15.12.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på flyselskapet Norwegian Air Shuttle (Ticker: NAS).

Norwegian-aksjen har falt en del tilbake i det korte bildet, fra en topp rundt 385,00 kroner i september 2015, og ned til i dag rundt 300,00 kroner.

Aksjen har altså korrigert ned med rundt 22 prosent siden september 2015, men nå den seneste uken har aksjen fått en kjøpsanbefaling fra to storbanker som mener aksjen har et betydelig potensiale opp fra dagens kursnivå.

Fredag i forrige uke, den 11. desember 2015, jekket Danske Bank opp sin anbefaling på Norwegian-aksjen fra Hold til Kjøp. Danske Bank hevet samtidig sitt kursmål for Norwegian-aksjen fra 340 kroner, og opp til nå 475,00 kroner. Danske Bank ser altså et potensiale for Norwegian-aksjen på rundt 58 prosent opp fra dagens kursnivå rundt 300,00 kroner, og opp til sitt kursmål for aksjen som er ved 475,00 kroner.

Danske Bank viser blant annet til at de føderale luftfartsmyndighetene i USA regner med at lufttrafikken kommer til å fordobles over de kommende 15 årene som følge av vekst i BNP og befolkningen, bedre infrastruktur og et mer åpent regelverk i Asia, Europa og USA spesielt, skriver banken.

I går, mandag 14. desember 2015, skrev DNB Markets i en oppdatering rundt sin anbefalte portefølje at de tar Norwegian inn i porteføljen. DNB Markets nevner blant annet i sin oppdatering at Norwegian er blant aktørene som nyter fordelen av reduserte oljepriser.

Drivstoffkostnadene utgjør rundt 30 prosent av selskapets samlede kostnader. DNB Markets skriver videre i sin oppdatering at de har en uendret kjøpsanbefaling på Norwegian med et kursmål på 430 kroner per aksje.

DNB Markets ser altså et potensiale for Norwegian-aksjen på rundt 43 prosent opp fra dagens kursnivå rundt 300,00 kroner, og opp til sitt kursmål for aksjen som altså er ved 430,00 kroner.


Teknisk Analyse av Norwegian Air Shuttle (NAS):

Ser vi på det tekniske bildet for Norwegian-aksjen (jf. diagram nederst i saken her) så er den i både en kortsiktig og en langsiktig stigende trend.

I henhold til den kortsiktige stigende trenden så er potensiale for aksjen opp mot 500-600 kroner på 6-12 måneders sikt.

I henhold til den mer langsiktige stigende trenden for aksjen (jf. diagram nederst i saken her) så indikerer denne at aksjen kan ha potensiale til å stige helt opp mot 1200 kroner på et par års sikt. Det vil i så fall innebære en firedobling av Norwegian-aksjen på et par års sikt.

Det kan virke voldsomt at Norwegian-aksjen skal kunne firedoble seg på et par års sikt, men ser vi litt tilbake til da denne langsiktige stigende trenden (jf. diagram nederst i saken). Ja så syvdoblet Norwegian-aksjen seg fra rundt 55,00 kroner i januar 2012, og til en topp nå i september 2015 rundt 385,00 kroner.

Aksjen har altså fått en korreksjon ned de seneste månedene fra en topp rundt 385,00 kroner i september 2015, og ned til i dag rundt 300,00 kroner. Aksjen har altså korriger ned rundt 22 prosent de seneste månedene.

Nå finner imidlertid aksjen betydelig teknisk støtte rundt 300,00-nivået (jf. diagram nederst i saken), og aksjen er nå også ved støttenivået ved nedre trendlinje i både den kortsiktige og langsiktige stigende trenden.

Norwegian-aksjen kan således være ved et gunstig nivå å kjøpe aksjen ved nå rundt 300,00 kroner, og skal vi tro storbankene Danske Bank og DNB Markets så bør aksjen ha et hyggelig potensiale opp fra dagens kursnivå.

Vi hos Aksjeanalyser.com ser et potensiale for Norwegian-aksjen opp mot 500-600 kroner på på 12 måneders sikt. Vi ser altså en mulig dobling for Norwegian-aksjen på 12 måneders sikt.

Les gjerne også vår nylige analyse av REC-aksjen her: “Venter solskinn for denne aksjen?

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg! Konsistente og objektive analyser styrker dine valg! Gratis nyhetsbrev på e-mail hver dag før børs! [Annonsørbasert innhold]:

Investtech-Teknisk-AnalyseDiagram over utviklingen for Norwegian-aksjen:

NAS-151215


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…