03.12.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på Spetalen-aksjen  og hydrogenselskapet NEL ASA på Oslo Børs (ticker: NEL).

Vi hadde nylig en positiv analyse av NEL ASA hos Aksjeanalyser.com her den 23. Oktober 2015, og som du kan lese her…

Den gang stod NEL-aksjen i 1,90 kroner, mens den i dag stiger kraftig etter nyheten om en kommende storsatsning mellom NEL og Reitan-eide Uno-X Gruppen. Avtalen omfatter utbygging av minst 20 hydrogen-stasjoner i alle de store byene i Norge innen 2020.

NEL-aksjen er torsdag formiddag opp 10,83 prosent til 2,66 kroner, og har dermed steget med rundt 40 prosent siden vår første positive analyse av aksjen den 23. Oktober 2015.

Øystein Stray Spetalen eier, og i henhold til seneste oversikt på NEL sine hjemmesider over de 20 største aksjonærene i selskapet, tilsammen 11,41 prosent av NEL ASA via Strata Marine & Offshore og Ferncliff Maris AS.

Jan Haudemann-Andersen er også inne blant de 20 største aksjonærene i NEL ASA med en eierandel på 7,72 prosent via sitt Datum AS.


Teknisk Analyse av NEL ASA:

Slik vi skrev om i vår forrige positive analyse av NEL ASA så ble det utløst et kraftig teknisk kjøpssignal for aksjen da den i sommer brøt opp i gjennom et viktig teknisk motstandsnivå rundt 1,70 kroner.

NEL-aksjen er nå i en langsiktig stigende trend (jf. diagram nederst i saken her), og hvor videre oppgang signaliseres for aksjen i tiden fremover innenfor denne stigende trenden.

Aksjen møter nå på begrenset med teknisk motstand før opp mot 6,00 kroner, og som også er vårt kursmål for NEL-aksjen hos Aksjeanalyser.com på 6-12 måneders sikt. Vi ser altså mulighet for mer enn en dobling for NEL-aksjen på 6-12 måneders sikt.

Vi tror imidlertid på et betydelig større potensiale for NEL-aksjen på 2-3 års sikt, og ved et brudd opp i gjennom 6,00-nivået så indikerer det tekniske bildet for aksjen et potensiale opp mot 20,00 kroner. Vi hos Aksjeanalyser.com tror altså NEL-aksjen kan mangedoble seg på et par års sikt.

Les gjerne også vår nylige analyse av det norske bioteknologi selskapet Nordic Nanovector her: “Norsk storbank venter tredobling for biotek-aksje”

Diagram over kursutviklingen for NEL-aksjen:

NEL-031215


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…