IG-annonse-aksjer-cfd

13.10.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på en av våre favorittaksjer på Oslo Børs for 2016, og årene fremover, inkassoselskapet Axactor (AXA).

Axactor meldte onsdag ettermiddag at de ville hente penger gjennom en emisjon rettet mot norske og internasjonale investorer.

I dag, torsdag 13. oktober 2016, meldte selskapet at de har hentet inn 598 millioner kroner, gjennom emisjonen på 230 millioner nye aksjer til en kurs på 2,60 kroner.

Den rettede emisjonen var flere ganger overtegnet, og viste ifølge meldingen sterk interesse både fra eksisterende aksjonærer, samt nye institusjonelle investorer fra Norden, Storbritannia og USA.

Nettoprovenyet vil bli brukt til oppkjøp av misligholdte  låneporteføljer, samt generelle selskapsformål.

Ja i dag har vi altså hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på en av våre favoritt-aksjer på Oslo Børs, inkassoselskapet Axactor (AXA).

Vi ser hos Aksjeanalyser.com et stort potensiale for Axactor-aksjen, og det både på kort og lang sikt.

Axactor-aksjen har med torsdagens sluttkurs på 2,77 kroner seksdoblet seg siden bunnen i slutten av september 2015, altså for bare litt over ett år siden, da aksjen var lavest rundt 0,45 kroner. Ja Axactor-aksjen har altså steget med over 500 prosent bare i løpet av litt over 1 år nå.

Nå ser vi hos Aksjeanalyser.com en mulig flerdobling igjen for Axactor-aksjen, og det gjerne på bare rundt 6-12 måneders sikt.

Allerede i slutten av januar 2016 hadde vi hos Aksjeanalyser.com en positiv analyse av Axactor, og som du kan lese her: “Spetalen med storsatsning – aksjen kan flerdoble seg”

Saken fortsetter nedenfor annonsen her…

Annonse-IG-indekser

Medsea-Invest

Ja, vi har altså sett nærmere igjen på det tekniske bildet for Axactor-aksjen hos Aksjeanalyser.com i dag, men la oss først nevne litt kort om selskapet Axactor (AXA) her, og som tidligere het Nickel Mountain Group (NMG).

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

Tidligere Nickel Mountain Group (NMG), nå Axactor (AXA), drev tidligere med diamantutvikling i flere afrikanske land, men etter finansielle problemer i 2013 ble det bestemt å nedskalere virksomheten, og isteden satse på en nikkelgruve i Sverige.

Så ble det for rundt ett år siden besluttet at virksomheten skulle vris mot finans og administrasjon av gjeldsporteføljer, altså med virksomhet som et inkassoselskap.

Med dette gikk altså tidligere Nickel Mountain Group (NMG), som etter navnebytte rundt årsskiftet nå heter, Axactor (AXA), inn i kampen og konkurransen med andre inkassoselskaper som f.eks. Lindorff.

Axactor har for øvrig hentet flere av sine ansatte fra tidligere lendende posisjoner i nettopp Lindorff.

Lindorff, ble forøvrig kjøpt opp av Nordic Capital sommeren 2014 for rundt 18 milliarder kroner. DN kunne den gang melde om i en artikkel at Nordic Capital kjøpte inkassoselskapet Lindorff fra oppkjøpsfondene Altor og Investor. Transaksjonen verdsatte selskapet til mellom 17,5 og 19,3 milliarder kroner.

Til sammenligning så har Axactor (AXA) en børsverdi med torsdagens sluttkurs på 2,77 kroner, på cirka 3,26 milliarder kroner (tatt hensyn til den siste emisjonen nå på 230 millioner nye aksjer i selskapet).

Den gang administrerende direktør i Lindorff, Endre Rangnes, fikk Axactor (AXA) med seg i sin nye storsatsning i samme bransje.

Endre Rangnes er nå konsernsjef i Axactor (AXA). Endre Rangnes var konsernsjef i Lindorff fra 2010 til 2014.

Navnebytte (som fant sted den 15. januar 2016) på selskapet fra Nickel Mountain Group (NMG), og til dagens navn Axactor (AXA) henger naturligvis sammen med at man ønsket et navn som bedre gjenspeilet dagens virksomhet i selskapet.

Teknisk Analyse av Axactor (AXA), tidligere Nickel Mountain Group (NMG):

IG-annonse2

Ser vi på det tekniske bildet for Axactor-aksjen, ja så er dette svært positivt, og indikerer videre kraftig oppgang for aksjen både på kort og lang sikt.

Tidligere Nickel Mountain Group (NMG), men som skiftet navn for ett års tid siden til Axactor (AXA), falt kraftig på børsen fra en topp i 2006 med en aksjekurs rundt 1300 kroner, og til en bunn i september 2015 ved 45 øre.

Aksjen stupte altså med vanvittige 99,97 prosent (jf. diagram over kursutviklingen for aksjen nederst i saken her).

Så endret altså selskapet helt strategi for cirka ett års tid siden, fra å være et nikkel-gruve selskap (og før det et diamant-gruve selskap), og til å bli et inkassovirksomhet selskap.

Denne endringen i forretningsstrategi har fått aksjen til å eksplodere, og når aksjen i dag endte i 2,77 kroner. Ja så har den hele seksdoblet seg på bare rundt ett års tid.

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:

MedseaInvest

Diagram over kursutviklingen for Axactor-aksjen (AXA):

axa-131016Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…