14.09.2017 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Norwegian-aksjen, og som stiger kraftig torsdag på Oslo Børs.
 
Norwegian-aksjen er torsdag formiddag opp rundt ti prosent til 235 kroner etter et stort oppkjøp av aksjer i selskapet.
 
Toppsjef Bjørn Kjos og styreleder Bjørn H. Kise i Norwegian, kjøper Norwegian-aksjer for 193 millioner. 
 
Les også i dag: Selskapet tar av på børsen.
 
Holdingselskapet HBK Holding eid av Kjos, Kise og flere i ledelsen har kjøpt 803.000 aksjer til en pris på 240 kroner per aksje.
 
Det tilsvarer 24 kroner over sluttkursen onsdag ettermiddag og en totalsum på 192,7 millioner kroner.

Kjøpet kommer etter at HBK Holding onsdag ut i markedet og tilbød aksjeeiere i Norwegian å kjøpe til sammen opp til 1 million aksjer.
 
Bjørn Kjos er hovedeier av HBK Holding, der Kise er styreleder. Bjørn Kjos og Bjørn H. Kise har vært Norwegian-partnere i årevis. Kise var med å stifte Norwegian Air Shuttle i 1993, og har sittet i styre siden. Han har vært styreleder i flere perioder.

Kise er også styreleder i Bank Norwegian. Han er advokat i Simonsen Vogt Wiig og har flere styreverv i norske og utenlandske selskaper.
 
Flyanalytiker Kenneth Sivertsen i Pareto Securities mener i følge en kommentar til E24 i dag at aksjekjøpet gir et oppløftende signal til markedet.
 
– Dette er utelukkende positivt. Norwegian har jo hatt en ledelse som historisk har hatt veldig tro på selskapet og på det de gjør, og dette viser de igjen nå, sier han til E24 og fortsetter:
 
– Jeg antar at de kjøper nå fordi aksjen er billig. Dette kan jo ikke bli ansett som negativt.
 
Han mener kjøpet kom overraskende på de fleste da nyheten sprakk i går.
 
I etterkant av handelen eier holdingselskapet 9,59 millioner aksjer i Norwegian og over 26,8 prosent av selskapet.
 
Dette er ikke vanlig i flyselskap-sammenheng sier flyanalytikeren.
 
– Umiddelbart kommer jeg ikke på noen andre flyselskap som har en ledelse som eier så mye av selskapet. Det er ikke vanlig, sier Sivertsen videre i en kommentar til E24 i dag i artikkelen du kan lese her…
 
De siste ukene har Norwegian-aksjen fått medvind av gode kvartalstall, og et nytt partnerskap med EasyJet om langdistanseruter.

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

 

Vi har altså i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Norwegian-aksjen, og som du kan lese mer om under vår tekniske analyse av aksjen nedenfor annonsen her…Medsea-Invest

Les også vår analyse her nylig den 12. september av en annen av dagens børsvinnere på Oslo Børs, Questerre Energy Corp. (QEC) og som er opp 5,07 prosent torsdag formiddag til 5,27 kroner: «Aksje tar nå helt av på Oslo Børs«

Kort om Norwegian Air Shuttle (NAS):

Norwegian is the third largest low cost carrier in Europe with 30 million customers annually and around 116 aircraft in operation with an average age of less than four years. The route portfolio stretches across Europe into North Africa and the Middle East, as well as long-haul routes to the US and Southeast Asia. The company has around 470 routes to more than 130 destinations on sale and employs approximately 6,750 people. The company has around 250 undelivered aircraft on firm order.

Du finner mer informasjon om Norwegian Air Shuttle på deres nettsider her: https://www.norwegian.no/om-oss/

Les også i dag: «Riggselskap på Oslo Børs: en het oppkjøpskandidat«

Teknisk analyse av Norwegian-aksjen (NAS):

Norwegian-aksjen viser en positiv utvikling i det lange bildet innenfor en langsiktig stigende trend (jf. diagram nederst i saken her).

Aksjen har den seneste tiden vendt oppover igjen etter å ha vært nede og testet et betydelig teknisk støttenivå rundt 170 kroner.

Her var det også teknisk støtte for aksjen ved nedre trendlinje i den stigende trenden (jf. diagram nederst i saken her).

Norwegian-aksjen tester nå motstandsnivået ved øvre trendlinje i den kortsiktige fallende trenden, og så er det også et viktig teknisk motstandsnivå rundt 250 kroner for Norwegian-aksjen.

Dersom Norwegian-aksjen nå skulle klare å bryte opp i gjennom 250-nivået så vil det utløses et kraftig teknisk kjøpssignal for aksjen.

Da vil det i første omgang signaliseres videre oppgang opp for å teste neste tekniske motstandsnivå av større betydning for aksjen da, og som er opp mot tidligere topper i 2015/2016 som var rundt 380 kroner.

Skulle aksjen også bryte opp i gjennom etter hvert 380-nivået, ja så vil det være lite tekniske motstand videre oppover for Norwegian-aksjen da før opp mot øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, helt opp mot 750-800 kroner.

Dersom Norwegian-aksjen nå skulle bryte opp i gjennom 250-nivået så vil det altså utløses et kraftig teknisk kjøpssignal for aksjen, og som da kan ha et potensiale til å kunne stige helt opp mot 750 kroner på 1-3 års sikt.

Norwegian-aksjen kan ved et etablert brudd opp i gjennom først 250-nivået og så 380-nivået ha potensiale til å hele tredoble seg i fra dagens kursnivå på et par års sikt.

Dersom Norwegian-aksjen nå ikke skulle klare å bryte opp i gjennom det nå svært viktige 250-nivået, så vil det kunne komme en ny korreksjon ned for aksjen, og da kanskje ned for en ny test av det viktige tekniske støttenivået rundt 170 kroner.

Utviklingen for Norwegian-aksjen nå de nærmeste dagene og ukene vil altså kunne gi svært viktige tekniske signaler for den videre utviklingen for aksjen på kort (1-3 måneder) og mellomlang sikt (6-12 måneder).

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

 

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:

Diagram over kursutviklingen for Norwegian-aksjen siden 2009 og frem til i dag:Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…