11.06.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX), og de viktige utenlandske børsindeksene Frankfurt DAX30 i Tyskland, og S&P500-indeksen i USA.

Videre så har vi også sett nærmere på oljeprisen (Brent Spot), og som vi mener kan komme til å falle helt ned mot 30 dollar per fat igjen, og det gjerne i løpet av bare en 3-4 måneders tid.

Les også: “Selg aksjer i mai – kjøp i november


Teknisk analyse av Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX):

Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) brøt for en ukes tid siden opp fra den fallende trenden, men endte fredag innenfor denne fallende trenden igjen.

Dersom Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) skulle falle under 590 poeng i løpet av de neste ukene så vil det utløses nye negative tekniske signaler for OSEBX.

OSEBX vil da falle under både 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt, samt et støttenivå som ligger rundt 590 poeng.

Det vil da signaliseres videre nedgang for OSEBX, og da i første omgang ned for en ny test av støttenivået ned mot 520 poeng (jf. diagram nederst i saken her).

Ved et brudd ned i gjennom det viktige tekniske støttenivået rundt 520 poeng så vil det utløses et kraftig teknisk salgssignal fra en større hode-skulder formasjon.

Da vil videre nedgang signaliseres for OSEBX, og da ned mot 400-450 poeng.

Basert på det samlede tekniske bildet for både OSEBX, og de viktige utenlandske børsindeksene DAX30 og S&P500, ja så vurderer vi hos Aksjeanalyser.com at det er stor fare for kraftige fall på børsene i månedene fremover.

Nå kan du få 1-års medlemskap hos Aksjeanalyser.com, SignalListen.com, og BullogBear.no, og tilgang til alle våre analyser m.m. for KUN 1.998,-!

Teknisk analyse av DAX30-indeksen i Tyskland:

Ser vi på det tekniske bildet for DAX30-indeksen i Tyskland så er denne i en fallende trend, og hvor videre nedgang signaliseres i tiden fremover (jf. diagram nederst i saken her).

DAX30-indeksen faller nå tilbake igjen i det korte bildet etter å ha vært oppe og testet motstandsnivået opp mot øvre trendlinje i den fallende trenden.

Momentum-indikatorer som RSI, Stochastics og MACD viser alle nå en fallende tendens og signaliserer videre nedgang for DAX30-indeksen på kort sikt.

Det tekniske bildet for DAX30-indeksen signaliserer nå videre nedgang ned mot nedre trendlinje i den fallende trenden på 1-3 måneders sikt.

Dersom DAX30-indeksen faller ned mot nedre trendlinje i den fallende trenden så vil det innebære et fall ned mot 8.000 poeng for DAX30-indeksen. Fredag endte DAX30-indeksen ned 2,52 prosent til 9.835 poeng.

Les også: «Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – finn din drømmebolig her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro)» [sponset lenke]

Teknisk analyse av S&P500-indeksen i USA:

S&P500-indeksen møter på betydelig teknisk motstand opp mot tidligere all-time-high nivåer i overkant av 2.100 poeng.

Momentum-indikatorer som RSI og Stochastics viser en overkjøpt situasjon for S&P500-indeksen på kort sikt, og indikerer at S&P500-indeksen kan stå foran en ny vending ned på kort sikt.

MACD momentum-indikatorer signaliserer også at S&P500-indeksen nå kan stå foran en ny vending ned i ukene og månedene som kommer.

På nedsiden er det i første omgang noe støtte rundt 2.000 poeng for S&P500-indeksen.

Brytes det nivået så vil det gjerne kunne komme en ny test av det viktigte tekniske støttenivået ned mot 1.800 på 1-3 måneders sikt.

Skulle også 1.800-nivået brytes for S&P500-indeksen så vil det utløses et nytt kraftig teknisk salgssignal for S&P500-indeksen. Det vil da signaliseres videre nedgang ned mot neste tekniske støttenivå av større betydning, og som da vil være ned mot 1.550 poeng.

Vi har også sett nærmere på oljeprisen (Brent Spot) hos Aksjeanalyser.com i dag, og som du kan lese mer om nedenfor her…

Teknisk analyse av oljeprisen (Brent Spot):

Ser vi på det tekniske bildet for oljeprisen (Brent Spot) så har denne fått et kraftig løft de seneste månedene fra en bunn rundt 27 dollar den 20. januar 2016, og til høyest denne uken helt opp mot 53 dollar.

Oljeprisen har brutt ut av den bratt fallende trenden som startet sommeren 2014 (jf. diagram nederst i saken her), og har med dette utløst noen positive tekniske signaler.

Det er likevel for tidlig å si at den fallende trenden er over, og det er mulig det kan bli en ny fallende trend med noe lavere falltakt (jf. diagram nederst i saken her).

Dersom oljeprisen skulle falle under et viktig teknisk støttenivå rundt 45 dollar så vil det utløses et nytt kraftig teknisk salgssignal for oljeprisen.

Det vil da kunne komme en ny test av støttenivået rundt 30 dollar på 3-6 måneders sikt.

Det kan i denne sammenheng nevnes at oljeprisen også for et år siden fikk et kraftig løft rundt samme periode da oljeprisen steg fra en bunn rundt 45 dollar den 13. januar 2015, og opp til en topp rundt 70 dollar den 05. mai 2015.

Deretter fikk oljeprisen et kraftig fall fra rundt 70 dollar den 05. mai 2015, og helt ned til 42 dollar den 24. august 2015. Den gang falt altså oljeprisen med hele 40 prosent i løpet av bare cirka fire måneder.

Nå ser vi hos Aksjeanalyser.com en fare for et tilsvarende stort fall for oljeprisen fra nivå rundt 50 dollar, og ned mot 30 dollar. Dette gjerne i løpet av bare en 3-4 måneders tid.

På CNBC.com kunne man i går lese en artikkel hvor Matt Smith, director of commodity research at ClipperData, mener oljeprisen i løpet av månedene som kommer kan falle ned mot 30-40 dollar per fat. Du kan lese denne artikkelen her…

Matt Smith begrunner dette synet på et nært forestående kraftig fall i oljeprisen med blant annet forventninger om lavere import av olje fra Kina i løpet av kort tid.

“Kina importerer så mye olje, det er helt vanvittig. De importerer omtrent en million fat per dag mer enn de faktisk forbruker,” sa han til CNBC “Squawk Box.

Kina har lagt ca 787.000 fat olje per dag til lagring i første kvartal 2016, i følge rapporter fra Oilprice.com, sitert av Bloomberg-data.

Ved Smiths beregninger så har Kina nå hamstret om lag 135 millioner fat olje. Problemet er de mest optimistiske anslagene setter Kinas lagringskapasitet til 155 millioner fat, sier han.

I teorien kan Kina sin lagringskapasitet dermed bli nådd i løpet av bare de neste 20 til 30 dager, og da vil importen av olje hos Kina kunne “falle utfor et stup,” sa han.

Samtidig så ser man en gradvis økning i produksjonen hos Saudi-Arabia, Iran og Irak, og den senere tids høyere oljepriser ser ut til å utløse en tilsvarende økning i amerikansk oljeproduksjon, sa han videre. På onsdag indikerte de ukentlige data for aktive rigger i USA den første økningen på tre måneder.

Disse faktorene kan sende oljeprisen i en spiral ned mot $ 40 dollar fatet, og kanskje til og med ned mot 30 dollar per fat, avsluttet Smith.

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro) [sponset lenke]:

MedseaInvest

Diagram over utviklingen for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX):

OSEBX-110616Diagram over utviklingen for Frankfurt DAX30-indeksen i Tyskland:

DAX30-110616Diagram over utviklingen for S&P500-indeksen i USA:

SP500-110616Diagram over utviklingen for oljeprisen (Brent Spot):

BrentSpot-110616Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…