07.07.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på verfts- og offshoreselskapet Havyard Group ASA (HYARD).

Havyard Group ASA utvikler og selger skipsdesign og skipsutstyr i tillegg til sin egen bygging av avanserte fartøy for verft og rederier over hele verden som opererer innenfor offshore, olje & gass, fiskeri og havbruk. Havyard Group leverer produkter og tjenester innen hele verdikjeden fra fartøyets design, konstruksjon, ettersalg, og livssyklus støtte til skip i drift.

Havyard overrasket markedet med gode kvartalstall 24. mai, og aksjen fikk så et kraftig løft.

Ja faktisk så steg Havyard-aksjen fra en kurs rundt 2,50 før kvartalstallene for 1. kvartal 2016, og helt opp til en topp ved 11,45 kroner den 30. mai.

Havyard-aksjen steg altså med vanvittige 358 prosent, og mer enn firedoblet seg, og det på bare i løpet av en ukes tid etter presentasjonen av kvartalstallene for 1. kvartal 2016 den 24. mai.

Siden har Havyard-aksjen konsolidert, og handles i dag rundt 7,50 kroner.

Nå indikerer imidlertid det tekniske bildet for aksjen at en ny kraftig oppgang for aksjen kan være nær forestående.


Havyard Group ASA – Resultat 1. kvartal 2016:

Havyard overrasket altså markedet med gode kvartalstall den 24. mai i år. Topplinjen falt riktignok med 103 millioner kroner, i forhold til samme kvartal i fjor.

Men selskapet hadde samtidig klart å kutte kostnadene med hele 115,5 millioner kroner, og dermed klarte de likevel å øke selskapets driftsresultat i første kvartal til 18,7 millioner kroner av en omsetning på 460 millioner kroner.Medsea-Invest

– Etter ferdigstilling av flere kostbare prototypeprosjekt, vesentlige kostnadskutt, og omstruktureringer ser vi nå at trenden er snudd, uttalte konsernsjef Geir Johan Bakke i en pressemelding i forbindelse med resultatpresentasjonen for 1. kvartal 2016.

– Vi ser en positiv utvikling i flere av våre prosjekt, spesielt i forretningsområdet Havyard Ship Technology (verftet), der vi i 2015 hadde de største utfordringene, skrev Bakke videre i pressemeldingen.

Verftet har tre leveranser i 2016: Ett vindmølle-support skip til Esvagt for levering i august, og to isbrytere til russiske Femco for levering i oktober.

Nye markeder:

Konsernet har de siste årene utviklet produkter og tjenester for nye markeder, som vindmølle-service, fiskeri, isbrytere og oppdrett.

Dette viser seg å være en riktig beslutning selv om investeringer i nye produkter har preget resultatene de siste to årene, da vi opplever god markedsaktivitet i disse segmentene, skrev konsernsjefen, som forventer at den positive utviklingen vil holde seg videre fremover.

Ja vi har altså i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på det tekniske bildet for denne aksjen som altså steg med vanvittige 358 prosent på bare en uke i slutten av mai.

Teknisk analyse av Havyard Group ASA (HYARD):

Havyard-aksjen var siden 2014, og frem til den kraftige oppgangen i slutten av mai i år, i en langsiktig fallende trend (jf. diagram nederst i saken her).

Aksjen brøt så ut av denne langsiktige fallende trenden i slutten av mai etter den kraftige oppgangen i forbindelse med presentasjonen av selskapets resultater for 1. kvartal.

Aksjen har så siden juni og frem til i dag konsolidert, og etablert en triangel-konsolideringsformasjon.

Slike triangel konsolideringsformasjoner etterfølges ofte av en videre kraftig oppgang, og gjerne da av tilsvarende størrelse som den forutgående kraftige oppgangen før etableringen av slik triangel konsolideringsformasjon.

Havyard-aksjen finner også god teknisk støtte nå i området rundt 7,00-7,50 kroner.

Dersom Havyard-aksjen nå bryter opp i fra denne triangel konsolideringsformasjonen, ja så vil det utløses et nytt kraftig teknisk kjøpssignal for aksjen.

Det vil da være lite teknisk motstand for videre oppgang for aksjen, og det tekniske bildet for aksjen indikerer da at den kan ha potensiale til å kunne stige helt opp mot 25-30 kroner på 6-12 måneders sikt.

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

Vi hos Aksjeanalyser.com vurderer Havyard-aksjen som en spennende kjøpskandidat rundt dagens kursnivå ved 7,50 kroner, og vi ser et mulig potensiale for aksjen helt opp mot 25-30 kroner på bare 6-12 måneders sikt.

Skulle aksjen stige helt opp mot 30 kroner, ja så vil det tilsvare en oppgang på 300 prosent opp fra dagens kursnivå. Altså en tilsvarende kraftig oppgang som aksjen gjorde i løpet av bare en uke i slutten av mai etter presentasjonen av selskapets 1. kvartals resultat.

Vi må legge til at aksjen er svært volatil, og at det dermed innebærer høy risiko å investere i aksjen.

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:

MedseaInvest

Diagram over utviklingen for Havyard-aksjen (HYARD) siden 2014 og frem til i dag:

HYARD-070716Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…