06.11.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på dollaren mot norske kroner (USD/NOK).

Dollaren styrket seg kraftig mot norske kroner, og andre valutaer, etter jobbrapporten fra amerikanske myndigheter fredag.

Jobbrapporten viste en overraskende sterk utvikling i arbeidsmarkedet i oktober.

Nonfarm payrolls (som er antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA) steg med 271.000 i oktober, mens det på forhånd var ventet en økning på 185.000 i oktober. Arbeidsledighetsraten er på 5,0 prosent, og som var som ventet.

Dollaren styrket seg kraftig etter den overraske sterke jobbrapporten, og kusen for dollar mot norske kroner steg fra 8,54 før jobbrapporten og til 8,68. I skrivende stund fredag kveld er dollaren i 8,67 mot norske kroner.

Dollaren har ikke vært så dyr mot norske kroner siden April 2002. Vi må altså gå over 13 år tilbake i tid for å finne en så dyr dollar som i dag.


Vi har i flere analyser av dollaren det seneste året hos Aksjeanalyser.com skrevet om at dollaren kan komme til å stige helt opp til 9-tallet mot norske kroner.

Allerede for rundt ett år siden, den 30. Oktober 2014, skrev vi hos Aksjeanalyser.com om at dollaren kunne stige opp mot 9-tallet: “Dollaren styrker seg kraftig. Kan stige til 9-tallet mot NOK“.

Den gang var kursen for USD/NOK i 6,72, og den har således steget med nesten 30 prosent siden vår analyse av USD/NOK den gang når den nå er i 8,67.

Slik vi har skrevet om i våre seneste analyser av dollaren så er det nå lite teknisk motstand videre oppover for dollaren mot norske kroner før opp mot 9,00-9,50.

Dollaren er i en stigende trend mot norske kroner (jf. diagram nederst i saken her), og videre oppgang signaliseres nå for USD/NOK i tiden fremover innenfor denne stigende trenden.

Det vil altså være noe teknisk motstand for dollaren opp mot tidligere topp fra 2001 rundt 9,50, men i henhold til den bratt stigende trenden for USD/NOK nå så kan den komme til å stige helt opp til 10-tallet på 1 års sikt.

Med en ventet renteøkning i USA stadig nærmere, og forventninger om ett eller flere rentekutt til her hjemme i Norge i løpet av de neste 6-12 måneder. Ja så vil dette kunne bidra til at dollaren snart kan komme opp på 9-tallet, og kanskje også helt opp til 10-tallet slik den bratt stigende trenden for USD/NOK indikerer at den kan komme til å gjøre.

Les gjerne også vår analyse i dag av SAS-aksjen her: “Ser SAS-aksjen til himmels – kan tredoble seg

Diagram over utviklingen for USD/NOK siden 2001:

USD-NOK-06Nov2015


 

Kilde Chart: vikingen.se

Husk også å ha lest vår Disclaimer her: http://aksjeanalyser.com/disclaimer/