24.01.2016 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på Spetalen-aksjen Axactor (tidligere Nickel Mountain Group).

Tidligere Nickel Mountain Group (NMG), nå Axactor (AXA), drev tidligere med diamantutvikling i flere afrikanske land, men etter finansielle problemer i 2013 ble det bestemt å nedskalere virksomheten, og isteden satse på en nikkelgruve i Sverige.

Etter at Spetalen tok kontroll med selskapet så ble det besluttet at virksomheten skulle vris mot finans og administrasjon av gjeldsporteføljer, altså med virksomhet som et inkassoselskap.

Med dette går altså en av Spetalens nye storsatsninger her, Axactor (AXA), inn i kampen og konkurransen med andre inkassoselskaper som f.eks. Lindorff, og Axactor har for øvrig hentet flere av sine ansatte fra tidligere lendende posisjoner i nettopp Lindorff.

Lindorff, ble forøvrig kjøpt opp av Nordic Capital sommeren 2014 for rundt 18 milliarder kroner. DN kunne den gang melde om i en artikkel at Nordic Capital kjøper inkassoselskapet Lindorff fra oppkjøpsfondene Altor og Investor. Transaksjonen verdsatte selskapet til mellom 17,5 og 19,3 milliarder kroner.

Den gang administrerende direktør i Lindorff, Endre Rangnes, har nå Spetalen fått med i sin nye storsatsning i samme bransje med Axactor (AXA).

Endre Rangnes er nå konsernsjef i Spetalens nye storsatsning innen samme bransje, Axactor (AXA).

Navnebytte (som fant sted den 15. januar 2016) på selskapet fra Nickel Mountain Group (NMG), og til dagens navn Axactor (AXA) henger naturligvis sammen med at man ønsker et navn som bedre gjenspeiler dagens virksomhet.

Vi hos Aksjeanalyser.com har stor tro på Spetalens satsning rundt Axactor, og planene om å bygge et inkassoselskap, og hvor uttalt mål er: – Et inkassoselskap med høy vekst og høy avkastning, og som de uttalte i en presentasjon den 16. oktober 2015 at er målet med denne satsningen.

Uttalelsen kom i forbindelse med en børsmelding den 16. oktober 2015 hvor selskapet informerte om at det hadde inngått en betinget avtale om kjøp av ALD Abogados S.L., og for en total godtgjørelse på rundt 166 millioner kroner.

Vi har hatt positive analyser av Axactor (tidligere Nickel Mountain Group) hos Aksjenalyser.com høsten 2015, som f.eks. her den 16. oktober 2015 etter nevnte børsmelding ovenfor her: “Spetalen-aksje mer enn dobler seg etter nyhet”

Ved vår positive analyse av Spetalen-aksjen Nickel Mountain Group den gang så var aksjekursen rundt 1,52 kroner.

Aksjen fikk et kraftig løft helt opp til 2,13 kroner den 22. desember 2015, mens den så har korrigert ned sammen med børsfallet generelt siden nyttår.

Fredag steg imidlertid aksjen med solide 9,68 prosent, og endte på 1,70 kroner.

Vi har altså sett nærmere igjen på Spetalen-aksjen, og som nå nylig har byttet navn til Axactor i forbindelse med selskapets nye strategi hvor selskapet skal gjøre om fra et nikkel-selskap til et inkassoselskap og administrasjon av gjeldsporteføljer.

Vi hos Aksjeanalyser.com tror dette kan bli et veldig spennende selskap, og vi tror selskapets verdi vil kunne flerdobles med aggressive og riktige porteføljekjøp.

Slik vi har nevnt i våre tidligere positive analyser av selskapet så ser vi hos Aksjeanalyser.com fortsatt et stort potensiale for denne Spetalen-aksjen Axactor (ticker: AXA), og det både på kort og lang sikt.

Les også: “Hotelltrikset – slik får du billigere hotell [sponset lenke]


Øystein Stray Spetalen eier i henhold til siste oversikt over de største aksjonærer i selskapet 11,26 prosent av Axactor. Spetalen har også fått med seg andre kjente investorer som Jan Haudemann-Andersen (6,37%) og Torstein Tvenge (4,53%) på eiersiden.

I ledelsen i Axactor finner man en rekke folk fra tidligere ledende stillinger i Lindorff. Konsernsjef i Axactor er Endre Rangnes, og han var konsernsjef i Lindorff fra 2010 til 2014.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Teknisk Analyse av Axactor (AXA), tidligere Nickel Mountain Group (NMG):

Ser vi på det tekniske bildet for Axactor-aksjen så har denne etablert en positiv trend siden bunnen i september 2015, rundt 50 øre.

Videre oppgang signaliseres innenfor denne positive trenden videre fremover for Axactor-aksjen.

Etter en kortsiktig korreksjon ned siden rundt nyttår, så har aksjen nån funnet teknisk støtte rundt 1,50-nivået (jf. diagram nederst i saken her).

På oppsiden er det et teknisk motstandsnivå rundt 2,15-nivået, men vi hos Aksjeanalyser.com tror dette nivået vil kunne brytes i løpet av 1-3 måneders sikt.

Det vil ved et slikt brudd opp i gjennom 2,15-nivået utløses et nytt kraftig teknisk kjøpssignal for Axactor-aksjen, og det vil da være begrenset med teknisk motstand videre oppover for aksjen.

Det som vil kunne endre det samlede positive tekniske bildet for Axactor-aksjen er om den skulle bryte ned i gjennom, og etablere seg under det tekniske støttenivået rundt 1,50 kroner.

Vi hos Aksjeanalyser.com tror aksjen vil ta i mot rundt dagens nivå, og at aksjen gjerne står foran videre oppgang både på kort og lang sikt fra dagens kursnivå.

I henhold til det tekniske bildet for aksjen så vil den ved et etablert brudd opp i gjennom 2,15-nivået, ha et potensiale til å kunne stige helt opp mot 10,00 kroner på et par års sikt (2-3 år).

Sist aksjen var i 10,00 kroner var i januar 2012, altså for cirka fire år siden.

Vi hos Aksjeanalyser.com har som nevnt stor tro på Spetalens satsning med selskapet Axactor, og vi tror aksjen har et stort potensiale både på kort og lang sikt.

På et par års sikt (2-3 år) tror vi altså at aksjen har potensiale til å kunne stige helt opp mot 10,00 kroner. Det vil i så fall innebære nesten en seksdobling av aksjekursen fra dagens nivå.

Les også: “Slik kan du unngå kraftige børsfall

Slik kan du spare mye penger ved netthandel i rundt 250 nettbutikker som Zalando, Expedia, CDON, SAS, Cubus, LensOn, Sportamore,  Apollo, Nike og mange flere…  [sponset lenke]:

StartShop-netthandel-annonse

Diagram over utviklingen for Axactor (AXA), tidligere Nickel Mountain Group (NMG). Øverste diagram er et dagsdiagram over kursutviklingen, mens nederste diagram er et ukesdiagram:

AXA-240116Kilde chart: vikingen.se


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…