31.12.2015 – vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på dollaren, og som nå er på det høyeste nivået på over 13 år mot norske kroner.

En amerikansk dollar koster i dag cirka 8,80 norske kroner, og dollaren har kun vært på et så høyt nivå mot norske kroner to ganger tidligere når vi ser på utviklingen for dollaren mot norske kroner helt tilbake til 1972.

De tidligere ganger dollaren har kostet så mye som nå var i henholdsvis 1984-1985, og i 2000-2001 (jf. diagram nederst i saken her).

Vi har hos Aksjeanalyser.com det siste året hatt mange analyser av USD/NOK, og hvor vi har skrevet om at dollaren kan komme til å stige helt opp mot 9,00-9,50 mot norske kroner.

Allerede den 30. oktober i 2014 skrev vi hos Aksjeanalyser.com om at dollaren kunne stige helt opp til 9-tallet, og som du kan lese her: “Dollaren styrker seg kraftig. Kan stige til 9-tallet mot NOK

Den gang var dollaren i 6,72 mot norske kroner, og har da steget med hele 31 prosent når den nå i dag koster rundt 8,80 kroner.

Nå er vi altså veldig nær å få rett i vår analyse den gangen, og nå som dollaren i dag koster rundt 8,80 norske kroner.

Saken fortsetter nedenfor…


Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på det tekniske bildet nå for dollaren mot norske kroner (USD/NOK).

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Teknisk analyse av USD/NOK:

Dollaren er i en bratt stigende trend mot norske kroner, og hvor videre oppgang signaliseres for USD/NOK også i tiden fremover.

Slik vi har skrevet om i våre mange analyser av USD/NOK det siste året så indikerer det tekniske bildet for USD/NOK at den kan komme til å stige helt opp mot tidligere topper rundt 9,50.

Ved eventuelle korreksjoner ned for USD/NOK så er det i første omgang teknisk støtte nå rundt 8,50-nivået, og deretter ned mot 8,00-nivået.

Det er imidlertid lite som tyder på at kursen for USD/NOK skal komme til å korrigere ned med det første, og det tekniske bildet indikerer altså videre oppgang for USD/NOK i tiden fremover.

Vi gjentar derfor i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere analyser av USD/NOK, og hvor vi mener prisen for en amerikansk dollar gjerne kan komme til å stige helt opp mot 9,50 mot norske kroner.

Så dyr dollar har vi altså kun sett to ganger tidligere helt tilbake siden 1972, og da som nevnt i saken her en gang rundt 1984-1985, og en gang rundt 2000-2001.

Nå er altså dollaren igjen kommet opp på dette historisk høye nivået mot norske kroner.

Les også: “Aksjen 15-doblet seg i 2015 – kan flerdoble seg i 2016

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg! Konsistente og objektive analyser styrker dine valg! Gratis nyhetsbrev på e-mail hver dag før børs! [Annonsørbasert innhold]:

Investtech-Teknisk-Analyse

Diagram over utviklingen for USD/NOK siden 1972:

USD-NOK-311215


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…