25.11.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Telenor (Ticker: TEL).

Telenor er som kjent ute i hardt vært om dagen på grunn av det korrupsjonsmistenkte mobilselskapet Vimpelcom.

Dette har også gitt seg utslag på aksjekursen, og Telenor-aksjen er nå ned rundt 18 prosent siden toppen ved 186,00 kroner i sommer. Aksjen handles onsdag formiddag rundt 152,00 kroner.

Telenor-aksjen har nå også brutt ut av den stigende trenden (jf. diagram nederst i saken her), og med det utløste negative tekniske signaler for den videre utviklingen i tiden fremover.

Det er også utløst et kraftig teknisk salgssignal for Telenor-aksjen fra en hode-skulder formasjon.

Salgssignalet fra denne hode-skulder formasjonen indikerer at Telenor-aksjen i første omgang gjerne kan komme til å falle ned mot neste tekniske støttenivå av betydning, rundt 130,00 kroner.

Dersom også 130,00-nivået skulle bli brutt så vil det utløses et nytt kraftig teknisk salgssignal for Telenor-aksjen, og som da kan komme til å falle helt ned mot 100,00-nivået.

Det vil likevel være langt igjen til bunnen etter finanskrisen da aksjen var helt nede i 33,00 kroner i 2008/2009 (.jf diagram nederst i saken her).


Ved eventuelle rekyler opp for Telenor-aksjen så vil det nå i første omgang være et betydelig teknisk motstandsnivå rundt 156,00 kroner.

Aksjen har også falt under både 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt, og som indikerer at både den kortsiktige og langsiktige trenden for aksjen er i ferd med å vende negativt.

Videre så er det utløst det som heter et Death Cross Signal for Telenor-aksjen, og som utløses når 50-dagers glidende gjennomsnitt bryter ned i gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Det er altså utløst en rekke negative tekniske signaler for Telenor-aksjen i løpet av de seneste månedene, og videre nedgang signaliseres nå for aksjen i tiden fremover.

Vi hos Aksjeanalyser.com har et kursmål for Telenor-aksjen ved 130,00 kroner på 3-6 måneders sikt.

Videre så ser vi et mulig fall for aksjen helt ned mot 100,00 kroner dersom aksjen også skulle bryte ned i gjennom 130,00-nivået.

Vi hos Aksjeanalyser.com vurderer Telenor-aksjen som en interessant aksje for shortsalg. Du kan lese mer om shortsalg ved å følge linken nedenfor her:

Les gjerne også vår sak fra i går her: “Millionær med 350 kroner i investering

Diagram over kursutviklingen for Telenor-aksjen:

TEL-25Nov2015

Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…