IG-annonse-trade-med-nr1

07.12.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på John Fredriksens riggselskap Seadrill på Oslo Børs (Ticker: SDRL).

Etter å ha falt kraftig på fredag så raser Seadrill-aksjen videre mandag formiddag, og er i skrivende stund ned 5,68 prosent til 44,00 kroner.

Vi har altså sett nærmere igjen på Seadrill-aksjen i dag på Aksjeanalyser.com, og som vi hadde en negativ analyse på her den 05. August: “Seadrill-aksjen kan stupe 40 prosent“. Aksjen var den gang rundt 68,00 kroner, og har nå falt med 35 prosent siden vår negative analyse av Seadrill-aksjen den gang.

Seadrill-aksjen har nå falt med hele 85 prosent siden den høyest var i 289,80 kroner den 04. September 2013, altså for litt over to år siden.

På vel to år har altså børsverdien til selskapet Seadrill falt med hele 85 prosent. Seadrill har etter kursfallet i dag en børsverdi nå på rundt 22 milliarder kroner. Børsverdien til selskapet var på det meste da kursen var høyest i 289,80 kroner den 04. September 2013 på rundt 143 milliarder kroner.

Det betyr altså at børsverdien av Seadrill nå som aksjen har falt rundt 85 prosent de seneste vel to årene er ned med hele 121 milliarder kroner.

Største aksjonær i Seadrill, John Fredriksen og som eier direkte og indirekte rundt 24 prosent av selskapet, har dermed fått redusert verdien på sine aksjer i Seadrill med nærmere 30 milliarder kroner de seneste vel to årene.

Saken fortsetter nedenfor…

IG-annonse-aksjer-cfd

Aksjen er i en bratt fallende trend, og det er lite teknisk støtte for aksjen før ned mot tidligere bunn fra under finanskrisen i 2008, rundt 40,00-42,00 kroner.

Vi gjentar i dag på Aksjeanalyser.com våre tidligere negative analyse av Seadrill-aksjen, og vi opprettholder vårt kursmål for aksjen ved 40,00 kroner.

Vi ser også en stor fare for at også 40,00-nivået kan komme til å brytes, og da vil aksjen kunne falle helt ned mot nedre trendlinje i den langsiktige fallende trenden, ned mot 20,00 kroner på 6-12 måneders sikt (jf. diagram nederst i saken her).

Du kan følge utviklingen for Seadrill-aksjen hos IG her… [sponset lenke]

IG-annonse-tradingmuligheterFredag var det årlige OPEC-møte, og hvor det ikke ble enighet om noe produksjonskutt, og slik vi hos Aksjeanalyser.com har skrevet om i flere analyser av oljeprisen så tror vi denne kan komme til å falle så lavt som til 24,00-35,00 dollar på 6-12 måneders sikt.

Les gjerne vår seneste sak om oljeprisen her fra den 02. Desember 2015: “Oljeprisen raser – nærmer seg 30-tallet

Prisen for amerikansk lettolje (WTI) er mandag formiddag rundt USD 39,45, mens Brent Spot er rundt USD 42,62.

Du kan følge utviklingen for oljeprisen og andre råvarer hos IG her… [sponset lenke]

Les gjerne også vår nylige analyse av Spetalen-aksjen NEL ASA: “Spetalen-aksje eksploderer – kan mangedoble seg“, og vår analyse av IDEX ASA her: “Tror på nytt norsk teknologi-eventyr – aksjen kan flerdoble seg

Diagram over kursutviklingen for Seadrill-aksjen:

SDRL-071215


IG-konto-annonse


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…