01.12.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på det flytende gasstankrederiet Höegh LNG (Ticker på Oslo Børs: HLNG).

Höegh LNG tilbyr flytende LNG (liquefied natural gas) infrastrukturtjenester under langsiktige kontrakter. Selskapet eier og driver FSRUer (floating storage and regasification units), som fungerer som flytende LNG importterminaler, og LNG carriers, som transporterer LNG til markedet. Höegh LNGs visjon er å bli en av verdens ledende leverandører av flytende LNG tjenester.

Höegh LNG la mandag frem sine resultater for 3. kvartal 2015, og selskapet kunne vise til et driftsresultat på 20 millioner dollar, mot ventet 18 millioner dollar, ifølge TDN Finans.

Bruttoresultatet (EBITDA) for 3. kvartal 2015 endte på 27 millioner dollar, opp fra 4 millioner dollar i samme periode ifjor. Det var ifølge TDN Finans på forhånd ventet et bruttoresultat på 28 millioner dollar.

Aksjen endte mandag opp 4,4 prosent til 106,50 kroner. Oppgangen fortsetter tirsdag, og aksjen er tirsdag formiddag opp hele 6,57 prosent til 113,50 kroner.

DNB Markets gjentar sin kjøpsanbefaling på aksjen i sin morgenrapport tirsdag, og med et kursmål for aksjen ved 204 kroner. DNB Markets ser altså for seg nesten en dobling av aksjekursen for Höegh LNG.


Vi har hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på det tekniske bildet for Höegh LNG.

Höegh LNG er i en langsiktig positiv trend (jf. diagram nederst i saken her), og hvor videre oppgang signaliseres for aksjen i tiden fremover.

Aksjen er nå lavt innenfor denne langsiktige stigende trenden etter en større korreksjon ned fra en topp rundt 134,00 kroner i sommer, og ned til et betydelig teknisk støttenivå rundt 100,00 kroner.

Aksjen har tatt godt i mot ved støttenivået rundt 100,00 kroner, og vender nå oppover igjen innenfor den langsiktige stigende trenden.

Videre oppgang signalisers altså nå for aksjen i tiden fremover, og et brudd opp i gjennom 120,00-nivået vil utløse et nytt kraftig teknisk kjøpssignal for aksjen.

I henhold til den langsiktige stigende trenden så indikeres et potensiale for aksjen opp i mot 200,00 kroner på 6-12 måneders sikt.

Det tekniske bildet for aksjen er altså positivt, og potensialet som det tekniske bildet indikerer for aksjen sammenfaller forøvrig godt med DNB Markets sitt kursmål for aksjen ved 204,00 kroner.

Vi hos Aksjeanalyser.com vurderer Höegh LNG som en interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå, og i likhet med DNB Markets så ser også vi et potensiale for aksjen opp mot 200,00-nivået.

Les gjerne også vår analyse i går: “Tror på nytt norsk teknologi-eventyr – aksjen kan flerdoble seg”

Diagram over kursutviklingen for Höegh LNG-aksjen:

HLNG-011215


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…