30.06.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på en av verdens største banker, den tyske storbanken Deutsche Bank AG og som er i hardt vært om dagen.

Deutsche Bank-aksjen nådde i dag sitt laveste nivå på cirka 30 år, og endte i dag i 12,32 Euro, og børsverdien på den tyske storbanken er med dette faktisk lavere enn f.eks. børsverdien på vår norske storbank, DNB.

Dette har vi hos Aksjeanalyser.com vanskelig for å tolke annerledes enn at Deutsche Bank-aksjen nå prises på et nivå hvor markedet ser stor fare for at hele banken kan gå overende. Dette vil i så fall få kunne få alvorlige konsekvenser for stabiliteten i hele verdens finansmarkeder (les mer om dette lenger ned i saken her).

DNB har med dagens aksjekurs en børsverdi på cirka 161 Milliarder norske kroner.

Deutsche Bank-aksjen, og som i dag altså falt til laveste aksjekurs på 30 år, har nå en børsverdi på cirka 16,85 Milliarder Euro, eller omkring 157 Milliarder norske kroner.

Deutsche Bank AG er altså en av verdens største banker. Den har sitt sete i et kjent landemerke i Frankfurt am Main. Banken ble grunnlagt i 1870 i Berlin.

Deutsche Bank har også vært internasjonal investeringsrådgiver for den norske stat, blant annet for Statens pensjonsfond utland, bedre kjent som oljefondet.


Ja vi har altså sett nærmere på den tyske storbanken, Deutsche Bank AG i dag hos Aksjeanalyser.com, og hvor aksjekursen i dag altså har falt til laveste nivå på 30 år.

Aksjekursen for Deutsche Bank er nå rundt 12,33 Euro, mens den var i rundt 107 Euro før finanskrisen i 2007.

Deutsche Bank aksjen har altså stupt med nesten 90 prosent siden 2007, og før finanskrisen i 2008.

Dette mens andre bank-aksjer rundt om i verden, og også her hjemme på Oslo Børs, har steget kraftig igjen siden etter finanskrisen i 2008.

Her hjemme har for eksempel DNB, og som også stupte under finanskrisen fra en topp rundt 90 kroner i begynnelsen av 2007, og til en bunn etter finanskrisen i 2008 på rundt 15 kroner.

Ja DNB steg så igjen fra 15-20 kroner i begynnelsen av 2009 til en topp rundt 140 kroner i Mai 2015, altså godt over nivået fra før finanskrisen i 2008 da aksjen var høyest rundt 90 kroner. Den seneste tiden har DNB-aksjen fått en korreksjon ned men er fortsatt rundt 100 kroner, og altså over topp-nivået fra før finanskrisen i 2008.

Mye verre står det altså til for aksjonærene i en av verdens største banker, Deutsche Bank AG, og som altså har måttet se aksjen i dag falle til 30-års laveste nivå, og til et kursnivå som nærmer seg 90 prosent lavere enn hva aksjen var i 2007 før finanskrisen den gang.

Når aksjen i dag faller til laveste nivå på 30 år, ja så henger dette sammen med enda flere dårlige nyheter rundt banken.

Ja i går kom nyheten om at Deutsche Bank strøk for andre året på rad i Feds stresstest av 33 av verdens største banker, og som om ikke det var ille nok, ja så kom samtidig Det internasjonale pengefondet (IMF) med en rapport, og hvor de uttaler: – Blant de globalt systemisk viktige bankene fremstår Deutsche Bank som den viktigste bidragsyteren til systemisk risiko.

De to eneste bankene som ikke besto denne gangen i Feds stresstest av bankene var spanske Santander og altså den tyske storbanken Deutsche Bank.

Deutsche Bank har med dette strøket denne viktige stresstesten to år på rad, mens det står enda verre til for spanske Santander som nå har strøket tre år på rad.

Les også: «Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – finn din drømmebolig her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro)» [sponset lenke]

Teknisk analyse av Deutsche Bank aksjen (DBK:GR):

Ja ser vi på det tekniske bildet for Deutsche Bank så har den altså nå falt til 30-års laveste nivå.

Aksjen har nå de seneste dager brutt ned i gjennom nok et teknisk støttenivå som var rundt 13 Euro.

Deutsche Bank-aksjen har siden februar konsolidert mellom et støttenivå rundt 13 Euro og et motstandnivå rundt 16-18 Euro.

Når aksjen nå bryter ned i gjennom også støttenivået rundt 13 Euro, ja så er det lite teknisk støtte videre nedover for den hardt prøvede Deutsche Bank-aksjen.

For å endre dette negative tekniske bildet så må aksjen i første omgang etablere seg over 13 Euro nivået igjen.

Det vil likevel være først ved et eventuelt etablert brudd opp i gjennom 18 Euro nivået at det vil utløses mer langsiktige positive tekniske signaler for Deutsche Bank-aksjen.

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 89.000 Euro) [sponset lenke]:

MedseaInvest

Diagram over kursutviklingen for Deutsche Bank AG (DBK:GR):

DeutscheBank-300616

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…