26.03.2017 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på energiselskapet Questerre Energy Corporation (ticker på Oslo Børs: QEC).

Vi har også sett nærmere på oljeprisen, og som nå kan stå foran en ny oppgang i tiden fremover (les mer om dette under vår tekniske analyse av oljeprisen lenger ned i saken her).

Questerre Energy er et E&P selskap med eiendeler i Canada og USA. Hoveddelen av selskapets produksjon kommer fra Montney i Canada, hvor Questerre har potensial til å øke produksjonen betydelig over de neste årene.

Selskapet har også en betydelig eierandel i et stort gassfunn i Quebec, Canada, som er avhengig av godkjennelse fra myndighetene for å bli bygget ut.

Questerre-aksjen ble fredagens klare vinner på Oslo Børs etter en oppgang på hele 23,5 prosent til 4,99 kroner.

Den kraftige oppgangen skjedde på høyt volum, og det ble omsatte Questerre-aksjer for 104 millioner kroner. Aksjen ble med det den 10. mest handlede aksjen på Oslo Børs på fredag.

Selskapet har med fredagens sluttkurs ved 4,99 kroner en børsverdi på cirka 1,7 milliarder kroner.

Den kraftige oppgangen kom blant annet etter uttalelser fra Pareto Securities, og som fortsatt er svært positive til aksjen.

I en kommentar til HegnarOnline på fredag forklarer Pareto Securities den kraftige oppgangen med at myndighetene i Quebec har vedtatt Enviroment Quality Act for å modernisere miljøautorisasjonsordningen, og å endre andre lovbestemmelser.

«Det neste steget fremover mot en utvikling av gigantressursene i regionen er introduksjon av reguleringer innen midten av 2017», forklarer Pareto Securities videre, og føyer til at de forventer nyheter i løpet av mai/juni.

Meglerhuset gjentar kjøpsanbefalingen på selskapet og kursmålet på 12 kroner pr aksje. Pareto Securities ser da altså en oppside på hele 140 prosent for Questerre-aksjen fra fredagens sluttkurs ved 4,99 kroner.

Du kan lese hele artikkelen hos HegnarOnline her…

Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på Questerre-aksjen, og som for øvrig er en av våre 20 favorittaksjer for 2017 som våre betalende medlemmer hos Aksjeanalyser.com kunne lese om her i en større analysesak publisert den 25. desember 2016: «Våre 20 favorittaksjer for 2017 på Oslo Børs»

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

Saken fortsetter nedenfor annonsen her…

Questerre Energy Corp. (ticker på Oslo Børs: QEC)

Questerre is actively engaged in the acquisition, exploration, and development of oil and gas projects, in specific non-conventional projects such as tight oil, oil shale, shale oil and shale gas. Questerre holds assets in Alberta, Saskatchewan, Manitoba and Quebec Canada as well as in Utah in the United States.
 
The Company has base production and reserves in the tight oil bakken/torquay of southeast Saskatchewan.
 
It is bringing on production from its lands in the heart of the high-liquids Montney shale fairway.
 
It is a leader on social license to operate issues for its giant Utica shale gas discovery in Quebec.
 
Questerre is a believer that the future success of the oil and gas industry depends on a balance of economics, environment and society. We are Committed to being transparent and are respectful that the public must be part of making the important choices for our energy future.
 
Questerre’s Common shares trade on the Toronto stock exchange and Oslo stock exchange under the symbol QEC.

Du finner mer informasjon om selskapet på deres hjemmesider her: http://www.questerre.com/

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

Teknisk analyse av Questerre Energy Corp. (ticker på Oslo Børs: QEC):

Questerre Energy brøt fredag opp fra en fallende kile konsolideringsformasjon, og har med det utløst positive tekniske signaler for den videre utviklingen.

Samtidig så indikerer nå momentum-indikatorer som RSI og Stochastics at aksjen gjerne står foran videre oppgang på kort sikt.

MACD momentum-indikator har også utløst kjøpssignal for aksjen nå, og er således med og underbygger de øvrige positive tekniske signaler for aksjen.

Det er også positiv volumbalanse i aksjen med høyere volum ved kursoppgang og lavere volum ved kursnedgang. Dette er med og forsterker de øvrige positive tekniske signaler for aksjen.

Aksjen har korrigert ned den seneste tiden samtidig med korreksjonen ned for oljeprisen.

Nå indikerer imidlertid det tekniske bildet for oljeprisen at denne kan stå foran en ny vending opp på kort og mellomlang sikt (les mer om dette nedenfor under vår tekniske analyse av oljeprisen i dag).

Questerre Energy har vært nede og testet et betydelig teknisk støttenivå rundt 3,70 kroner, og har tatt godt i mot ved det nivået.

Fredag endte altså aksjen opp hele 23,5 prosent til 4,99 kroner.

Det samlede positive tekniske bildet for Questerre Energy indikerer nå videre oppgang for aksjen på kort og mellomlang sikt.

På oppsiden så vil det være noe teknisk motstand for aksjen rundt 6,00 kroner. Brytes det nivået så vil det gjerne komme en test av neste tekniske motstandsnivå av betydning for aksjen, og som er opp mot 9,00 kroner.

Skulle aksjen bryte opp i gjennom 9,00-10,00 nivået så vil det utløses et nytt kraftig teknisk kjøpssignal for aksjen, og som da kan ha potensiale til å stige helt opp mot gamle høyder, rundt 30,00 kroner (jf. ukediagram for Questerre-aksjen lenger ned i saken her).

Basert på det samlede positive tekniske bildet for Questerre Energy så gjentar vi i dag hos Aksjeanalyser.com vår tidligere positive analyse av aksjen.

Vi ser et potensiale for aksjen opp mot 9,00 kroner på 1-3 måneders sikt, mens vi ser muligheter for at aksjen kan stige helt opp mot gamle høyder rundt 25,00-30,00 kroner på 1-3 års sikt.

Diagram over kursutviklingen for Questerre Energy Corporation (Øverst: dagdiagram, Nederst: ukediagram):

Du kan lese vår tekniske analyse av oljeprisen nedenfor annonsen her…

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:

Teknisk analyse av oljeprisen (Brent Spot):

Oljeprisen (Brent Spot) har falt tilbake den seneste tiden, men påtreffer nå betydelig teknisk støtte rundt USD 50,00-nivået.

Oljeprisen påtreffer her støttenivået ved nedre trendlinje i den stigende trenden (jf. diagram nederst i saken her).

Det er også støtte ved 200-dagers glidende gjennomsnitt rundt dette nivået, samt at det er et betydelig teknisk støttenivå rundt USD 50,00-nivået.

Momentum-indikatorer som RSI og Stochastics indikerer også at oljeprisen nå gjerne står foran en ny vending opp på kort sikt.

Basert på det samlede tekniske bildet for oljeprisen så indikeres nå at en ny vending opp for oljeprisen gjerne er nært forestående.

I henhold til den stigende trenden som oljeprisen nå beveger seg innenfor så indikeres et potensiale for oljeprisen opp mot USD 62,00-65,00 på 3-6 måneders sikt.

På oppsiden så vil det være noe teknisk motstand for oljeprisen ved USD 53,00-54,00 nivået, og deretter opp mot USD 57,00-58,00.

Det som vil kunne utløse negative tekniske signaler for den videre utviklingen for oljeprisen vil være om den skulle bryte ned i gjennom USD 50,00-nivået, og etablere seg under det nivået.

Det samlede tekniske bildet for oljeprisen indikerer imidlertid nå at den gjerne står foran en ny vending opp i løpet av den nærmeste tiden.

Diagram over utviklingen for oljeprisen (Brent Spot):

Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…