29.12.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på den svenske trading-favoritt aksjen Fingerprint Cards AB (ticker: FING-B).

Fingerprint Cards-aksjen er blitt en stor trading-favoritt i Sverige i 2015, og aksjen er ofte den mest omsatte aksjen på Stockholmsbörsen. Fingerprint Cards er ikke en liten børsmygg for å si det mildt, og selskapet har med dagens aksjekurs en børsverdi på cirka 32 milliarder svenske kroner.

Fingerprint Cards-aksjen omsettes ofte for en til to milliarder svenske kroner på en børsdag. Til sammenligning så omsettes Statoil-aksjen, og som ofte er den mest omsatte aksjen på Oslo Børs, gjerne for rundt 500-800 millioner kroner på en børsdag på Oslo Børs.

Vi har hatt flere positive analyser av Fingerprint Cards-aksjen hos Aksjeanalyser.com høsten 2015, og første gang her den 26. September 2015 da aksjen var i SEK 295,00: “Aksjen har tidoblet seg på ni måneder

Den gang var aksjekursen for Fingerprint Cards AB rundt SEK 295,00, mens den i dag tirsdag formiddag er rundt SEK 517,00. Aksjen har således steget med solide 75 prosent siden vår første positive analyse av aksjen for bare cirka tre måneder siden.

Vi ser fortsatt et stort potensiale for Fingerprint Cards AB i tiden fremover, og som du kan lese mer om lenger ned i saken her.

Fingerprint Cards-aksjen har nå steget fra rundt SEK 35,00 ved inngangen til 2015, og opp til i dag SEK 517,00.

Aksjen har da steget med vanvittige 1377 prosent i 2015. Fingerprint Cards-aksjen har dermed nesten 15-doblet seg i løpet av 2015.

Nå indikerer den sterke trenden for aksjen (les mer lenger ned i saken her) at aksjen kan ha potensiale for å flerdoble seg også i 2016.


Fingerprint Cards er et teknologiforetak innen biometrisk teknologi for avlesning av fingeravtrykk. Den lille størrelsen og lavt strømforbruk gjør at teknologien kan implementeres i volumprodukter som for eksempel smartkort og mobiltelefoner. Andre bruksområder for teknologien er produkter for fysisk tilgang og produkter for pålogging til datamaskiner og IT-nettverk. Fingerprint Cards største marked er i Asia.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på Nettavisens nye aksjeforum.

Teknisk Analyse av Fingerprint Cards AB:

Ser vi på det tekniske bildet (jf. diagram nederst i saken) for Fingerprint Cards-aksjen så er den i en langsiktig stigende trend, og hvor videre oppgang for aksjen signaliseres i tiden fremover.

Aksjen konsoliderer i det korte bildet, men finner nå støtte rundt SEK 500,00-nivået.

Etter en korreksjon ned i det korte bildet så finner aksjen nå støtte ned mot nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden (jf. diagram nederst i saken).

Fingerprint Cards-aksjen kan således være ved et gunstig nivå å kjøpe aksjen ved nå rundt SEK 500,00-nivået.

Det som vil kunne endre det positive bildet for aksjen er om den skulle bryte ut av den langsiktige stigende trenden, og etablere seg under SEK 500,00-nivået.

Slik det positive tekniske bildet er i dag for Fingerprint Cards-aksjen så signaliseres imidlertid videre oppgang for aksjen innenfor den langsiktige stigende trenden i tiden fremover.

I henhold til den langsiktige stigende trenden for Fingerprint Cards-aksjen så indikeres et potensiale for aksjen opp mot SEK 1.500,00-2.000,- på 6-12 måneders sikt.

Fingerprint Cards-aksjen kan således ha potensiale til å kunne flerdoble seg også i 2016, om enn ikke en 15-dobling som i 2015.

Vi hos Aksjeanalyser.com finner fortsatt Fingerprint Cards-aksjen som en interessant aksje ved dagens kursnivå rundt SEK 500,00-nivået. Vi ser en mulig flerdobling for aksjen også i 2016.

Les også: “Spetalens nyttårsrakett kan eksplodere i 2016

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg! Konsistente og objektive analyser styrker dine valg! Gratis nyhetsbrev på e-mail hver dag før børs! [Annonsørbasert innhold]:

Investtech-Teknisk-Analyse

Diagram over kursutviklingen for Fingerprint Cards-aksjen:

FING-B-291215


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…