17.10.2017 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på bitcoin, og som vi hadde en sak om her for en måned siden den 16. september: «Bitcoin kan 100-dobles på tre år«

Den gang for en måned siden så hadde bitcoin fått en større korreksjon ned i fra rundt 5.000 dollar og til 3.825 dollar som den var i ved vår sak den 16. september.

Siden den gang så har bitcoin steget til himmels igjen, og er nå opp nesten 50 prosent siden vår sak om bitcoin her for en måned siden, og den handles i dag rundt 5.650 dollar for en bitcoin.

En bitcoin koster nå da rundt 45.000 norske kroner, og nærmer seg da altså en pris av hele 50.000 kroner for EN bitcoin.

Vi skrev i vår tekniske analyse av Bitcoin for en måned siden den 16. september blant annet:

«Bitcoin viser altså en sterk utvikling og innenfor en bratt stigende trend.
 
Den seneste korreksjonen ned er foreløpig ikke annet enn en naturlig korreksjon ned innenfor denne bratt stigende trenden.
 
I henhold til den stigende trenden som bitcoin beveger seg innenfor så signaliseres i første omgang et potensiale for bitcoin opp mot 6.000-7.000 dollar på gjerne så kort tid som 3-6 måneders sikt.»

Tjener på den geopolitiske spenningen

En av bakgrunnene for den kraftige oppgangen for bitcoin er trolig at den tjener på den geopolitiske spenningen.

De siste månedene har det blitt handlet betydelig mye mer i Japan og Korea.

Den eskalerte ordkrigen mellom Nord-Korea og USAs president Donald Trump, og Nord-Korea sine konkrete trusler om at en atomkrig kan bryte ut når som helst.

Ja denne svært spente geopolitiske situasjonen nå bidrar også trolig til den kraftige oppgangen vi nå ser for bitcoin.

Det skal lønne seg å være medlem hos Aksjeanalyser.com!

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

 

Den digitale valutaen er elsket og hatet, og spådd både verdensherredømme og full kollaps.

Toppsjefen i storbanken JP Morgan hater bitcoin

Det er imidlertid ikke alle som er like glad i bitcoin og andre digitale valutaer.

Toppsjef Jamie Dimon i storbanken JP Morgan er en av dem som definitivt ikke er positiv til den voldsomme interessen for kryptovalutaer.

Ja Administrerende direktør i JP Morgan Chase, Jamie Dimon, hater bitcoin i følge intervju hos CNBC.

– Det er verre enn tulipankrakket. Det kommer ikke til å ende bra. Noen kommer til å bli drept, sa Jamie Dimon på en konferanse tirsdag i forrige uke, ifølge CNBC.

«Tulipankrakket» eller «tulipanmanien» regnes som verdens første registrerte spekulative boble. Prisen på løk fra tulipanen ble ekstremt høy for så å kollapse brått.

Dimon mener altså at utviklingen i bitcoin minner ham om dette. «Svindel», sa Dimon, og fortsatte med å fortelle at han vil sparke alle ansatte i JP Morgan som handler bitcoin.

– Av to grunner: Det er imot våre regler og de er dumme, sa han. Jamie Dimon kalte også bitcoin for «idiotisk», og et «fantastisk produkt for kriminelle».

Teknologien bak bitcoin

Teknologien bak bitcoin ble utviklet for nær ti år siden av en ukjent person eller en gruppe som kaller seg Satoshi Nakamoto. «Nakamoto» overlot videreutviklingen av teknologien til bitcoin-miljøet og forsvant i desember 2010. Hele teknologien er basert på et dokument publisert av Nakamoto i 2008.

Det siste året har interessen for digitale valutaer virkelig eskalert. Den samlede markedsverdien til alle kryptovalutaer i omløp er nå 150 milliarder dollar. Bitcoin utgjør nær halvparten. 

Kort om bitcoin:
 • Digital valuta som lar brukeren sende penger hvor som helst når som helst.
 • Utviklet av en person eller gruppe med psevdonymet Satoshi Nakamoto i 2008 og 2009.
 • Har ingen sentral utsteder eller kontroll.
 • Basert på krypteringsteknologi. Systemet er laget slik at det aldri kan bli mer enn 21 millioner mynter, men disse kan deles i mange deler.
 • Bygger på teknologien blockchain, som av mange regnes som det neste store for flere formål innen bank, forsikring og finans, samt det såkalte tingenes internett.
 • Ble anerkjent som en valuta i Japan i april 2017.
 • Transaksjoner er offentlige, men partene forblir anonyme.
 • Mye brukt i lyssky transaksjoner, men brukes også ved stadig flere lovlige betalinger.
 • Det er laget mange kopier av teknologien, men de fleste er lite verd.
Kort om blockchain:
 • Blockchain er den underliggende teknologien bak den digitale valutaen bitcoin.
 • En blockchain kan brukes som en digitalt distribuert regnskapsbok for økonomiske transaksjoner. En blokk inneholder et sett transaksjoner samt tidsstempel og bekreftelse som sikrer at blokken ikke kan endres uten at det oppdages.
 • Neste blokk inneholder lenke til den foregående og dennes bekreftelse.
 • Hver blokk replikeres til alle noder i et nett, slik at hver node inneholder hele regnskapsboken. Ingen er original.
 • Det er ikke behov for noen tiltrodd tredjepart som har ansvar for de økonomiske transaksjonene.

Det som nær doblet verdien på bitcoin i august kan skje igjen i november

En av grunnene til den nå kraftige oppgangen for bitcoin igjen, og som altså har steget med nesten 50 prosent nå seneste måneden kan være en forestående ny splitt av den digitale valutaen slik som skjedde i august i år.
 
Da bitcoin ble splittet for første gang i starten av august i år steg verdien på en bitcoin fra 2.735 dollar til 4.950 dollar på én måned.
 
Etter all sannsynlighet kommer bitcoin til å splittes enda en gang i november og skape en tredje versjon av verdens største digitale valuta, uttalte leder for Norges bitcoin- og blockchainforening, Stephan Nilsson til DN i en sak her den 22. september.

Aksjeanalyser tidlig ute med å anbefale bitcoin

Vi var veldig tidlig ute hos Aksjeanalyser.com med positive analyser av bitcoin, og allerede her den 12. desember 2014 skrev vi om at bitcoin kunne stå foran en kraftig oppgang: «Skal Bitcoin kursen til himmels igjen?«
 
Den gang i desember 2014 var altså kursen for en bitcoin rundt 350 dollar, mens verdien på en bitcoin nå i dag altså er rundt 5.650 dollar.
 
Verdien på en bitcoin har altså hele 16-doblet seg siden vår positive analyse av bitcoin den gang den 12. desember 2014, og for altså nå litt under tre år siden.
 
Vi har siden hatt flere positive analyser av bitcoin hos Aksjeanalyser.com, som for eksempel her den 18. november 2016, altså for snart ett år siden: «Nå stiger Bitcoin til himmels igjen«
 
Medsea-InvestDen gang ved vår positive analyse av bitcoin den 18. november 2016 så var kursen for en bitcoin rundt 745 dollar, mens verdien på en bitcoin i dag altså er rundt 5.650 dollar.
 
Bitcoin har da altså steget med vanvittige 650 prosent siden vår positive analyse av bitcoin for litt under ett år siden.

Vi gjentar i dag hos Aksjeanalyser.com vår forrige positive analyse av bitcoin for en måned siden, og vi opprettholder vårt kursmål for bitcoin hvor vi ser et potensiale til at den kan stige helt opp mot 7.000 dollar på et par måneders sikt.
 
Det innebærer da en oppside, og slik vi vurderer det nå, for bitcoin på rundt 24 prosent opp fra dagens nivå ved 5.650 dollar for en bitcoin på et par måneders sikt.
 
På lengre sikt så vurderer vi potensialet for bitcoin til å kunne være langt høyere enn dette, selv om vi ikke er fullt så positive som den amerikanske dataguruen og antiviruslegenden John McAfee, og som mener bitcoin kan stige til en halv million dollar om tre år.
 
Du kan lese mer om dette i vår sak om bitcoin her fra den 16. september 2017: «Bitcoin kan 100-dobles på tre år«

Les også: «Aksjetipsene som knuste Oslo Børs«

Mener verdien på en bitcoin kan stige til en halv million dollar om tre år

På lengre sikt så vurderer vi potensialet for bitcoin til å kunne være langt høyere enn dette, selv om vi ikke er fullt så positive som den amerikanske dataguruen og antiviruslegenden John McAfee, og som mener bitcoin kan stige til en halv million dollar om tre år.
 
Du kan lese mer om dette i vår sak om bitcoin her fra den 16. september 2017: «Bitcoin kan 100-dobles på tre år«

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:

Diagram over utviklingen for bitcoin (USD):

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…