29.10.2017 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Oslo Børs hovedindeks (OSEBX).
 
Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) endte på fredag for første gang over 800 poeng, og sluttet i 801,53 poeng.
 
Oslo Børs Benchmark indeks er da opp med 17,2 prosent hittil i 2017.
 
De seneste 12 måneder er nå Oslo Børs Benchmark indeks opp solide 24,7 prosent.
 
En oljepris som fredag også brøt opp i gjennom et svært viktig teknisk motstandsnivå rundt 60 dollar, og endte på 60,58 dollar.

Les også vår analyse av oljeprisen i går: «Oljeprisen på full fart mot 90 dollar«
 
Ja en sterk oljepris bidrar naturligvis positivt for Oslo Børs, og som nå fredag altså for første gang endte over 800 poeng og i ny all-time high.
 
Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på det tekniske bildet for Oslo Børs hovedindeks (OSEBX), og kommet frem til et svært viktig nivå å følge med på fremover for Oslo Børs hovedindeks, og som kan vise seg å bli toppen for denne kraftige oppgangsperioden vi nå er inne i hvor børsen nå er opp med 25 prosent de seneste 12 måneder.
 
Slik det samlede tekniske bildet ser ut for Oslo Børs Benchmark indeks så indikeres fortsatt et potensiale på rundt 12 prosent opp fra dagens nivå i løpet av de neste par månedene, men så kan toppen være nådd for en stund, og det kan gjerne komme en større konsolidering eller korreksjon ned.
 
Du kan lese mer om dette svært viktige nivået å følge med på for Oslo Børs hovedindeks lenger ned i saken her under vår tekniske analyse i dag av Oslo Børs hovedindeks (OSEBX).
 
Vi hadde en analyse av Oslo Børs Benchmark indeks og oljeprisen hos Aksjeanalyser.com den 22. mars 2017, og som våre betalende medlemmer hos Aksjeanalyser.com kunne lese her…
 
Den gang var Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) rundt 690 poeng, mens den i dag syv måneder senere er rundt 800 poeng.
 
Oslo Børs Benchmark indeks har dermed steget med 16 prosent siden vår analyse av Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) og oljeprisen den gang den 22. mars 2017.
 
Vi skrev i vår analyse den gang 22. mars 2017 om Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) blant annet:

«En fortsatt positiv utvikling indikeres for OSEBX innenfor denne stigende trenden på mellomlang og lang sikt.
 
I henhold til den stigende trenden som OSEBX beveger seg innenfor så indikeres et potensiale for OSEBX opp mot 850-900 poeng på 6-12 måneders sikt.»

Nå har altså Oslo Børs Benchmark indeks de seneste syv måneder steget fra rundt 690 poeng ved vår analyse den 22. mars 2017 og til i dag rundt 800 poeng.

Dette utgjør da en oppgang for Oslo Børs Benchmark indeks på 16 prosent.

Vi har så i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på det tekniske bildet for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX), og hva dette indikerer om den videre utviklingen fremover for Oslo Børs.

Det skal lønne seg å være medlem hos Aksjeanalyser.com!

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

Kort om Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX):

Oslo Børs Hovedindeks skal være en investerbar indeks som inneholder et representativt utvalg av alle noterte aksjer på Oslo Børs. OSEBX revideres på halvårlig basis og endringene implementeres 1 desember og 1 juni. Verdipapirene i OSEBX er friflytjustert. I perioden mellom revideringsdatoene holdes antall aksjer for hvert indeksmedlem fast, med unntak av kapitaljusteringer med utvanning for eksisterende aksjonærer. OSEBX er justert for utbytte. Det inngår i dag 60 selskaper i Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX). Statoil er selskapet med høyest børsverdi og som har i dag en børsverdi på 539 milliarder kroner, mens de neste fire største selskapene som inngår i OSEBX er Telenor (258 milliarder i børsverdi), DNB (255 milliarder i børsverdi), Norsk Hydro (130 milliarder i børsverdi), og Yara International (106 milliarder i børsverdi). 

Teknisk analyse av Oslo Børs Benchmark indeks (ticker: OSEBX)

Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) viser en positiv utvikling innenfor en langsiktig stigende trend (jf. diagram nederst i saken her).

Videre oppgang signaliseres for Oslo Børs Benchmark indeks innenfor denne langsiktige stigende trenden.

Slik vi skrev om i vår analyse av OSEBX den 05. september, så ville det utløses nye positive tekniske signaler for OSEBX dersom indeksen klarte å bryte opp i gjennom motstandsnivået fra toppen i august rundt 745 poeng.

Dette skjedde så bare dager senere etter vår positive analyse av OSEBX den 05. september, og som du kan lese her: «Oslo Børs kan nå stige 3 x normalt»

Etter at OSEBX brøt opp i gjennom 745-nivået så har den vist en sterk utvikling nå den seneste tiden, og nå på fredag så brøt Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) for første gang opp i gjennom 800-nivået, og endte fredag på 801,53 poeng.

Det er nå lite teknisk motstand for videre oppgang for Oslo Børs Benchmark indeks før opp mot øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, opp mot 900 poeng.

I vår analyse av Oslo Børs Benchmark indeks den 22. mars 2017 så skrev vi: «I henhold til den stigende trenden som OSEBX beveger seg innenfor så indikeres et potensiale for OSEBX opp mot 850-900 poeng på 6-12 måneders sikt.»

Dermed ser det nå ut til at vi kan komme til å treffe svært bra med vårt den gang indikerte potensiale for Oslo Børs Benchmark indeks som nå syv måneder senere er ved 801,54 poeng, og hvor det ligger ann til at OSEBX kan komme til å gjerne stige opp mot 850-900 poeng i løpet av de nærmeste månedene nå.

Basert på det samlede positive tekniske bildet for Oslo Børs Benchmark indeks så indikeres nå altså et potensiale opp mot 900 poeng på et par måneders sikt.

Dersom Oslo Børs Benchmark indeks nå stiger opp mot 900 poeng slik det indikeres at den kan komme til å gjøre på et par måneders sikt nå.

Så vil OSEBX da være helt opp mot motstandsnivået ved øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden.

Det kan da gjerne komme en konsolidering, og gjerne også en korreksjon ned for Oslo Børs Benchmark indeks fra 900-nivået.

Det kan således være verdt å merke seg dette 900-nivået for Oslo Børs Benchmark indeks, og kanskje vil det ikke være helt feil å lette noe på sine aksjeinvesteringer og sikre noen gevinster rundt det nivået.

Her er det imidlertid mange faktorer som spiller inn, og vil komme tilbake med oppdaterte analyser av Oslo Børs Benchmark indeks her hos Aksjeanalyser.com fremover, og dele våre synspunkter og meninger rundt såvel Oslo Børs Benchmark indeks som oljepris og enkeltaksjer.

Enn så lenge så mener vi det er bare å sitte stille og rolig, og med siktet innstilt ved 900 poeng for OSEBX, og så gjerne vurdere å sikre en del gevinster rundt det nivået, og gjerne lette litt på aksjeeksponeringen for en stund da.

Dette vil vi imidlertid komme tilbake med våre synspunkter og meninger rundt hvis nå Oslo Børs Benchmark indeks kommer opp  mot 900 poeng i løpet av de kommende månedene.

Kanskje vil OSEBX nå 900 poeng ved et jul- og nyttårsrally slik vi ser enkelte år.

At oljeprisen nå har brutt opp i gjennom 60-dollar nivået i uken som gikk nå, og med det har utløst et kraftig positivt teknisk signal gir ytterligere håp om en fortsatt sterk utvikling for Oslo Børs i tiden fremover.

Les også vår analyse av oljeprisen i går: «Oljeprisen på full fart mot 90 dollar»

Det skal lønne seg å være medlem hos Aksjeanalyser.com!

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:

Diagram over utviklingen for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX):

Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…