25.01.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på oljeprisen (Brent-olje).

Oljeprisen fikk en kraftig rekyl opp i slutten av forrige uke, og etter å ha falt kraftig den seneste tiden.

Mandag stuper oljeprisen igjen, og det er den seneste tiden utløst nye kraftige tekniske salgssignal for oljeprisen.

Oljeprisen (Brent Spot) er mandag kveld helt nede i 30,07 dollar, og har da falt nesten syv prosent mandag, og nærmer seg altså 20-tallet igjen.

Når oljeprisen (Brent-olje) nå nylig falt under 34 dollar-nivået, og som var bunn-nivået fra under finanskrisen i desember 2008. Ja så ble det utløst enda et kraftig teknisk salgssignal for oljeprisen.

Les også vår analyse av Oslo Børs, og viktige utenlandske børsindekser nå på lørdag den 23. januar 2016: “Stor fare for nye kraftige børsfall

Slik vi har skrevet om i tidligere analyser av oljeprisen hos Aksjeanalyser.com så kan den nå falle helt ned mot tidligere bunn rundt 9-10 dollar som den var lavest i 1998 (jf. diagram nederst i saken her).

Allerede for ett år siden i januar 2015 skrev vi om hos Aksjeanalyser.com at oljeprisen kunne komme til å falle ned mot 25 dollar: “Oljeprisen under 50 dollar – kan stupe til 25 dollar

Nå indikerer altså det tekniske bildet for oljeprisen at den kan komme til å stupe så lavt som i 1998, og kanskje helt ned mot 9-10 dollar som den var lavest den gang.

Les også: “Hotelltrikset – slik får du billigere hotell [sponset lenke]


Ja vi har altså sett nærmere igjen på det tekniske bildet for oljeprisen (Brent-olje) hos Aksjeanalyser.com i dag, og som du kan lese nedenfor her.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Teknisk analyse av oljeprisen (Brent-olje):

Ser vi på det tekniske bildet for oljeprisen (Brent-olje) så ble det som nevnt lenger opp i saken her utløst et nytt kraftig teknisk salgssignal for oljeprisen da den børt ned i gjennom bunnen fra under finanskrisen i slutten av desember 2008 da den var lavest rundt 34 dollar.

Det er nå teknisk motstand opp mot dette nivået rundt 34 dollar ved rekyler opp for oljeprisen (Brent-olje).

Oljeprisen var da også nær opp mot dette nivået etter den kraftige rekylen opp i slutten av forrige uke, og på morgenen i dag mandag da den var høyest i 32,73 dollar.

Men så begynte altså oljeprisen å falle kraftig igjen utover mandag ettermiddag og kveld, og i skrivende stund rundt stengetid på de amerikanske børsene klokken 22 norsk tid så er Brent-oljen (spot) falt helt ned til 30,07 dollar.

Oljeprisen har da stupt med over seks prosent mandag, og er nå snart nede på 20-tallet igjen.

Les også: “Slik kan du unngå kraftige børsfall

Ser vi på det tekniske bildet igjen for oljeprisen (jf. diagram nederst i saken her) ja så ble det utløst et kraftig teknisk salgssignal fra en kjempestor dobbel-topp formasjon da oljeprisen nå nylig brøt ned i gjennom 34 dollar nivået.

I henhold til denne store dobbel topp formasjon, så indikeres det at oljeprisen kan komme til å falle helt ned mot tidligere bunn tilbake til 1998 da oljeprisen var lavest rundt 9 dollar.

Så slik det tekniske bildet for oljeprisen nå ser ut så indikeres altså fare for at oljeprisen kan komme til å falle så lavt som til kanskje under 10 dollar som den gjorde i 1998.

I førte omgang så gjentar vi hos Aksjeanalyser.com i dag våre tidligere analyser av oljeprisen og hvor vi har ment at oljeprisen gjerne kan komme til å falle ned mot 20-25 dollar i løpet av første halvår 2016.

Vi ser imidlertid ikke bort i fra at oljeprisen kan komme til å falle så lavt som til bunn-nivåene fra 1998, helt ned mot 9-10 dollar, ved en siste kraftig sell-off. Da ser vi imidlertid for oss en rask og kraftig rekyl opp igjen, og at oljeprisen så gjerne stabiliserer seg i området rundt 30-50 dollar i løpet av de neste par årene.

Slik kan du spare mye penger ved netthandel i rundt 250 nettbutikker som Zalando, Expedia, CDON, SAS, Cubus, LensOn, Sportamore,  Apollo, Nike og mange flere…  [sponset lenke]:

StartShop-netthandel-annonseDiagram over utviklingen for oljeprisen (Brent-olje):

Brent-Spot-25jan2016Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…