09.12.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på Spetalen-aksjen og hydrogenselskapet NEL ASA på Oslo Børs (ticker: NEL).

Aksjen stiger kraftig onsdag ved åpning på Oslo Børs, og er onsdag formiddag opp rundt 20 prosent til 3,86 kroner.

Vi har hos Aksjeanalyser.com hatt to positive analyser av NEL-aksjen den seneste tiden, første gang her den 23. Oktober 2015: “Spetalen spår aksje til himmels“.

Den gang var NEL-aksjen rundt 1,90 kroner, mens den nå altså er rundt 3,95 kroner. Aksjen har altså doblet seg siden vår første positive analyse av NEL-aksjen for bare cirka 7 uker siden.

Vi ser imidlertid fortsatt et stort potensiale for NEL-aksjen både på kort og lang sikt, og som du kan lese mer om lenger ned i saken her.


Den kraftige oppgangen for Spetalen-aksjen NEL onsdag morgen kommer etter nyheten i dag tidlig i en børsmelding om at NELs heleide datterselskap H2 Logic A/S skal bygge hydrogenfyllestasjon for H2 Mobility i Tyskland.

Ifølge børsmeldingen fra NEL onsdag morgen så innebærer oppdraget også opsjon på flere kontrakter.

Hydrogenfyllestasjonen skal være blant de første av sitt slag i Tyskland, og som har planer om å bygge inntil 400 hydrogen-tankestasjoner innen 2023. Beregnet total investeringsramme for disse er på rundt 400 millioner euro.

Teknisk analyse av NEL-aksjen:

NEL har siden høsten 2014 etablert en langsiktig positiv trend (jf. diagram nederst i saken her), og hvor videre kursoppgang signaliseres for aksjen både på kort og lang sikt.

Aksjen har utløst nye positive signaler de seneste dagene etter å ha brutt opp i gjennom et motstandsnivå rundt 2,90 kroner. Dette nivået vil nå representere teknisk støtte for aksjen ved eventuelle korreksjoner ned for aksjen.

Oppgangen for aksjen siden høsten 2014 har skjedd på kraftig økning i volum (antall aksjer omsatt), og dette gir ytterligere positive signaler for aksjen.

Det er nå lite teknisk motstand for videre oppgang for NEL-aksjen før opp mot 6,00  kroner.

Dersom aksjen også skulle bryte opp i gjennom 6,00-nivået (slik vi hos Aksjeanalyser.com tror kan skje i løpet av de neste 3-6 måneder). Ja så indikerer det tekniske bildet for aksjen at den kan stige opp mot 20,00 kroner på 1-3 års sikt.

Vi gjentar i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere positive analyser på NEL, og vi ser nå et kortsiktig (3-6 måneder) potensiale for aksjen opp mot 6,00 kroner. Videre så ser vi altså et potensiale for aksjen helt opp mot 20,00 kroner på 1-3 års sikt. Det vil i såfall innebære en 5-dobling av aksjekursen fra dagens kursnivå på 1-3 års sikt.

Vi er imidlertid ikke alene om å se et stort potensiale for NEL-aksjen, og på et spørsmål i forbindelse med en sak på HegnarOnline den 01. Juni 2015 om hvor mye han skulle hatt for NEL-aksjene sine for å selge dem svarte Øystein Stray Spetalen:

– Jeg er ikke der i det hele tatt. Dette kan bli verdt 50 milliarder kroner, 100 milliarder kroner, uendelig. Hvis hydrogen tar over i transportbransjen, da er det ikke noen grenser for hvor stort dette kan bli.

Øystein Stray Spetalen eier, og i henhold til seneste oversikt på NEL sine hjemmesider over de 20 største aksjonærene i selskapet, tilsammen 11,41 prosent av NEL ASA via Strata Marine & Offshore og Ferncliff Maris AS.

Jan Haudemann-Andersen er også å finne blant de største eierne i NEL ASA. Han eier i henhold til denne oversikten over de 20 største aksjonærene i NEL ASA på selskapets hjemmesider, 7,72 prosent av NEL ASA via sitt Datum AS.

Les gjerne også: “Oljeprisen kollapser – kan falle til 10 dollar

Les gjerne også: “Fredriksen-aksje stuper – har tapt 30 milliarder

Diagram over kursutviklingen for NEL-aksjen:

NEL-091215


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…