02.12.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på oljeprisen.

Oljeprisen raser onsdag kveld etter publiseringen av den ukentlige statistikken for de amerikanske oljelagrene fra Det amerikanske energidepartementets (EIA).

De amerikanske råoljelagrene steg med 1,2 millioner fat til 489,4 millioner fat i uken frem til 27. november.

Det var på forhånd ventet at lagrene ville være ned 0,7 millioner fat, ifølge Bloomberg News.

Prisen for amerikansk lettolje (WTI) er onsdag kveld ned med 1,54 dollar eller 3,67 prosent fra i går til 40,10 dollar. Prisen for amerikansk lettolje nærmer seg nå altså 30-tallet.

Prisen for Brent Spot er i skrivende stund ned 1,57 dollar til 42,87 dollar onsdag kveld. Det er altså ikke mye prisen for Brent-oljen heller skal falle nå før vi ser 30-tallet også for denne.


På fredag møtes landene i oljekartellet Opec til sitt årlige strategimøte.

Det er knyttet stor spenning til om Opec vil vedta et kutt i oljeproduksjonen på sitt årlige strategimøte førstkommende fredag.

Flere mener at det er lite sannsynlig at Saudi-Arabia, og som må kutte mest om det vedtas et kutt, ønsker å gi Iran fordelen av høyere oljepriser når Iran nå i disse tider er i ferd med å få komme tilbake til det globale oljemarkedet.

Dersom det likevel skulle bli et Opec kutt i oljeproduksjonen, ja så vil det kunne føre til en kraftig rekyl opp for oljeprisen fra dagens nivå. Enkelte mener oljeprisen da vil kunne stige til over 50 dollar per fat.

Det blir altså spennende å se på fredag hva landene i oljekartellet Opec vil vedta av beslutning rundt oljeproduksjonen fremover på sitt årlige strategimøte.

Teknisk analyse av oljeprisen (Brent Spot):

Ser vi på det tekniske bildet for oljeprisen (jf. diagram nederst i saken her) så er denne i en langsiktig fallende trend, og hvor videre nedgang signaliseres i tiden fremover.

Oljeprisen (Brent Spot) vil utløse nye negative tekniske signaler om den nå bryter ned i gjennom, og etablerer seg under USD 43,00.

Slik vi hos Aksjeanalyser.com har skrevet om i tidligere analyser av oljeprisen (Les gjerne: “Oljeprisen raser under 50 dollar”)så indikerer det tekniske bildet for Brent Spot at den kan komme til å falle ned mot tidligere bunn fra under finanskrisen i 2008/2009, ned rundt USD 35,00-36,00.

Dersom oljeprisen også skulle falle under USD 35,00-nivået så vil et nytt kraftig teknisk salgssignal utløses for oljeprisen og da vil den kunne falle helt ned mot USD 24,00.

Slik vi har skrevet om i våre tidligere analyser av oljeprisen så tror vi ikke oljeprisen vil være lenge på et så lavt nivå om den skulle falle helt ned mot USD 24,00. Vi tror da at den vil få en kraftig rekyl opp igjen i løpet av kort tid, for så å gjerne stabilisere seg i området rundt USD 40,00-55,00 de neste 1-2 årene.

Les gjerne også våre nylige analyse av det svenske biometri-selskapet Fingerprint Cards her: “Aksje til himmels – opp 1768% på 10 måneder”

Diagram over utviklingen for oljeprisen (Brent Spot):

Brent-Spot-021215

Kilde chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her…