18.12.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på oljeprisen.

Oljeprisen er fredag formiddag i USD 36,87 (Brent spot), mens prisen for amerikansk lettolje (WTI) er i USD 34,43.

Oljeprisen nærmer seg nå bunnen rundt USD 35,00 fra etter finanskrisen ved årsskiftet 2008/2009 (jf. diagram nederst i saken).

I dag kan man lese på di.se at nok en storbank spår oljeprisen videre ned.

Nå er den svenske storbanken Handelsbanken ute med en analyse, og hvor de spår oljeprisen (Brent Crude) ned til 30 dollar.

Handelsbanken mener at av alle negative drivkrefter for oljeprisen så tror de Irans tilbakekomst som oljeeksportør kommer til å få mest fokus fremover.

Handelsbanken er imidlertid ikke de første som tror oljeprisen vil falle ned mot 30 dollar fatet.

For noen dager siden var den internasjonale storbanken Citigroup også ute med en analyse, og hvor de mener oljeprisen vil falle til 30 dollar fatet. Citigroup nevner i sin analyse at det snart ikke er mer lagerplass tilgjengelig for all oljen som produseres.

I dag kan man også lese på The Wall Street Journal (wsj.com) at oljekartellet Opec mener at råoljeprisene ikke kommer til å være tilbake opp mot 100 dollar per fat før om cirka 25 år. I år 2020 spår oljekartellet Opec at råoljeprisene vil være rundt 70 dollar per fat, og først i 2040 ventes en råoljepris på 95 dollar per fat.

I dag kan man også på CNBC.com lese at Goldman Sachs gjentar sin tidligere analyse om at oljeprisen kan falle til 20 dollar fatet.


Teknisk Analyse av oljeprisen (Brent Spot, jf diagram nederst i saken):

Ser vi på det tekniske bildet for oljeprisen så er denne i en bratt fallende trend, og det er nå lite teknisk støtte for oljeprisen (Brent Spot) før ned mot tidligere bunn fra rundt finanskrisen i 2008/2009, ned mot USD 35,00.

Vi hos Aksjeanalyser.com ser, i likhet med flere storbanker, en stor fare for at oljeprisen kan falle under dette nivået.

Det vil utløses et nytt kraftig teknisk salgssignal for oljeprisen om den faller under tidligere bunn fra rundt finanskrisen i 2008/2009, ved USD 35,00-nivået.

Neste tekniske støttenivå av større betydning for oljeprisen vil da være ned mot USD 24,00.

Nå kan du diskutere aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor hos Nettavisen.

Nå kan du diskutere aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor hos Nettavisen.

Allerede i januar 2015 skrev vi hos Aksjeanalyser.com om at oljeprisen kunne falle helt ned mot USD 25,00-nivået, og som du kan lese her: “Oljeprisen under 50 dollar – kan stupe til 25 dollar

Dersom oljeprisen også skulle falle under USD 25,00-nivået, ja så vil det utløses enda et kraftig teknisk salgssignal for oljeprisen.

Da vil den kunne falle helt ned mot tidligere bunn tilbake til 1998, helt ned mot USD 10,00 (jf. diagram nederst i saken).

Skulle dette skje så tror vi imidlertid ikke oljeprisen vil være lenge på så lave nivåer, men at den da vil få en rask og kraftig rekyl opp igjen.

Vi hos Aksjeanalyser.com tror at oljeprisen etter en eventuell slik kraftig nedgang til så lave nivåer gjerne vil stige raskt opp igjen, for så å stabilisere seg i området rundt 35,00-55,00 dollar i de neste par årene deretter.

Vi er forøvrig ikke de eneste som tror oljeprisen kan stupe så lavt som til 10-20 dollar. Les gjerne artikkelen her fra Bloomberg.com fra den 14. August 2015: “Gary Shilling says crude is headed for $10 to $20 a barrel“.

Les også: “Frykten griper børsene – kan falle 30 prosent

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg! Konsistente og objektive analyser styrker dine valg! Gratis nyhetsbrev på e-mail hver dag før børs! [Annonsørbasert innhold]:

Investtech-Teknisk-AnalyseDiagram over utviklingen for oljeprisen (Brent Spot):

Brent-Spot-181215

Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…