IG-annonse-aksjer-cfd

17.11.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på dollaren og som har steget betydelig mot norske kroner i løpet av den seneste tiden.

I begynnelsen av oktober kostet en dollar rundt 8,00 norske kroner, mens den nå i dag koster 8,53 kroner.

Dollaren har altså steget med rundt 50 øre mot norske kroner i løpet av bare halvannen måned.

Det er blant annet økte forventninger om at Fed vil heve renten i desember som har ført til en styrking av dollaren den siste tiden.

Styringsrenten i USA ligger nå i intervallet mellom 0,25 og 0,50 prosent etter at den sist gang ble hevet fra intervallet nær null i desember ifjor. Det var da første gang på syv år at styringsrenten i USA ble endret.

Mange økonomer venter nå at styringsrenten vil bli hevet på desember-møtet, og at det deretter vil bli en gradvis videre renteoppgang.

Dollaren er nå ved et historisk høyt nivå mot norske kroner når en dollar i dag koster rundt 8,50 kroner.

Foruten en topp opp mot 9,00 kroner i begynnelsen av januar 2016 så må vi tilbake til 2001/2002 for å finne en like dyr dollar rundt 8,50-nivået.

Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på det tekniske bildet for USD/NOK, og som indikerer at dollaren i løpet av neste år kan komme til å stige så høyt som opp mot 11,00 mot norske kroner.

En av grunnene til at dollaren kan komme til å stige så høyt som helt opp mot 10,00-11,00 mot norske kroner i løpet av 2017 er at rentene i hhv USA og Norge er ventet å gå motsatt vei.

Det er altså ventet høyere renter i USA i året som kommer, mens rentene her hjemme, blant mange økonomer, ventes å enten falle eller bli værende lenge på dagens nivå.

Dersom dollaren skulle stige helt opp mot 10,00-11,00 mot norske kroner i løpet av 2017, så vil dollaren da være på sitt dyreste på minst 35 år. I følge Norges Banks statistikk over daglige valutakurser, og som går tilbake til 1981 så har ikke dollaren siden den gang vært notert høyere enn 9,88 mot norske kroner.

Du kan lese vår tekniske analyse av dollaren mot norske kroner (USD/NOK) nedenfor annonsen her…

IG-annonse-raavarer

Medsea-Invest

Teknisk analyse av USD/NOK:

Ser vi på det tekniske bildet for dollaren mot norske kroner (USD/NOK), så beveger denne seg innenfor en langsiktig stigende trend (jf. diagram over utviklingen for USD/NOK nederst i saken her).

Videre oppgang signaliseres nå for dollaren innenfor denne stigende trenden.

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

USD/NOK hadde altså en topp opp mot 9,00 i januar 2016, og har siden konsolidert og falt noe tilbake, og var i oktober rundt 8,00.

Nå den seneste halvannen måned så har imidlertid dollaren igjen fått et kraftig løft mot norske kroner, og handles nå torsdag kveld rundt 8,53. Vi må tilbake til august i år sist gang dollaren var rundt dette nivået.IG-annonse2

Nå indikerer det samlede tekniske bildet for USD/NOK at kursen trolig vil stige videre i tiden fremover, og i første omgang opp mot forrige topp fra i januar, rundt 9,00.

Dersom USD/NOK bryter opp i gjennom det tekniske motstandsnivået rundt 9,00, så vil neste tekniske motstandsnivå for USD/NOK av større betydning være opp mot tidligere topp fra i 2001, da kursen var opp mot 9,50.

I henhold til den langsiktige stigende trenden som USD/NOK nå beveger seg innenfor så indikeres imidlertid at kursen kan komme til å stige helt opp mot 11,00 i løpet av 2017.

Skulle det skje, og at dollaren i løpet av 2017 stiger helt opp mot 11,00 mot norske kroner. Ja så vil det i så fall innebære at dollaren vil koste nær 30 prosent mer for oss nordmenn da enn hva den gjør i dag når den handles rundt 8,50.

Du kan følge utviklingen for USD/NOK og andre valutakurser hos IG her… [sponset lenke]

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:

MedseaInvest

Diagram over utviklingen for USD/NOK siden 2001 og frem til i dag:

usd-nok-171116Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…