03.04.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på en av våre favorittaksjer for 2016, Spetalen-aksjen og inkassoselskapet Axactor (AXA) på Oslo Børs.

I går så vi hos Aksjeanalyser.com nærmere på en annen av våre favoritt-aksjer for 2016 på Oslo Børs, iGaming selskapet Gaming Innovation Group (GIG), og som du kan lese her: “10-dobling for gambling-aksje på Oslo Børs

I dag har vi altså sett nærmere på en annen av våre favoritt-aksjer for 2016 på Oslo Børs, inkassoselskapet Axactor (AXA), og hvor Spetalen er tungt inne på eiersiden med en eierandel på  7,95 prosent av selskapet via Strata Marine & Offshore AS.

En annen profilert investor som har en større eierandel i Axactor-aksjen er Torstein Tvenge med en eierandel i Axactor på 4,57 prosent.

Axactor er i sterk vekst, og senest den 17. Mars kom nyheten om at det Øystein Stray Spetalen-dominerte Axactor har inngått en avtale om å kjøpe en milliardportefølje fra en spansk finansinstitusjon. Utestående balanse er på 221 millioner euro. Porteføljen er på over 25.000 åpne krav. Axactor betaler rundt 6,9 prosent av utestående.

Vi ser hos Aksjeanalyser.com et stort potensiale for Spetalen-aksjen Axactor, og det både på kort og lang sikt.

Axactor-aksjen har med fredagens sluttkurs på 1,95 kroner firedoblet seg siden bunnen i slutten av September 2015 da aksjen var lavest rundt 45 øre, altså for bare litt over et halvt år siden. Axactor-aksjen har altså steget med vanvittige 300 prosent, og det altså bare i løpet av cirka et halvt år.

Nå ser vi hos Aksjeanalyser.com en mulig flerdobling for Axactor-aksjen igjen, og det gjerne på bare rundt 1-års sikt.


Ja, vi har altså sett nærmere igjen på det tekniske bildet for Axactor-aksjen hos Aksjeanalyser.com i dag, men la oss først nevne litt kort om selskapet Axactor (AXA) her, og som tidligere het Nickel Mountain Group (NMG).

Tidligere Nickel Mountain Group (NMG), nå Axactor (AXA), drev tidligere med diamantutvikling i flere afrikanske land, men etter finansielle problemer i 2013 ble det bestemt å nedskalere virksomheten, og isteden satse på en nikkelgruve i Sverige.

Etter at Spetalen tok kontroll med selskapet så ble det besluttet at virksomheten skulle vris mot finans og administrasjon av gjeldsporteføljer, altså med virksomhet som et inkassoselskap.

Med dette går altså en av Spetalens nye storsatsninger her, Axactor (AXA), inn i kampen og konkurransen med andre inkassoselskaper som f.eks. Lindorff, og Axactor har for øvrig hentet flere av sine ansatte fra tidligere lendende posisjoner i nettopp Lindorff.

Lindorff, ble forøvrig kjøpt opp av Nordic Capital sommeren 2014 for rundt 18 milliarder kroner. DN kunne den gang melde om i en artikkel at Nordic Capital kjøpte inkassoselskapet Lindorff fra oppkjøpsfondene Altor og Investor. Transaksjonen verdsatte selskapet til mellom 17,5 og 19,3 milliarder kroner.

Til sammenligning så har Axactor (AXA) en børsverdi med fredagens sluttkurs på 1,95 kroner, på cirka 1,28 milliarder kroner.

Den gang administrerende direktør i Lindorff, Endre Rangnes, har nå Spetalen fått med i sin nye storsatsning i samme bransje med Axactor (AXA).

Endre Rangnes er nå konsernsjef i Spetalens nye storsatsning i samme bransje, Axactor (AXA). Endre Rangnes var konsernsjef i Lindorff fra 2010 til 2014.

Navnebytte (som fant sted den 15. januar 2016) på selskapet fra Nickel Mountain Group (NMG), og til dagens navn Axactor (AXA) henger naturligvis sammen med at man ønsker et navn som bedre gjenspeiler dagens virksomhet.

Les også: “Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – finn din drømmebolig her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro) [sponset lenke]

Teknisk Analyse av Axactor (AXA), tidligere Nickel Mountain Group (NMG):

Axactor (AXA) har siden bunnen høsten 2015 etablert en bratt stigende trend, og hvor videre kraftig oppgang for aksjen indikeres i tiden fremover.

Aksjen har konsolidert i løpet av de første månedene av 2016 mellom et støttenivå rundt 1,50 kroner og et motstandsnivå rundt 2,15 kroner.

Aksjen har vendt oppover igjen de seneste ukene, og har steget fra rundt 1,50 kroner i begynnelsen av Mars 2016 og til fredagens sluttkurs på 1,95 kroner. Altså en oppgang på nesten 30 prosent i løpet av den seneste måneden.

Nå indikerer momentum-indikatorer som Stochastics og MACD at aksjen gjerne står foran et videre løft på kort sikt.

Dermed kan et brudd opp i gjennom det viktige tekniske motstandsnivået rundt 2,15 kroner gjerne være nær forestående.

Et eventuelt slikt brudd opp i gjennom 2,15-nivået vil utløse et nytt kraftig teknisk kjøpssignal for Axactor-aksjen.

Neste tekniske motstandsnivå av betydning vil da være rundt 3,00-3,20 kroner. Dette er også vårt kortsiktige (1-3 måneder) kursmål for Axactor-aksjen hos Aksjeanalyser.com, altså opp mot 3,00-3,20 kroner.

Dersom aksjen også skulle bryte opp i gjennom 3,20-nivået, ja så vil det være lite teknisk motstand for videre oppgang for aksjen før opp mot øvre trendlinje i den bratt stigende trenden for aksjen.

Dette indikerer at Axactor-aksjen kan ha et potensiale til å kunne stige helt opp mot 10 kroner, altså rundt en femdobling fra dagens kursnivå, og det gjerne på bare rundt 1-års sikt.

Sist gang Axactor-aksjen (den gang Nickel Mountain Group, NMG) var i 10 kroner var i begynnelsen av 2012.

Nå indikerer altså det tekniske bildet for aksjen at den kan ha potensiale til å løfte seg opp mot det nivået igjen, og det gjerne bare på rundt 1-års sikt.

Vi har hos Aksjeanalyser.com Axactor som en av våre favoritt-aksjer for 2016, og vi ser som nevnt her et stort potensiale for denne Spetalen-aksjen, og det både på kort og lang sikt.

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro) [sponset lenke]:

MedseaInvest

Diagram over kursutviklingen for Axactor-aksjen (AXA):

AXA-030416Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…