08.12.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på SAS-aksjen på Oslo Børs (Ticker: SAS-NOK).

SAS-aksjen stiger kraftig tirsdag formiddag, og er i skrivende stund opp 5,45 prosent til 21,30 kroner.

Aksjen er da opp hele 28 prosent siden vår positive analyse av aksjen for bare en måneds tid siden her den 06. November 2015 da aksjen var i 16,60 kroner: “Ser SAS-aksjen til himmels – kan tredoble seg“.

Vi hos Aksjeanalyser.com ser fortsatt et stort potensiale for SAS-aksjen, og som du kan lese mer om videre i saken her.

Mandag presenterte selskapet gode trafikktall for siste måneden, og kunne vise til 2,2 millioner passasjer i November, en økning på 3,7 prosent.

Selskapet skriver i sin presentasjon at den nye HongKong-linjen, og flere avganger på rutene til USA bidro til at den interkontinentale trafikken økte med hele 19,6 prosent.

–  Vi upplever en stigande efterfrågan och vi är glada över den mycket positiva respons vi får på vår uppgraderade långdistansprodukt. I november fasade vi in det sjunde långdistansflygplanet i trafik med ny kabininteriör och därmed är hälften av långdistansflottan uppgraderad. Samtidigt visar den ökade konkurrensen i marknaden att vi måste fortsätta med att effektivisera verksamheten, uttalte Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS i forbindelse med presentasjonen av trafikktallene for November i går.


Teknisk analyse av SAS-aksjen (Ticker: SAS-NOK):

Etter den seneste oppgangen for SAS-aksjen så har den nå utløst nye kraftige tekniske kjøpssignaler etter å ha brutt opp i gjennom et motstandsnivå i området rundt 18,50-20,00 kroner.

Det vil nå være teknisk støtte for aksjen ned mot 18,50-20,00 ved eventuelle korreksjoner ned.

Nå signaliseres imidlertid videre oppgang for aksjen i tiden fremover innenfor den langsiktige stigende trenden for aksjen (jf. nederste av grafene i saken her).

Den kortsiktige stigende trenden for aksjen (jf. øverste av grafene nedenfor i saken her) indikerer nå et potensiale for aksjen opp mot 28,00 kroner på 1-3 måneders sikt.

Ser vi på den langsiktige stigende trenden for SAS-aksjen så indikeres et potensiale for aksjen opp mot 55,00 kroner på 12 måneders sikt.

I henhold til den langsiktige stigende trenden så har altså SAS-aksjen potensiale til å kunne stige med rundt 160 prosent opp fra dagens kursnivå rundt 21,00 kroner, og opp til 55,00 kroner.

Det er imidlertid langt igjen til gamle høyder for SAS-aksjen da den i 2007 var helt oppe i 300,00 kroner. Selv om aksjen skulle stige opp til 55,00 kroner på 12 måneders sikt nå. Ja så vil den fortsatt være rundt 80 prosent lavere enn den var i på det høyeste i 2007 rundt 300,00 kroner.

Vi hos Aksjeanalyser.com gjentar i dag vår tidligere positive analyse av SAS-aksjen, og vi har kortsiktig (1-3 måneder) kursmål for aksjen ved 28,00 kroner. Videre så ser vi altså et potensiale for SAS-aksjen opp mot 55,00 kroner på 12 måneders sikt.

SAS-aksjen er notert både på Oslo Børs, Stockholmsbörsen, og Københavnbørsen.

Les gjerne også: “Oljeprisen kollapser – kan falle til 10 dollar

Diagram over utviklingen for SAS-aksjen (øverst: dagdiagram, nederst: ukediagram):

SAS-081215

Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…