prosafe-caledonia11.02.2017 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på riggselskapet Prosafe (ticker på Oslo Børs: PRS).
 
Prosafe-aksjen stupte med hele 98 prosent i 2016, men nå indikerer det tekniske bildet for aksjen at bunnen kan være nådd, og at aksjen kan stå foran et kraftig løft i tiden fremover.
 
Du kan lese mer om dette lenger ned i saken her under vår tekniske analyse i dag av Prosafe-aksjen.

Fredag kom det en børsmelding fra selskapet om at fungerende administrerende direktør i riggselskapet Prosafe, Stig H. Christensen, har kjøpt en post på 26.500 aksjer, i Prosafe.
 
Aksjekjøpet, og som ble gjort fredag, skjedde til en kurs på 37,55 kroner per aksje. Christensen betalte dermed rundt en million kroner for disse 26.500 aksjer han fredag kjøpte i selskapet han i dag er fungerende administrerende direktør for, Prosafe. Etter kjøpet har Christensen en beholdning på 26.500 aksjer i Prosafe.
 
Torsdag ble det kjent at Christensen går over i stillingen som viseadministrerende direktør og finansdirektør i Prosafe, mens Jesper Kragh Andresen blir ny adm. direktør. Det er meldt at omorganiseringen får effekt fra 1. mars 2017.
 
Når en person i et selskap sitt styre eller ledelse kjøper aksjer i selskapet så gir det et signal om at vedkommende mener aksjen er billig.
 
Innsidere bør jo være de med best kunnskap om utviklingen i selskapet og markedet selskapet operer innenfor.
 
Dermed kan man anta at de bør ha gode forutsetninger for å si om aksjen er billig eller dyr.
 
Når en innsider kjøper aksjer for større beløp så er det altså et tegn på at selskapet gjerne går bedre enn det aksjemarkedet synes å prise inn ved dagens aksjekurs.
 
Selskaper der innsidere har kjøpt aksjer for større beløp, kan således være gode kjøpskandidater.
 
Dette skrev vi også om i vår positive analyse den 08. desember 2016 av et annet selskap, det uavhengige oljeselskapet Panoro Energy (PEN), og hvor en sentral innsider, styreformann Julien Balkany, da hadde lastet opp med aksjer i Panoro Energy.
 
Panoro Energy-aksjen og som vi hadde en positiv analyse av den gang den 08. desember 2016 var da i 3,88 kroner. Du kan lese vår positive analyse av Panoro Energy-aksjen fra den 08. desember 2016 her: “Aksje ned 96 %: Styrelederen hamstrer aksjer
 
Fredag endte aksjen i 6,09 kroner, og Panoro Energy-aksjen er således opp med hele 57 prosent i løpet av de seneste to måneder.

Et annet selskap vi har hatt flere positive analyser av, og blant annet i forbindelse med at flere sentrale innsidere har lastet opp med aksjer i selskapet, er North Energy (NORTH).
 
Vi hadde allerede den 08. september 2016, en positiv analyse av North Energy, og hvor det da hadde vært flere større innsidekjøp av aksjer i North Energy, deriblant av styreleder i selskapet, Anders Onarheim.
 
North Energy-aksjen var ved vår positive analyse av aksjen den gang den 08. september 2016 ved 1,69 kroner.
 
Fredag endte North Energy-aksjen i 3,42 kroner, og den har da doblet seg siden vår positive analyse av aksjen den gang for rundt fem måneder siden. Du kan lese vår analyse av North Energy-aksjen den gang her: “Aksjen kan doble seg på kort tid
 
Vi kom for øvrig med en oppdatert positiv analyse av North Energy-aksjen her den 22. januar 2017, og som du kan lese her: “Innsidere laster opp aksjer: Kan nå tredoble seg
 
I dag har vi altså sett nærmere på et annet selskap, riggselskapet Prosafe (PRS), og hvor det fredag altså ble meldt om et betydelig innsidekjøp av aksjer i selskapet.

Medsea-Invest

Kort om Prosafe (ticker på Oslo Børs: PRS):

Prosafe is a leading owner and operator of semi-submersible accommodation vessels.
 
Prosafe owns/operates 10 semi-submersible accommodation, safety and support vessels. In addition, Prosafe owns/operates a Tender Support Vessel (TSV) that is providing drilling support services on the Norwegian Continental Shelf.
 
Furthermore, Prosafe and has an option on a new build harsh environment vessel that is currently at a shipyard in China, and on two new build accommodation vessels  nearing completion with a planned preservation and strategic stacking mode with the yard.

 Prosafe’s fleet consists of a combination of dynamically positioned and anchored vessels. Thereby, the fleet is versatile and able to operate in nearly all offshore environments. At present, Prosafe is the leader in the provision of offshore accommodation vessels in harsh and semi-harsh environments and in hurricane regions such as the Gulf of Mexico.
 
Prosafe has extensive experience from operating gangway connected to fixed installations, FPSOs, TLPs, Semis and Spars. The company?s track record comprises operations offshore Norway, UK, Mexico, USA, Brazil, Denmark, Tunisia, West Africa, North-west and South Australia, the Philippines and Russia.

Du kan lese mer om selskapet på deres hjemmesider her: http://www.prosafe.com/

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

Teknisk analyse av Prosafe (PRS):

Prosafe-aksjen, og som falt med hele 98 prosent i 2016, viser nå klare tegn til å gjerne ha etablert en bunn.

Aksjen har brutt ut av den langsiktige fallende trenden (jf. diagram nederst i saken her), og har med det gitt de første positive tekniske signaler om at aksjen nå kan ha etablert en bunn.

I det korte bildet så har aksjen konsolidert mellom et teknisk støttenivå rundt 32,00 kroner, og et teknisk motstandsnivå rundt 40,00 kroner.

Fredag endte aksjen i 40,30 kroner etter en oppgang på 6,9 prosent.

Den kraftige oppgangen for aksjen på fredag skjedde på høyt volum, og dette gir ytterligere positive tekniske signaler for den videre utviklingen for aksjen i tiden fremover.

Ved et etablert brudd opp i gjennom 40,00-nivået så vil det utløses et kraftig teknisk kjøpssignal for Prosafe-aksjen.

Aksjen har etablert en stigende trend i det korte bildet, og siden bunnen i november 2016 da aksjen var lavest rundt 26,00 kroner.

Det samlede tekniske bildet for Prosafe-aksjen indikerer nå at det gjerne vil komme et slikt etablert brudd opp i gjennom 40,00-nivået.

Med et ‘etablert brudd’ opp i gjennom et slikt teknisk motstandsnivå så menes at aksjen holder seg noen dager over dette nivået.

Det samlede tekniske bildet for Prosafe-aksjen indikerer at den ved et slikt etablert brudd opp i gjennom 40,00-nivået kan ha potensiale til å stige helt opp mot 125,00 kroner på 12 måneders sikt.

Vi hos Aksjeanalyser.com vurderer Prosafe som en spennende kjøpskandidat, og aksjen er også blant våre 20 favorittaksjer for 2017, og som våre betalende medlemmer kunne lese om i en omfattende analysesak den 25. desember her: “Våre 20 favorittaksjer for 2017 på Oslo Børs

Våre 20 favorittaksjer hos Aksjeanalyser.com for 2017 er så langt opp med 12,6 prosent siden vår omfattende analysesak der vi presenterte disse 20 favorittaksjene den 25. desember 2016. Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) er til sammenligning opp med 2,4 prosent i samme periode siden 25. desember 2016.

Vi har et kortsiktig (1-3 måneder) kursmål for Prosafe-aksjen ved 60,00 kroner, mens vi ser et potensiale for aksjen helt opp mot 125,00 kroner på 12 måneders sikt.

Vi ser altså en mulig tredobling for Prosafe-aksjen på 12 måneders sikt.

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:

medseainvest-2017-annonseDiagram over kursutviklingen for Prosafe-aksjen (PRS):

prs-110217Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…