20.10.2015 – I morgen, onsdag 21. Oktober, kan det faktisk være mulig å få seg en Ferrari for under 500-lappen, riktignok en Ferrari-aksje.

Når den legendariske bilprodusenten Ferrari på onsdag etter planen skal noteres på New York Stock Exchange (NYSE), ja så blir det en unik mulighet for bilinteresserte til å kjøpe aksjer i den ekslusive bilprodusenten Ferrari.

Det er ventet at aksjekursen vil bli rundt 50 dollar per aksje i forbindelse med noteringen av 10 prosent av Ferrari-selskapet på New York børsen på onsdag. Ferrari-selskapet vil ved en aksjekurs rundt 50 dollar ha en verdi på nærmere 10 milliarder dollar.

Hva aksjekursen endelig blir når Ferrari-aksjene noteres for handel på NYSE-børsen, etter planen i morgen, onsdag 21. Oktober, gjenstår å se, men det er på forhånd ventet at kursen per aksje gjerne vil bli rundt 50 dollar, og som med dagens dollarkurs tilsvarer rundt 406 kroner.

Det er imidlertid meldt om stor interesse for å kjøpe Ferrari-aksjer ved børsnoteringen på New York-børsen i morgen, onsdag 21. Oktober. Det bør likevel være gode muligheter for å kunne sikre seg en Ferrari, eller rettere sagt en Ferrari-aksje, til gjerne godt under 500-lappen når handelen i aksjen starter på New York-børsen på onsdag.

Navneforkortelsen, eller tickeren, til Ferrari-aksjene vil bli det passende: RACE

Det er Fiat Chrysler, og som i dag før børsnoteringen av Ferrari på New York-børsen, eier 90  prosent av Ferrari, som har annonsert at de vil legge ut for salg 10 prosent av selskapet.

Fiat Chrysler vil etter dette salget av 10 prosent av Ferrari sitte igjen med en eierandel i Ferrari på cirka 80 prosent, mens Ferrari-familien eier rundt 10 prosent av selskapet.

Fiat Chrysler-aksjen (FCAU), og som også er notert på NYSE-børsen i USA har steget kraftig de seneste ukene.

Fiat Chrysler-aksjen har løftet seg fra rundt USD 12,00 den 29. September 2015, og endte mandag på USD 16,47. Dette er en oppgang på hele 37 prosent på bare tre uker (jf. diagram nederst i saken her).

Du kan se diagram over utviklingen for Fiat Chrysler-aksjen nederst i saken her…

Annonse (Nidelv International ASA): 

Nidelv-39F

Diagram over kursutviklingen for Fiat Chrysler (FCAU) på NYSE-børsen i USA:

FCAU-201015


Kilde chart: StockCharts.com

Les også vår Disclaimer her…