16.10.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Spetalen-aksjen Nickel Mountain Group.

Aksjen stiger til himmels i dag etter nyheten om at selskapet kjøper opp et spansk inkassoselskap.

Øystein Stray Spetalen er største aksjonær i Nickel Mountain Group (NMG) gjennom selskapet Strata Marine & Offshore AS, og Spetalen eier via dette selskapet 29,93 prosent av selskapet.

Nickel Mountain Group kunne i dag i en børsmelding informere om at selskapet har inngått en betinget avtale om kjøp av ALD Abogados S.L., og for en total godtgjørelse på rundt 166 millioner kroner.

Nickel Mountain Group vil for å finansiere dette kjøpet av ALD, og videre oppkjøp av gjeldsporteføljer, gjennomføre en rettet emisjon, og som i henhold til børsmeldingen allerede skal være fulltegnet med 400 millioner kroner til kurs en krone per aksje.

Aksjekursen for Nickel Mountain Group har den seneste tiden svingt mellom 0,60-0,80 kroner, og i går endte aksjen på 0,69 kroner.

Fredag formiddag stiger aksjen til himmels etter denne børsmeldingen selskapet kom med i dag tidlig, og aksjen er fredag formiddag opp utrolige 120 prosent til 1,52 kroner.


Spetalen har da bare med sin tidligere eierandel i Nickel Mountain Group på 29,93 prosent tjent rundt 22 millioner kroner på den voldsomme oppgangen for aksjen i dag etter denne nyheten.

Men det er hardt prøvede aksjonærer i Nickel Monutain Group som i dag kan glede seg over at aksjen mer enn dobler seg på en dag.

Aksjen har høyest vært (justert for emisjoner etc.) i rundt 2000 kroner i 2006, mens den nå altså etter over en dobling i dag er ved 1,48 kroner.

Så selv etter mer enn en dobling av aksjekursen i dag så er aksjen fortsatt ned med vanvittige 99,92 prosent.

Det er da en mager trøst for de som har sittet lenge på aksjen at den dobler seg i dag.

Hvis man var maks uheldig og kjøpte aksjer for 100.000 kroner i Nickel Mountain Group da aksjen var høyest rundt 2000 kroner i 2006, så ville man nå selv etter doblingen av aksjekursen i dag, sittet igjen med 76 kroner.

I henhold til dagens børsmelding så kommer det klart frem at selskapet ønsker å endre strategi, og fremover satse på inkassovirksomhet.

I presentasjonen fra Nickel Mountain Group i dag kommer det frem at selskapet har satt seg som mål å bygge et inkassoselskap med høy vekst og høy avkastning.

Endre Rangnes er foreslått som ny toppsjef i selskapet. Endre Rangnes sluttet for øvrig på dagen i fjor sommer hos Lindorff.

Vi hos Aksjeanalyser.com synes den nye strategien til Nickel Mountain Grop, og planene om å bygge et inkassoselskap, virker spennende. Vi vil starte opp med å følge aksjen i tiden fremover, og mener aksjen selv etter mer enn en dobling i dag kan være en interessant kjøpskandidat på dagens kursnivå rundt 1,50 kroner.

Vi har god tro på at Spetalen og Co har gode muligheter for å lykkes med sin satsning om å bygge et inkassoselskap med høy vekst og høy avkastning, og som de skriver i sin presentasjon i dag at er målet med denne satsningen.

Se gjerne også diagram over kursutviklingen for Nickel Mountain Group-aksjen nederst i saken her…

Annonse (Nidelv International ASA): 

Nidelv-39F

Diagram over kursutviklingen for Nickel Mountain Group-aksjen:

NMG-161015


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…