17.11.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på det norske teknologiselskapet IDEX.

IDEX ASA arbeider med fingeravtrykkteknologi. Selskapets visjon er å sikre brukerne en trygg, sikker og brukervennlig anvendelse av personlig ID.

I dag kunne IDEX melde om at fondsgiganten Invesco Asset Management utøver warrants i IDEX.

IDEX melder i dag om at Invesco Asset Management har utøvd 30.000.000 warrants i Idex til kurs 7,50 kroner per aksje.

Dette tilfører IDEX hele 225 millioner kroner.

Konsernsjef i IDEX, Hemant Mardia, uttaler i forbindelse med meldingen:

– Denne investeringen viser stor tro på Idex fra en høy-kvalitets investor som Invesco. Investeringen vil ytterligere styrke vår balanse og gjøre at Idex kan øke takten på kommersialiseringen av våre sensorer til kort og mobilmarkeder.

Vi hadde hos Aksjeanalyser.com en positiv analyse av Idex allerede den 21. September 2015, og som du kan lese her: “Et nytt norsk teknologi-eventyr? Aksjen kan doble seg

Den gang var IDEX-aksjen rundt 7,57 kroner, mens den i dag tirsdag formiddag er i 9,23 kroner. Aksjen har altså steget med rundt 22 prosent siden vår positive analyse av IDEX-aksjen den 21. September 2015. Aksjen har også vært helt oppe i 10,00 kroner i begynnelsen av november før den har korrigert noe ned igjen.


Teknisk Analyse av IDEX:

Ser vi på det teknisk bildet for IDEX-aksjen (jf. diagram nederst i saken her), ja så er aksjen i både en kortsiktig, og en langsiktig stigende trend.

Videre kursoppgang signaliseres for aksjen både på kort og lang sikt.

På oppsiden er det noe teknisk motstand rundt 10,00 kroner, men brytes det nivået, og slik vi hos Aksjeanalyser.com tror det vil gjøre i løpet av den nærmeste tiden. Ja så vil det være lite teknisk motstand for videre oppgang for IDEX-aksjen.

Potensialet for IDEX-aksjen er nå, og i henhold til den langsiktige stigende trenden for aksjen, helt opp mot 30,00 kroner på 1 års sikt.

Aksjen har altså potensiale for å kunne tredoble seg på 1 års sikt.

Hvis man synes det virker voldsomt at aksjen skal kunne ha potensiale for en tredobling på bare 1 års sikt.

Ja da kan vi bare nevne Fingerprint Cards i Sverige, og som også driver innen fingeravtrykkteknologi.

Fingerprint Cards-aksjen har på under 1 år steget med vanvittige 1450 prosent, og det bare siden slutten av januar 2015. Fingerprint Cards-aksjen var i SEK 29,60 i slutten av januar 2015, mens den i dag er rundt SEK 460,00.

Vi sier naturligvis ikke at dermed skal nok IDEX også stige tilsvarende mye. Dette er bare som et eksempel på en annen aksjen innen samme bransje som IDEX, og hvor aksjen har ikke bare tredoblet seg på under et år, men over 15-doblet seg, og det bare siden slutten av januar 2015.

Vi hadde hos Aksjeanalyser.com en positiv analyse av Fingerprint Cards-aksjen den 26. September 2015, og aksjen var den gang i SEK 295,00. I dag er altså Fingerprint Cards-aksjen rundt SEK 460,00, og har således steget med hyggelige 56 prosent siden vår positive analyse av aksjen for mindre enn to måneder siden.

Du kan lese vår analyse av Fingerprint Cards den 26. September 2015 her: “Aksjen har tidoblet seg på ni måneder

Men tilbake til IDEX, og som i dag altså kunne melde om at fondsgiganten Invesco Asset Management utøver warrants i Idex, og med det tilfører IDEX hele 225 millioner kroner.

Vi hos Aksjeanalyser.com gjentar i dag vår tidligere positive analyse av IDEX, og vi ser en mulig tredobling for aksjen på 1 års sikt i henhold til den langsiktige stigende trenden for aksjen.

Vi tror på et nært forestående brudd opp i gjennom det tekniske motstandsnivået ved 10,00 kroner, og som vil kunne sette ny fart i aksjen i tiden fremover.

Diagram over kursutviklingen for IDEX-aksjen:

IDEX-171115


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…