11.12.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på to relativt nye selskaper på Oslo Børs, og som denne uken mottok henholdsvis 1. plass og 2. plass i hver sine kategorier da EU-kommisjonen på onsdag delte ut priser til europeiske børsdebutanter.

Scatec Solar ble kåret til den mest internasjonalt orienterte nykommeren i konkurransen European Small and Mid-Cap Awards. Scatec Solar ble for øvrig børsnotert på Oslo Børs den 02. oktober 2014.

Det er EU-kommisjonen, den europeiske børsføderasjonen FESE og European Issuers som står bak kåringen. Alle de største børsene i Europa hadde nominerte sine kandidater til prisutdelingen, som fant sted i Brussel onsdag kveld denne uken. Du kan lese mer om prisutdelingen og vinnerne hos Federation of European Securities Exchanges (FESE) her…

Zalaris hentet hjem sølvmedaljen i kategorien «rising star». Zalaris ble for øvrig børsnotert på Oslo Børs den 20. juni 2014.

Vi har altså sett nærmere på disse to selskapene, Scatec Solar (Ticker: SSO) og Zalaris (Ticker: ZAL), i dag hos Aksjeanalyser.com

Saken fortsetter nedenfor…

ZalarisZalaris (Ticker: ZAL)

Zalaris ASA yter fullservice outsourcing av forretningsfunksjoner for lønn, personal-, og HR med tilhørende konsulent- og HR systemleveranser for store virksomheter. Tjenestene gir kundene mulighet til å operere med felles lønn- og HR prosesser på tvers av landegrenser, tilgang til skybaserte løsninger for talent management samt reduserte kostnader. Zalaris leveranser dekker hele Norden, Baltikum, Polen og India. Zalaris er SAP BPO partner.

Teknisk analyse av Zalaris-aksjen:

Ser vi på det tekniske bildet for Zalaris-aksjen (jf. diagram nederst i saken her) så viser denne en positiv utvikling innenfor en stigende trend. Videre oppgang signaliseres for aksjen innenfor denne stigende trenden i tiden fremover.

Aksjen har korrigert noe ned i det helt korte bildet, men det er nå et betydelig teknisk støttenivå for aksjen rundt 33,00-34,00 kroner.

Da aksjen nå etter den seneste korreksjon ned er lavt innenfor denne stigende trenden så kan aksjen nå være ved et gunstig nivå for å kjøpe den.

Det som vil kunne endre dette positive tekniske bildet for Zalaris-aksjen er om den skulle bryte ut av denne stigende trenden, og under det neste viktige støttenivået som da vil være rundt 31,00 kroner. Et fall under 31,00-nivået vil altså utløse negative tekniske signaler for Zalaris-aksjen.

Slik det positive tekniske bildet for aksjen er per i dag så indikeres imidlertid videre oppgang for aksjen innenfor den stigende trenden i tiden fremover.

På oppsiden er det noe teknisk motstand for aksjen rundt 35,50 kroner, og deretter er neste tekniske motstandsnivå rundt 38,00 kroner.

I henhold til den stigende trenden for aksjen så indikeres et potensiale for Zalaris-aksjen opp mot 41,00-42,00 kroner på 3-6 måneders sikt.

Vi er positive til Zalaris-aksjen hos Aksjeanalyser.com, og vi har kursmål for aksjen ved 42,00 kroner på 3-6 måneders sikt.


ScatecSolar

Scatec Solar (Ticker: SSO)

Scatec Solar er en uavhengig energiprodusent med målsetning om å tilby bærekraftige og rimelige energikilder globalt. Scatec Solar er et selskap som utvikler, bygger og drifter solcelleparker flere steder i verden. Utstyret kjøpes fra andre, f.eks. Rec Solar. Selskapet har allerede installert kraftverk med en samlet effekt på 220 MW i Tsjekkia, Sør Afrika og Rwanda. Videre har det prosjekter under utvikling i Afrika, USA, Japan, Midtøsten og Europa. Scatec Solar har sitt hovedkontor i Oslo.

Teknisk analyse av Scatec Solar-aksjen:

Ser vi på det tekniske bildet for Scatec Solar-aksjen så beveger den seg nå innenfor en rektangel formasjon, og mellom et støttenivå rundt 39,00 kroner og et motstandsnivå rundt 50,00 kroner (jf. diagram nederst i saken her).

Et etablert brudd på et av disse nivåene vil være med å gi nye signaler for den videre utviklingen for Scatec Solar-aksjen.

Aksjen er nå lavt innenfor denne rektangel formasjonen, og det er tydelig et solid støttenivå for aksjen nå rundt 39,00-40,00 kroner.

Aksjen kan således være ved et gunstig nivå å kjøpe aksjen ved nå da den er lavt innenfor denne rektangel formasjonen, og nær dette betydelige tekniske støttenivået rundt 39,00-40,00 kroner.

Potensialet for aksjen er i første omgang opp for en ny test av dette motstandsnivået rundt 50,00 kroner.

Da aksjen fredag formiddag handles rundt 41,10 kroner så er det altså et hyggelig potensiale på nesten 25 prosent for aksjen opp fra dagens kursnivå, og opp mot dette motstandsnivået rundt 50,00 kroner.

Vi er hos Aksjeanalyser.com positive til Scatec Solar-aksjen, og vi har kursmål for aksjen ved 50,00 kroner på 3-6 måneders sikt.

Bygde solpark i USA på under et år:

Scatec Solar kunne i en børsmelding i dag, melde at Scatec Solars solpark i Utah er klar for drift, etter mindre enn ett års bygging.

Scatec Solar skriver i sin børsmelding i dag at solparken Utah Red Hills (URHRP) på 104 MW i Parowan, er fullført på skjema, etter mindre enn ett års bygging.

Selskapet skriver videre i sin børsmelding i dag at solparken vil mer enn doble delstatens nåværende solarkapasitet.

Når anlegget blir fullt operativt om en uke, så vil det generere rundt 210 millioner kilowattimer (kWh) elektrisitet per år, og som vil være strøm tilsvarende årsforbruket for cirka 18.500 husstander.

– Dette er en betydelig milepæl for Scatec Solar, uttaler toppsjef Raymond Carlsen i en kommentar.

Les også: “Norden Topp 10 fra Investtech

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg! Konsistente og objektive analyser styrker dine valg! Gratis nyhetsbrev på e-mail hver dag før børs! [Annonsørbasert innhold]:

Investtech-Teknisk-Analyse

Diagram over utviklingen for Zalaris-aksjen:

ZAL-11Des2015

Diagram over utviklingen for Scatec Solar-aksjen:

SSO-11Des2015


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…