt 3,5 milliarder nye betalingskort i 2020, noe som utgjør en årlig vekst på om lag 5 prosent. På lang sikt medfører dette et markedspotensial på 4-8 milliarder dollar ifølge meglerhuset.

“I løpet av covid-19 har kontaktløs betaling økt med 30-40 prosent, og transaksjonsgrensene har doblet seg. Dette medfører økt risiko for kortsvindel og understreker behovet for en effektiv, hygienisk og sikker betalingsmetode”, skriver meglerhuset. Prisen på biometriske kort har også falt, fra over 40 dollar pr kort, til 5-10 dollar pr kort, et nivå som anses å være konkurransedyktig i markedet for betalingskort.

Grunnet høy usikkerhet og et bredt spekter av potensielle fremtidige utfall, har meglerhuset benyttet en scenariobasert diskontert kontantstrømmodell (DCF) og ved å benytte et vektet gjennomsnitt av de ulike scenarioene er resultatet 2,8 kroner pr aksje.

SSN finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

————–

Til slutt her så er det verdt å merke seg saken her fra 20/04-2020 rundt samarbeidet mellom Idex og Zwipe:

· Nyhetsbyrån Direkt

BIOMETRI: ZWIPE OCH IDEX SAMARBETAR KRING BETALKORTSLÖSNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De norska biometribolagen Zwipe och Idex Biometrics har tecknat ett avtal om att samarbeta kring en lösning för biometriska betalkort.

Det framgår av pressmeddelanden från bolagen.

Zwipe kommer att integrera Idex Biometrics fingeravtryckssensorer i sin plattform Zwipe Pay One för en komplett systemlösning för biometriska betalkort.

Zwipe Pay One är en teknikplattform baserad på ett single-chip biometriskt säkerhetselement med operativsystem och mjukvara. Plattformen erbjuds till korttillverkare globalt.

De två bolagen planerar också att etablera en korslicensiering av patenträttigheter och samarbeta kring marknadsföring då Zwipe Pay One med Idex sensorer blir tillgängligt för pilottester.

Fia Forsman +46 8 5191 7923 Nyhetsbyrån Direkt

Idex Biometrics ASA (ticker på Oslo Børs: IDEX)

IDEX Biometrics ASA er et teknisk selskap for fingeravtrykkavbildning, anerkjennelse og autentisering. Det er engasjert i å utvikle og kommersialisere fingeravtrykssensorprodukter målrettet mot mobil-, smart- og ID-kortet og Internet of Things-markedene. IDEX tilbyr fingeravtrykksløsninger for maskinvare og programvare som er egnet for innebygging i produkter for å styrke sikkerheten og forbedre brukervennlighetsproduktene. Produktporteføljen inkluderer Biometrics fingeravtrykssensorer, Biometrics fingeravtrykkmoduler, påmeldingsløsninger og andre. Selskapet opererer i Europa, Midt-Østen og Afrika, Amerika og Asia.

Her noen nyttige linker for mer informasjon rundt selskapet og slik som: aksjekurs, nyheter om selskapet, finansiell informasjon, Nøkkeltall, Regnskap, finanskalender, resultatrapporter mv.

Hjemmeside   Investor Relations   Oslo Børs   Nordnet   Morningstar

[Oppdatert analyse den, 08.09.2020]:

Teknisk Analyse av Idex Biometrics ASA (ticker på Oslo Børs: IDEX)

IDEX Biometrics ASA (ticker på Oslo Børs: IDEX) viser en sterk utvikling, og har utløst flere positive tekniske signaler den seneste tiden.

Aksjen har blant annet brutt over både 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt (jf. dagdiagram).

Videre så har aksjen nå den seneste tiden funnet god teknisk støtte ned mot 50-dagers glidende gjennomsnitt, og rundt et viktig teknisk støttenivå for aksjen ved NOK 1.50-nivået.

Både RSI, Stochastics og MACD momentum-indikatorer signaliserer videre oppgang for aksjen i tiden fremover.

Aksjen er over både 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt, og 50-dagers glidende gjennomsnitt er over 200-dagers glidende gjennomsnitt. Dette er med og bekrefter at både den kortsiktige og mellomlangsiktige trenden for aksjen er positiv.

Aksjeanalyser.com sin egen tekniske og kvantitative analysemodell, SignalListen, er også i kjøpssignal for aksjen (jf. diagram ‘SignalListen’).

Det er også etablert en veldig stor omvendt hode-skulder formasjon for Idex (jf. ukediagram) og hvor et etablert brudd over NOK 2.25-nivået, vil utløse et svært kraftig teknisk kjøpssignal for aksjen.

Potensialet for aksjen vil ved et etablert brudd over NOK 2.25, være opp mot NOK 4.00 – 5.00, og det gjerne i løpet av bare 1-3 måneder.

Skulle aksjen også bryte over NOK 5.00 på noen måneders sikt, så vil potensialet for aksjen være opp mot tidligere topper rundt NOK 8.00 – 10.00 (fra år 2015 – 2018, jf. ukediagram).

Basert på dette samlede svært positive tekniske bildet for Idex så gjentar Aksjeanalyser.com i dag sin tidligere positive analyse av aksjen.

Potensialet for aksjen vurderes nå til å være opp mot NOK 4.00 – 5.00 på 1-3 måneders sikt, og opp mot NOK 8.00 – 10.00 på 3-6 måneders sikt.

Aksjeanalyser.com mener dette er en av de mest interessante og spennende aksjene på Oslo Børs for de neste 12 måneder.

Aksjen har således også nå nylig fått sin naturlige plass i Aksjeanalyser.com sin modellportefølje for Norge.

Det som eventuelt vil kunne endre det nå svært positive tekniske bildet for Idex, vil være om aksjen skulle falle tilbake og bryte ned under 50-dagers glidende gjennomsnitt og under et viktig teknisk støttenivå rundt NOK 1.50.

Teknisk Analyse av Idex Biometrics ASA (ticker på Oslo Børs: IDEX):