13.09.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på John Fredriksen’s tørrbulklast rederi, Golden Ocean Group Ltd. (ticker på Oslo Børs: GOGL).

Vi har i den sammenheng også sett nærmere på tørrbulkratene, ved Baltic Dry Index.

Fredriksen-aksjen Golden Ocean Group har hatt en katastrofal utvikling siden toppen rundt 575 kroner (justert for nylig 5 til 1 spleis av aksjene i selskapet) rundt årsskiftet 2013/2014, og til en bunn i februar i år, rundt 22 kroner.

Ja aksjen falt altså med vanvittige 96 prosent i løpet av litt over to år.

John Fredriksen-kontrollerte Hemen Holding ble tildelt 158 millioner nye aksjer i en emisjon i Golden Ocean Group Ltd i februar 2016, og kom etter det opp i totalt 232.436.122 aksjer i selskapet, tilsvarende 45 prosent av selskapet. John Fredriksen spyttet inn hele 790 millioner kroner i denne milliardemisjonen på totalt cirka 1,8 milliarder kroner i Golden Ocean Group i Februar 2016.

Emisjonskursen i Februar 2016 var på 5,00 kroner, og som etter den senere spleisen av aksjene i selskapet i forholdet 5 til 1, ja så tilsvarer det i dag justert for aksjespleisen 5 til 1 en emisjonskurs på 25 kroner. I dag endte aksjen i 32,20 kroner på Oslo Børs, og aksjekursen er nå da altså rundt 28 prosent høyere enn hva emisjonskursen var i februar 2016.

Aksjen har siden februar i år begynt å vise tegn til å gjerne ha satt en bunn, og det er siden februar etablert det som kan være en bunn-formasjon, en stor rettvinklet stigende triangel formasjon (les mer under vår tekniske analyse av aksjen lenger ned i saken her).

Ja vi har altså i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på tørrbulklast rederiet til John Fredriksen, Golden Ocean Group Ltd, og vi har også sett nærmere på tørrbulkratene og Baltic Dry Index.


Kort om Golden Ocean Group Ltd.:

Golden Ocean Group Ltd. (GOGL) is a leading international dry bulk shipping company based in Bermuda, mainly operating in the Capesize, Panamax and Supramax segments. GOGL is listed on NASDAQ and the Oslo Stock Exchange. GOGL owns and controls a fleet of 70 vessels including newbuildings and vessels chartered in on long term time charter contracts. GOGL provide customers with flexible and reliable transportation services and develop strong industry relations with partners and customers. Du kan lese mer om selskapet på deres hjemmesider her: http://www.goldenocean.bm/

Medsea-InvestTørrbulkratene og Baltic Dry Index:

Det er den seneste tiden utløst flere positive tekniske signaler for den viktige tørrbulk indeksen, Baltic Dry Index.

Denne tørrbulkindeksen har siden årsskiftet 2013/2014 beveget seg innenfor en fallende trend, men har nå i løpet av den seneste tiden brutt opp av denne fallende trenden (jf. diagram nederst i saken her).

Indeksen har også brutt opp i gjennom et betydelig teknisk motstandsnivå rundt 750 poeng.

Dette til sammen er med og utløser svært positive tekniske signaler for den videre utviklingen for Baltic Dry Index’en, og hvor det tekniske bildet nå indikerer videre oppgang for tørrbulkratene i tiden fremover.

Det igjen gir naturligvis positive signaler for den kommende utviklingen for John Fredriksen’s tørrbulklast rederi, Golden Ocean Group Ltd. i tiden fremover.

Vi har derfor hos Aksjeanalyser.com i dag valgt å se nærmere igjen på det tekniske bildet for Golden Ocean Group-aksjen på Oslo Børs, og som har ticker: GOGL.

Teknisk analyse av Golden Ocean Group Ltd (ticker på Oslo Børs: GOGL):

Ser vi på det tekniske bildet for Golden Ocean Group (jf. diagram nederst i saken her), ja så ser vi at aksjen har vært i en bratt fallende trend helt siden årsskiftet 2013/2014.

Aksjen synes imidlertid å gjerne ha satt en bunn i februar i år rundt 22 kroner, og har siden det etablert en stor rettvinklet stigende triangel konsolideringsformasjon.

Det er et betydelig teknisk motstandsnivå i denne triangel-formasjonen rundt 37 kroner, og dersom det kommer et etablert brudd opp i gjennom det nivået for aksjen. Ja så vil det utløse et kraftig teknisk kjøpssignal for aksjen.

Aksjen var nylig oppe og testet dette viktige tekniske motstandsnivået rundt 37 kroner, men har så falt noe tilbake igjen.

Vi hos Aksjeanalyser.com tror at et etablert brudd opp i gjennom 37-nivået kan komme i løpet av kort tid (2-4 uker). Dette tror vi basert på det samlede tekniske bildet for både Baltic Dry Index, og for Golden Ocean Group-aksjen.

Dersom det kommer et slikt etablert brudd opp i gjennom 37-nivået, ja så utløses et kraftig teknisk kjøpssignal for aksjen, og den vil da kunne stige kraftig på kort tid.

Vi hos Aksjeanalyser.com finner Golden Ocean Group-aksjen som en interessant og spennende kjøpskandidat rundt dagens kursnivå, rundt 33 kroner.

Vi har kursmål for aksjen ved 66 kroner på 3-6 måneders sikt. Vi tror altså at Fredriksen-aksjen, Golden Ocean Group, kan stå foran en dobling av aksjekursen, og det gjerne i løpet av bare 3-6 måneder.

Les gjerne også vår nylige analyse av en annen aksje, Northern Energy ASA (NORTH) her : “Aksjen kan doble seg på kort tid

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:

MedseaInvest

Diagram over utviklingen for Baltic Dry Index (tørrbulkindeks):

balticdryindex-130916Kilde chart: Bloomberg.com

Diagram over kursutviklingen for Golden Ocean-aksjen (GOGL):

gogl-130916Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…