Aksjeanalyser.com har i dag sett nærmere igjen på en av sine i lang tid favorittaksjer på Oslo Børs, og et farmasøytisk selskap som Aksjeanalyser.com mener kan stå foran en svært sterk vekst fremover. Aksjeanalyser.com valgte nå nylig å ta inn denne aksjen i sin modellportefølje for Norge, og mener aksjen kan stå foran en svært kraftig oppgang både på helt kort sikt og på lengre sikt. Det skal lønne seg å være VIP medlem hos Aksjeanalyser.com! NÅ kan du frem til 14/09-2020 få hele 34% rabatt på fornyelse eller nytt VIP medlemskap hos Aksjeanalyser.com! Fornyer du ditt VIP medlemskap så får du naturligvis lagt til 12 mnd medlemskap fra etter utløpet av din nåværende medlemsperiode.

Hei kjære alle medlemmer og følgere av Aksjeanalyser.com,

Aksjeanalyser.com har i dag sett nærmere igjen på en av sine i lang tid favorittaksjer på Oslo Børs, og et farmasøytisk selskap som Aksjeanalyser.com mener kan stå foran en svært sterk vekst fremover.

Aksjeanalyser.com valgte nå nylig å ta inn denne aksjen i sin modellportefølje for Norge, og mener aksjen kan stå foran en svært kraftig oppgang både på helt kort sikt og på lengre sikt.

NÅ kan du frem til 14/09-2020 få hele 34% rabatt på fornyelse eller nytt VIP medlemskap hos Aksjeanalyser.com! Fornyer du ditt VIP medlemskap så får du naturligvis lagt til 12 mnd medlemskap fra etter utløpet av din nåværende medlemsperiode! Det skal lønne seg å være VIP medlem hos Aksjeanalyser.com!

Noen aktuelle nyheter rundt Photocure (PHO) den seneste tiden:

24.08.2020 – NORNE ute med revidert analyse av Photocure

Oprettholder KJØP anbefaling og samme kursmål NOK 150.

«On track with Europe, US coming back in 2H Photocure delivered better-than-expected 2Q figures last Tuesday. Expectations for a rebound in 2H are there and ambitious long-term guidance was repeated. Therefore, our Buy recommendation and TP of NOK 150/sh are both reiterated after 2Q.

Positive stance is kept at an unchanged TP of NOK 150/sh We have made some adjustments to our model, but these had limited effect on our valuation, which still stands at NOK 150/sh. We also repeat our Buy recommendation on the back of expected rebound in 2H, highly promising opportunities in Europe and a very compelling long-term growth story for the company overall. After the recent equity issues and bank loan, any financing worries are behind at this point with NOK 0.5bn in cash at the end of 2Q. Notably, Cevira might bring nice additional cash flows for the company in the long-run as well.»

————-

18.8.2020, 07:30 · TDN Finans

PHO: SIKRE PÅ Å RETURNERE TIL STERKE VEKSTRATER ETTER AT COVID-19-PANDEMIEN AVTAR

Oslo (TDN Direkt): Covid-19-pandemien har hatt en negativ effekt på pasientkonsultasjoner og BLC-prosedyrer samt nyinstallasjoner i løpet av andre kvartal. Men Photocure har sett en positiv trend mot slutten av andrekvartal og forventer at denne trenden vil fortsetter gjennom andre halvår 2020.

Det fremgår av Photocure sin andrekvartalsrapport fremlagt tirsdag 18/08-2020.

-Vi er sikre på at vi vil returnere til sterke vekstrater med fortsatt vekst år over år når covid-19-pandemien avtar sier administrerende direktør Daniel Schneider i Photocure i meldingen.

Photocure forventer at antall prosedyrer vil hente seg inn på lokasjoner der prosedyrene har blitt utsatt som følge av frykt for covid-19 eksponering.

Basert på utsiktene og strategiske muligheter fastholder Photocure ambisjonen om en omsetning på om lag 1 milliard kroner med ebitda-margin på omtrent 40 prosent innen 2023, etter gjennomføring av transaksjonen med Ipsen.

SSN finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

———

18.8.2020, 07:00 · Oslo Børs

Photocure ASA: Results for the second quarter and first half of 2020

Oslo, Norway, 18 August 2020:

Photocure ASA (OSE:PHO) reported Hexvix[®]/Cysview[®] revenues of 53.5 million in the second quarter of 2020 (Q2 2019: NOK 52.1), corresponding to growth of three per cent, despite a significant Covid-19 impact in the beginning of the quarter in the U.S. market before a strong recovery towards the end of the period. The company has entered into an agreement with Ipsen Pharma SAS (Ipsen) for the return of Hexvix sales, marketing and distribution rights from the fourth quarter of 2020 and sees significant growth opportunities in Europe. The agreement is expected to be EBITDA accretive from full-year 2021 and beyond.

«Our second quarter results were negatively impacted by the Covid-19 pandemic with a significant decline in revenue at the beginning of the quarter but a strong recovery towards the end of the quarter. We are confident that we will return to strong growth rates with continued growth year over year once the Covid-19 epidemic subsides. We believe that BLC with Hexvix/Cysview can play an integral role in assuring that the first TURBT in a patient after postponement of procedures due to Covid-19 will be complete and thorough reducing the risks for repeat TURBT, reoccurrence and progression in that patient,» says Daniel Schneider, President & Chief Executive Officer of Photocure.

Photocure reported total group revenues of NOK 53.7 million in the second quarter of 2020 (NOK 53.0 million), with an EBITDA before restructuring of NOK -8.9 million (NOK -2.6 million). The Hexvix/Cysview revenues ended at NOK 53.5 million (NOK 52.1 million). The demand in the U.S. market rebounded at the end of the quarter, with the in-market unit sales for June up 7 per cent compared to June last year. The installed base of rigid cystoscopes in the U.S. was 246 at the end of the second quarter, an increase of 58 units or 31% since the same quarter last year. Blue Light Cystoscopy (BLC[TM]) in the surveillance setting is a key priority for Photocure in the U.S. market.

By the end of the second quarter, 30 flexible cystoscopes for the surveillance cystoscopy setting have been installed. Cash balance of NOK 500 million Photocure had a net cash flow from operations of NOK 11.4 million in the second quarter of 2020 (NOK -4.0 million) and completed two private placements on 27 April and 24 June, raising a total gross of NOK 333 million. The private placements attracted very strong interest from existing shareholders, as well as from new high-quality institutional investors and were multiple times oversubscribed. At the end of the quarter, Photocure had a cash balance of NOK 499.4 million (86.7). Regains worldwide rights of Hexvix Photocure has entered into an agreement with Ipsen for the return of Hexvix sales, marketing and distribution rights in Europe and other markets currently controlled by Ipsen. With taking direct control over Photocure’s own Hexvix/Cysview product in key regions, the company supports the ambition of becoming a global leader in bladder cancer with a solid basis for expansion and further growth opportunities.

Photocure will commence the Hexvix commercialization in Europe from the fourth quarter of 2020 and expects the Ipsen agreement to be EBITDA accretive from full-year 2021 and beyond. «In June, we signed the final agreement with Ipsen for the return of the marketing and sales rights for Hexvix in various European countries. This transaction further supports our strategy of building a strong and profitable global business within bladder cancer. We plan to leverage the extensive experience we have built in the U.S. and the Nordics to the markets that were previously controlled by Ipsen. We believe there is tremendous growth and expansion opportunities in all markets previously controlled by Ipsen. In addition, there are many markets where Ipsen never commercialized our products and we plan to address many of these markets in the future. In the second quarter, we successfully raised the necessary capital to fund the required milestone payments, training of people and working capital to transition the European business from Ipsen to Photocure,» says Schneider.

Group 2023 ambitions Photocure delivers transformative solutions that improve the lives of bladder cancer patients. Based on experience and the performance of the breakthrough bladder cancer product Hexvix/Cysview, Photocure has embarked on a stepwise approach for continued growth. Photocure sees significant long-term potential in the global bladder cancer market and has a defined growth strategy: . Accelerating – Drive the breadth and depth of Hexvix/Cysview usage in key accounts . Expanding – Generate sales in new geographies and product enhancements . Acquiring – Products used in the management of bladder cancer patients . Transforming – Partner and in-license assets to strengthen the bladder cancer portfolio «Based on the outlook and strategic opportunities, Photocure aims to maintain its group revenue ambitions for 2023 in the range of NOK 1 billion with EBITDA margins of approximately 40%, following the completion of the transaction with Ipsen,» Schneider concludes. Please find the full financial report and presentation enclosed. EBITDA and other alternative performance measures (APMs) are defined and reconciled to the IFRS financial statements as a part of the APM section of the second quarter 2020 financial report on page 22-23.

http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=511484

Photocure ASA (ticker på Oslo Børs: PHO)

Photocure er et norsk farmasøytisk selskap som utvikler og kommersialiserer legemidler til bedre diagnose og behandling av pasienter med blærekreft. Anvendelse av vår unike teknologi, som får kreftceller til å lyse rødt, har ført til bedre behandling av blærekreftpasienter over hele verden.

Her noen nyttige linker for mer informasjon rundt selskapet og slik som: aksjekurs, nyheter om selskapet, finansiell informasjon, Nøkkeltall, Regnskap, finanskalender, resultatrapporter mv.

Hjemmeside   Investor Relations   Oslo Børs   Nordnet   Morningstar

[Oppdatert analyse den, 03.09.2020]:

Teknisk Analyse av Photocure (ticker på Oslo Børs: PHO)

Photocure (ticker på Oslo Børs: PHO) viser en positiv utvikling innenfor både en kortsiktig og langsiktig stigende trend (jf. dag og ukediagram).

Videre oppgang signaliseres for aksjen både på kort og lang sikt innenfor den stigende trenden som aksjen beveger seg innenfor.

Aksjen har konsolidert rundt NOK 90.00-nivået i det helt korte bildet, og videre oppgang ventes for aksjen i løpet av den nærmeste tiden basert på det samlede svært positive tekniske bildet for aksjen.

Aksjeanalyser.com sin egen tekniske og kvantitative analysemodell, SignalListen, er også i kjøpssignal for Photocure (PHO), jf. diagram ‘SignalListen’.

Aksjen møter lite teknisk motstand videre oppover nå, før rundt NOK 120.00-nivået (jf. dagdiagram).

I henhold til både den kortsiktige og den langsiktige stigende trenden som aksjen beveger seg innenfor, så indikeres at potensiale for aksjen opp mot NOK 120.00 på kort sikt (1-3 måneder) og opp mot NOK 160.00 på mellomlang sikt (6-12 måneder).

Aksjeanalyser.com vurderer Photocure (PHO) som en svært interessant kjøpskandidat og aksjen er da også med i Aksjeanalyser.com sin modellportefølje for Norge.

Det som eventuelt vil kunne endre det i dag svært positive tekniske bildet for Photocure (PHO) vil være om aksjen skulle bryte ned under et viktig teknisk støttenivå rundt NOK 80.00, og under 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt (som i dag er rundt NOK 77.00).

Teknisk Analyse av Photocure (ticker på Oslo Børs: PHO):