24.03.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på oljeprisen, og som har fått en rekyl opp siden slutten av januar 2016.

Etter å ha vært lavest rundt 27 dollar (Brent Spot) den 20. januar 2016 så har oljeprisen fått en kraftig rekyl opp til rundt 42 dollar den seneste tiden.

Nå er det imidlertid ting som indikerer at oljeprisen kan komme til å kanskje mer enn halvere seg fra dagens nivå, og det gjerne bare i løpet av en 6-måneders tid.


Ja vi har altså sett nærmere på oljeprisen igjen hos Aksjeanalyser.com i dag, og hva det tekniske bildet for Brent Spot indikerer om den videre utviklingen for oljeprisen i tiden fremover.

Teknisk analyse av oljeprisen (Brent Spot):

Ser vi på det tekniske bildet for oljeprisen så har denne altså fått en rekyl opp siden slutten av januar, og i løpet av de seneste cirka to måneder.

En tilsavrende rekyl opp fikk oljeprisen også i begynnelsen av året i 2015 (jf. merkede områder i diagrammet nederst i saken her).

Etter den seneste rekylen opp for oljeprisen, og opp mot et viktig teknisk motstandsnivå rundt 42-43 dollar. Ja så møter oljeprisen nå også betydelig teknisk motstand opp mot øvre trendlinje i den langsiktige fallende trenden for oljeprisen.

Samtidig så indikerer nå flere momentum-indikatorer som RSI, Stochastics og MACD at oljeprisen trolig står foran en ny vending ned i tiden fremover nå.

Dersom oljeprisen får en ny vending ned nå, og faller ned mot nedre trendlinje i den langsiktige fallende trenden. Ja så vil det innebære et fall for oljeprisen helt ned mot 17 dollar, og det gjerne i løpet av bare en cirka 6-måneders tid.

De første tekniske støttenivåer av betydning for oljeprisen når den nå faller under 40 dollar igjen er ved hhv 36 dollar, deretter ved forrige bunn i januar rundt 27 dollar.

Les også: “Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – finn din drømmebolig her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro)” [sponset lenke]

Skulle oljeprisen falle under et viktig støttenivå rundt 25 dollar, ja så vil den trolig komme til å falle helt ned mot nedre trendlinje i denne langsiktige fallende trenden som oljeprisen beveger seg innenfor.

Da kan oljeprisen altså komme til å falle helt ned mot 17 dollar om gjerne bare en 6-måneders tid.

Det som vil kunne endre det tekniske bildet for oljeprisen er om den skulle klare å bryte opp i gjennom, og etablere seg over, det viktige tekniske motstandsnivået rundt 43 dollar samt bryte ut av den langsiktige fallende trenden.

Inntil det eventuelt måtte skje, ja så indikerer nå det samlede tekniske bildet for oljeprisen at det er stor fare for et nytt kraftig fall for oljeprisen i løpet av de kommende 3-6 måneder.

Vi hos Aksjeanalyser.com ser nå en stor fare for et nytt kraftig fall for oljeprisen i månedene fremover, og da i første omgang gjerne en ny test av forrige bunn fra januar da oljeprisen var lavest rundt 27 dollar.

Dersom oljeprisen skulle falle under 25 dollar så ser vi som nevnt her også stor fare for at den kan komme til å falle så lavt som til nedre trendlinje i den langsiktige fallende trenden, helt ned mot 17 dollar.

Nå er tiden inne for å kjøpe bolig i Spania – Finn din drømmebolig i Spania her (Nye leil. fra kun 104.000 Euro) [sponset lenke]:

MedseaInvest

Diagram over utviklingen for oljeprisen (Brent-spot) siden 1998 og frem til i dag:

Brent-Spot-240316Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…