03.05.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Fredriksen-aksjen og riggselskapet Seadrill (SDRL) på Oslo Børs. John Fredriksen eier direkte og indirekte til sammen rundt 24 prosent av aksjene i Seadrill.

Seadrill-aksjen har falt kraftig siden toppen i slutten av 2013 da aksjen var høyest rundt 285 kroner.

Aksjen falt til lavest rundt 14 kroner i februar i år, men fikk så en kraftig rekyl helt opp mot 50 kroner i mars måned.

I dag faller Seadrill-aksjen igjen kraftig, og stuper hele 8 prosent tirsdag formiddag til 34 kroner.

Storbanken DNB var i går ute og gjentok sin salgsanbefaling på Seadrill-aksjen, og hvor de har kursmål for aksjen ved 10 kroner etter at selskapet har annonsert en forlenget periode med unntak fra krav i låneavtalene.

«Slik vi ser det er det nå mer sannsynlig at en finansieringsplan vil bli foreslått i andre halvår enn i Q2», kommenterte meglerhuset.

Les også: Selg aksjer i Mai – kjøp i November


Ja vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Fredriksen-aksjen og riggselskapet Seadrill (SDRL) på Oslo Børs.

Teknisk analyse av Seadrill (SDRL):

Ser vi på det tekniske bildet for Seadrill-aksjen så er denne i en langsiktig fallende trend, og hvor videre kursnedgang for aksjen signaliseres innenfor denne fallende trenden i tiden fremover.

Etter å ha fått en kraftig rekyl opp i perioden februar til mars i år, så faller aksjen nå tilbake igjen etter å ha testet et betydelig teknisk motstandsnivå i området rundt 45-50 kroner.

Aksjen har også møtt teknisk motstand opp mot 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Les også: “Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – finn din drømmebolig her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro) [sponset lenke]

På kort sikt så indikerer nå momentum-indikatorer som RSI, Stochastics og MACD alle at aksjen gjerne står foran en ny vending ned i ukene fremover nå.

Det er begrenset med teknisk støtte for aksjen videre nedover før ned mot forrige bunn i februar, helt ned mot 14 kroner.

Dersom aksjen også skulle bryte ned i gjennom 14-nivået så vil den trolig falle ned mot neste tekniske støttenivå som da vil være ved nedre trendlinje i den fallende trenden, ned mot 10 kroner.

Det stemmer for øvrig da godt med DNB sitt kursmål for aksjen i deres oppdaterte analyse av Seadrill i dag, og hvor de altså opererer med et kursmål for aksjen ved 10 kroner.

Basert på det samlede negative tekniske bildet for Seadrill-aksjen så indikeres stor fare for et nytt kraftig fall for aksjen, og da i første omgang gjerne ned for å teste støttenivået fra forrige bunn i februar, rundt 14 kroner.

Videre så er det mulig aksjen kan komme til å falle helt ned mot nedre trendlinje i den langsiktige fallende trenden, helt ned mot 10 kroner.

Dersom Seadrill-aksjen skulle falle helt ned mot 10 kroner, ja så vil det innebære et kraftig fall fra dagens kursnivå rundt 34 kroner på hele 70 prosent.

Fra toppen i slutten av 2013 da aksjen var høyest rundt 285 kroner, så vil aksjen da om den faller helt ned mot 10 kroner, ha falt med vanvittige 96,5 prosent.

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro) [sponset lenke]:

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro) [sponset lenke]:

MedseaInvest

Diagram over utviklingen for Seadrill-aksjen siden selskapet ble børsnotert sommeren 2005, og frem til i dag:

SDRL-030516Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…