25.02.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på Oslo Børs, og OBX-indeksen (indeks over de 25 mest omsatte aksjene ved Oslo Børs).

OBX-indeksen på Oslo Børs stiger rundt 2,5 prosent torsdag til 498,60 poeng, men det tekniske bildet for OBX-indeksen indikerer at faren for nye kraftige fall i tiden fremover er langt i fra over.

Slik vi har skrevet om i tidligere analyser av Oslo Børs, og OBX-indeksen, så ble det for en tid tilbake utløst et kraftig teknisk salgssignal for OBX-indeksen fra en stor hode-skulder formasjon.

Slike hode-skulder formasjoner er kjent for å være blant de mest sikre tekniske formasjoner om en kommende større nedgang i underliggende objekt (her OBX-indeksen).

Tilsvarende kraftige tekniske salgssignaler fra slike hode-skulder formasjoner er også nylig utløst for viktige internasjonale børsindekser som S&P500-indeksen i USA, og DAX30-indeksen i Tyskland.

For OBX-indeksen så er denne hode-skulder formasjonen etablert over de seneste cirka to år (jf. diagram nederst i saken her), og i første omgang signaliseres i henhold til denne formasjonen et fall for OBX-indeksen ned mot 410 poeng.


OBX-indeksen er i dag rundt 498 poeng, og dette kraftige tekniske salgssignal som nylig ble utløst for OBX-indeksen indikerer altså i første omgang at det kan komme et fall på rundt 18 prosent fra dagens nivå.

Ser vi på den langsiktige trenden for OBX-indeksen, helt tilbake til 1987 (jf. diagram nederst i saken her), ja så indikerer denne at OBX-indeksen kan stå foran et kraftig fall helt ned mot nedre trendlinje i denne, helt ned mot 200 poeng.

Det vil i så fall innebære et fall fra dagens nivå for OBX-indeksen rundt 498 poeng på rundt 60 prosent.

Dersom OBX-indeksen skulle falle helt ned mot 200 poeng, og slik den langsiktige trenden for OBX-indeksen indikerer at den kan komme til å gjøre.

Ja så vil da OBX-indeksen ha falt med rundt 67 prosent siden toppen ved 605,88 poeng den 19. April 2015.

Hvis man synes det virker voldsomt at OBX-indeksen skal kunne falle med så mye som 67 prosent fra toppen i April 2015, og helt ned mot 200 poeng.

Ja da kan vi nå nevne at det var akkurat like mye OBX-indeksen falt under finanskrisen i 2008/2009, da OBX-indeksen falt fra en topp før finanskrisen på rundt 464 poeng, og helt ned til lavest rundt 155 poeng.

Dette kraftige fallet på hele 67 prosent for OBX-indeksen under finanskrisen i 2008 skjedde i løpet av bare cirka et halvt års tid.

Basert på det tekniske bildet for OBX-indeksen, og i henhold til den langsiktige stigende trenden for denne.

Ja så indikeres det nå at vi kan komme til å få se et nytt kraftig fall for OBX-indeksen på kanskje så mye som 60 prosent fra dagens nivå og ned mot nedre trendlinje i denne langsiktige stigende trenden. Dette gjerne i løpet av bare de neste 6-12 måneder.

Medsea Invest er et norskeid meglerfirma som har solgt boliger på sørlige Costa Blanca siden 2001. Vi har spesialisert oss på salg av nye boliger, og vi har alt som finnes av nybygg til salgs. Med 16 års erfaring som eiendomsmegler i Spania, kjenner vi områdene og markedet godt og kan derfor hjelpe deg med å finne den rette boligen for deg. Vi er tilstede både før, under og etter selve overdragelsen, og alt foregår på norsk slik at hele prosessen med å kjøpe bolig i Spania blir så enkel som mulig for deg. Vi oppgir gjerne referanser da vi lever av fornøyde kunder! [sponset lenke]:

MedseaInvestDiagram over utviklingen for OBX-indeksen siden 1987:

OBX-250216


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…