IG-annonse-aksjer-cfd

05.11.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på elbilprodusenten Tesla og Tesla-aksjen, og som er notert på Nasdaq børsen i USA (ticker: TSLA).

I forrige uke, torsdag 27. oktober, kunne Tesla melde om knallresultat i tredje kvartal.

Etter 13 kvartaler på rad med tap så ventet analytikerne nok et kvartal med negative resultater for elbilprodusenten Tesla i tredje kvartal i år.

Men analytikernes spådommer ble gjort til skamme og i stedet leverte Tesla et overraskende overskudd i tredje kvartal.

Årsaken til det gode resultatet er i følge selskapet selv et svært godt salg av bilene Model S og Model X.

Analytikerne hadde på forhånd i snitt ventet et tap på 22 cent per aksje ifølge Marketwatch, men selskapet kunne i stedet vise til et resultat på pluss 14 cents per aksje.

Justert for engangsutgifter så var resultatet enda mye bedre og endte på 71 cents per aksje i tredje kvartal 2016.

I tredje kvartal i 2015 så tapte selskapet 1,78 dollar per aksje, og selskapet har måttet vise til negativt resultat i de fleste kvartaler siden selskapet ble børsnotert i 2010.

Nå kan det virke som om selskapet er i ferd med å snu dette og begynne å levere positive resultater fremover.

Selskapet kunne ellers melde om en omsetning i tredje kvartal på 2,2 milliarder dollar, mens analytikerne spådde en omsetning på 2,3 milliarder dollar i tredje kvartal.

Videre så kunne selskapet melde at de nådde målet om å selge 50.000 biler i første halvår og sier de vil levere ytterligere 25.000 biler i fjerde kvartal. I tredje kvartal solgte de 24.821 biler og som er en kraftig økning sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Les også vår analyse i uken som gikk av den viktige amerikanske børsindeksen S&P500: “Skjebneuker for verdens børser

Mangemilliardær og forvalter spår at Tesla-aksjen kan 30 til 50 doble seg de neste 15 år:

En som har svært stor tro på Tesla og Elon Musk er mangemilliardær og sjef for forvaltningsselskapet Baron Capital, Ron Baron. Baron Capital har en samlet forvaltningskapital på rundt 20 milliarder dollar, eller cirka 163 milliarder norske kroner.

Baron Capital eier 1,5 millioner Tesla aksjer, og som med dagens aksjekurs har en verdi på rundt 300 millioner dollar eller nærmere 2,5 milliarder norske kroner.

Dette utgjør cirka 1,5 prosent av vår investeringsportefølje uttalte Ron Baron i et intervju hos CNBC på “Squawk Box” nå på fredag.

Ron Baron omtalte der Tesla som “kanskje et av de mest interessante” selskapene han noen gang har investert i  gjennom sin 46 år lange karriere.

Jeg tror at denne investeringen, og fra dagens nivå, kan gi oss 30 til 50 ganger investeringen i avkastning i løpet av de neste 15 årene“, uttalte Ron Baron videre i intervjuet hos CNBC på fredag. Du kan lese om og høre intervjuet her…

Aksjen var i USD 33,00 da vi begynte å investere“, sa han videre. Tesla aksjen sluttet torsdag i USD 187,42. Han sa videre at deres gjennomsnittlige kjøpskurs i dag for deres rundt 1,5 millioner Tesla aksjer er litt over USD 200,00. Tesla-aksjen nådde all-time high rundt USD 285,00 i Juli 2015.

Vi har altså i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på det tekniske bildet for Tesla-aksjen og som du kan lese mer om nedenfor annonsen her…

IG-annonse-valuta

Medsea-Invest

Teknisk analyse av Tesla-aksjen (ticker på Nasdaq børsen: TSLA):

Tesla-aksjen ble første gang notert på Nasdaq-børsen sommeren 2010, og ble i starten handlet rundt USD 20,00-25,00.

Aksjen konsoliderte så i over to år mellom et teknisk støttenivå rundt USD 20,00 og et teknisk motstandsnivå rundt USD 37,00.

Da aksjen så brøt opp i fra denne rektangel konsolideringsformasjonen, så eksploderte aksjen og steg helt opp til USD 280,00 i løpet av bare ett års tid. (jf. diagram nederst i saken her).

Aksjen steg altså fra rundt USD 37,00 tidlig i 2013, og opp til USD 280,00 i begynnelsen av 2014. Dette representerer mer enn en syvdobling for aksjekursen og det bare i løpet av ett års tid.

Nå har Tesla-aksjen igjen i et par år beveget seg innenfor en slik stor rektangel konsolideringsformasjon, og mellom et teknisk støttenivå rundt USD 180,00 og et teknisk motstandsnivå rundt USD 280,00 (jf. diagram nederst i saken her).

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

IG-annonse2

Aksjen er nå nær dette betydelige tekniske støttenivået rundt USD 180,00 og kan således være ved et gunstig nivå å kjøpe aksjen på.

Dersom aksjen får et løft opp fra dette nivået og skulle bryte opp i gjennom det tekniske motstandsnivået rundt USD 280,00.

Ja da vil det utløses et nytt slikt kraftig teknisk kjøpssignal for Tesla-aksjen, og som ble utløst sist gang i begynnelsen av 2013, og da aksjen mer enn syvdoblet seg i løpet av det kommende året etterpå da.

Basert på det samlede tekniske bildet for Tesla-aksjen så vurderer vi hos Aksjeanalyser.com aksjen som en svært interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå.

Les også vår analyse i uken som gikk av gullprisen: “Gullprisen kan mangedoble seg

I likhet med Ron Baron i Baron Capital så ser også vi et betydelig potensiale for Tesla-aksjen i årene fremover.

Hvorvidt aksjen har potensiale til å kunne hele 30 til 50 doble seg de neste 15 årene tør vi ikke ha noen sterke formeninger om, men at aksjen er en mangedoblingskandidat de neste 10-15 årene har vi derimot stor tro på.

Du kan følge utviklingen for Tesla-aksjen hos IG her… [sponset lenke]

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:

MedseaInvest

Diagram over utviklingen for Tesla-aksjen siden børsnoteringen på Nasdaq-børsen sommeren 2010 og frem til i dag:

tsla-051116Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…