27.01.2018 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på de to svært viktige amerikanske børsindeksene S&P-500 og Nasdaq Composite, og slik vi nå vil gjøre hver dag (mandag-fredag) for våre VIP medlemmer, og hvor vi også hver dag ser nærmere på tre utvalgte og interessante aksjer på de amerikanske børsene NYSE og NASDAQ.

Vi har altså i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på de to svært viktige amerikanske børsindeksene S&P-500 og Nasdaq Composite, og hvor det tekniske bildet for disse nå får mange varselklokker til å begynne å ringe, og varsle at en korreksjon ned på gjerne 5, 10, 15 prosent kan være veldig nær forestående.

Nå kan du få 1-års VIP medlemskap hos Aksjeanalyser.com og tilgang til absolutt ALT vi leverer av svært omfattende analysetjenester hver dag (inkl. SignalListen.com og StockTrendSignals.com) for kun NOK 5.990,-!

S&P-500 (SPX:IND)

The Standard & Poor’s 500, often abbreviated as the S&P 500, or just the S&P, is an American stock market index based on the market capitalizations of 500 large companies having common stock listed on the NYSE or NASDAQ. The S&P 500 index components and their weightings are determined by S&P Dow Jones Indices. It differs from other U.S. stock market indices, such as the Dow Jones Industrial Average or the Nasdaq Composite index, because of its diverse constituency and weighting methodology. It is one of the most commonly followed equity indices, and many consider it one of the best representations of the U.S. stock market, and a bellwether for the U.S. economy. The National Bureau of Economic Research has classified common stocks as a leading indicator of business cycles.

For mer informasjon om S&P-500 og hvilke aksjer som inngår i denne, se her..

Teknisk Analyse av S&P-500 (SPX:IND)

S&P-500 viser en sterk utvikling innenfor en langsiktig stigende trend (jf. ukediagram nedenfor).

Indeksen nærmer seg nå øvre trendlinje og det tekniske motstandsnivået der, opp mot rundt 3.000 poeng (jf. ukediagram nedenfor).

Fredag endte S&P-500 i 2.873 poeng, og er således bare rundt 4,4 prosent i fra 3.000 poeng, og hvor det vil være helt opp i mot øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden.

S&P-500 er naturlig nok kraftig overkjøpt i henhold til ulike momentum-indikatorer nå, og som den har vært en stund nå.

Det er veldig viktig å ikke se seg blind på overkjøpt nivåer når underliggende objekt (som her S&P-500) viser en svært sterk utvikling, for ved en så sterk trend så kan underliggende objekt stigende videre over en periode mens viser overkjøpt situasjon slik tilfelle nå har vært for

S&P-500 nå seneste ukene for eksempel.

Det samlede tekniske bildet for S&P-500 er svært positivt, men indeksen nærmer seg altså nå det tekniske motstandsnivået ved øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, og samtidig så er S&P-500 nå altså kraftig overkjøpt på kort sikt i henhold til ulike momentum-indikatorer som RSI og Stochastics.

En korreksjon ned for S&P-500 indeksen kan altså være nær forestående, men det er mulig den vil stige opp i mot 3.000 poeng og helt opp i mot øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden først.

Ved en korreksjon ned så vil denne gjerne kunne bli ned for å teste støttenivået ved 50-dagers glidende gjennomsnitt, og som da vil innebære en korreksjon ned mot rundt 2.700 poeng.

Dersom det kommer en korreksjon ned mot 200-dagers glidende gjennomsnitt, så vil det innebære en korreksjon ned mot 2.550 poeng.

Det samlede tekniske bildet for S&P-500 er altså svært positivt, men det blinker en hel del lamper nå at en kortsiktig korreksjon ned kan være nær forestående, og da gjerne en korreksjon ned mot 2.550-2.700 poeng.

Det er mulig vi kan få se S&P-500 først strekke seg helt opp i mot øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden rundt 3.000 poeng.

Det skal lønne seg å være VIP medlem hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com og StockTrendSignals.com!

Teknisk Analyse av S&P-500:

Nasdaq Composite (^IXIC)

The NASDAQ Composite (ticker symbol: ^IXIC)is a stock market index of the common stocks and similar securities (e.g. ADRs, tracking stocks, limited partnership interests) listed on the NASDAQ stock market. A long with the Dow Jones Average and S&P 500 it is one of the three most-followed indices in US stock markets.

The composition of the NASDAQ Composite is heavily weighted towards information technology companies.
After launching in 1971 with 50 companies and a starting value of 100, the NASDAQ Composite peaked at a high of 5,132.52 (and a closing price of 5048.62) on March 10, 2000 during the first Internet bubble, and subsequently fell to a low of 1,108.49 on October 10, 2002 when the bubble burst.

On April 23rd 2015, after over 15 years, the index made a new closing high of 5,056.06. On June 18, 2015, the index made a new all-time high of 5,143.32, finally surpassing the high made during the tech bubble.

In the days following the presidential election win of Donald Trump, the COMP rallied to new heights. On January 17, 2018, the Nasdaq finally achieved a new inflation-adjusted closing high from March 10, 2000. The NASDAQ 100, whose components are a subset of the NASDAQ Composite’s, accounts for over 90% of the NASDAQ Composite’s movement, and there are many ETFs tracking its performance.

For mer informasjon om Nasdaq Composite (^IXIC), og hvilke aksjer som inngår i denne, se her..

Teknisk Analyse av Nasdaq Composite (^IXIC)

Nasdaq Composite viser en sterk utvikling innenfor en langsiktig stigende trend (jf. ukediagram nedenfor).

Indeksen har nå kommet helt opp i mot øvre trendlinje i denne langsiktige stigende trenden, og vil kunne møte på en del teknisk motstand nå rundt disse nivårene opp i mot øvre trendlinje i den stigende trenden.

Nasdaq Composite er også overkjøpt i henhold til ulike momentum-indikatorer som RSI og Stochastics.

Her er det imidlertid viktig å huske på at aksjer, indekser mv. kan gjerne være i et overkjøpt område over lengre tid så det er ikke gitt at det kommer en korreksjon ned i løpet av kort tid selv ved overkjøpte situasjoner som for Nasdaq Composite nå.

Det er også mulig at Nasdaq Composite bryter opp i gjennom motstandsnivået ved øvre trendlinje i den stigende trenden, og etablerere en enda brattere stigningstakt i tiden fremover.

Det er imidlertid vel verdt å merke seg at Nasdaq Composite indeksen nå altså er helt opp mot øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, og samtidig er og har vært en periode overkjøpt i henhold til ulike momentum-indikatorer.

Således er det godt mulig det kan komme en konsolidering, og kanskje en kortsiktig korreksjon ned, nå de nærmeste ukene for Nasdaq Composite.

Det føles mer riktig å tenke i baner å sikre hjem noen gevinster her og der nå rundt disse nivåene enn å gire seg opp for å si det på en slik måte.

Den underliggende trenden er altså svært sterk for Nasdaq Composite, og videre oppgang indikeres på sikt, men det samlede tekniske bildet indikerer at en konsolidering og gjerne en kortsiktig korreksjon ned kan være nær forestående.

For eksempel en korreksjon ned mot 50-dagers glidende gjennomsnitt, og ned mot nedre trendlinje i den noe kortere stigende trenden som startet i 2016 (jf. ukediagram), ned mot 7.000 poeng i fra dagens rundt 7.500 poeng.

En slik korreksjon ned mot 7.000 poeng i løpet av 1-3 måneder blir vi ikke veldig overrasket om skulle vise seg å komme for Nasdaq Composite.

Trenden er imidlertid svært sterk så det skal på ingen måte utelukkes heller at Nasdaq Composite kan bryte opp i gjennom øvre trendlinje, og etablere en enda brattere stigende trend.

Teknisk Analyse av Nasdaq Composite:

NB! Husk også å ha lest vår Disclaimer her…

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]: