13.10.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på oljeprisen.

Oljeprisen falt kraftig mandag etter en oppdatering av OPECs produksjonstall for september, og WTI-prisen falt mandag med USD 2,32 per fat til USD 47,31. Prisen er tirsdag formiddag ved USD 46,70.

Brent Spot faller nå tirsdag formiddag under det psykologisk viktige USD 50,00-nivået, og er i skrivende stund ved USD 49,65. Fredag i forrige uke var Brent Spot ved USD 54,00, og har altså falt kraftig nå de seneste dagene.

Slik vi skrev om nylig i en analyse av Oslo Børs, og oljeprisen så ser vi hos Aksjeanalyser.com fare for nye kraftige fall for både oljeprisen og Oslo Børs. Les gjerne vår analyse her fra den 08. Oktober 2015: “Venter nytt kraftig fall for oljeprisen og Oslo Børs“.

Les gjerne også våre analyser nylig av Oslo Børs, og viktige utenlandske børser her fra den 07. Oktober 2015: “Børsene er nå ved kritiske nivåer“.

Slik vi skrev om i vår analyse av oljeprisen den 08. Oktober så var dollaren i 8,57 da oljeprisen (Brent Spot) den 28. September var ved USD 47,34. I dag er altså oljeprisen nå tirsdag formiddag ved USD 49,65, mens dollaren nå er i 8,12. Målt i norske kroner så er oljeprisen (Brent Spot) nå lavere enn den var den 28. September da den var i NOK 405,70, mens den i dag er i NOK 403,16.

Verre tror vi dessverre hos Aksjeanalyser.com at det kan bli for både oljeprisen og Oslo Børs i tiden fremover.


Når oljeprisen nå ikke klarte å etablere seg over et viktig teknisk motstandsnivå rundt USD 53,00, og nå har falt under det viktige tekniske USD 50,00-nivået. Ja så utløses det nå nye negative tekniske signaler for den videre utviklingen for oljeprisen.

Neste viktige tekniske støttenivå å følge med på nå for oljeprisen (Brent Spot) er ved USD 46,00.

Oljeprisen er i en bratt fallende trend (jf. diagram nederst i saken her) og faller nå tilbake igjen etter å ha testet motstandsnivået opp mot øvre trendlinje i denne fallende trenden.

I henhold til den bratt fallende trenden som oljeprisen beveger seg innenfor så indikeres det at den kan komme til å falle helt ned mot USD 24,00 på 6-12 måneders sikt.

Vi hos Aksjeanalyser.com gjentar i dag våre tidligere negative analyser av oljeprisen, og hvor vi mener den i første omgang kan komme til å falle ned mot USD 35,00 på 3-6 måneders sikt. Videre så ser vi altså fare for at oljeprisen kan komme til å falle helt ned mot USD 24,00 på 6-12 måneders sikt.

Se gjerne også diagram over utviklingen for oljeprisen (Brent Spot) nederst i saken her…

Annonse (Nidelv International ASA):

Nidelv-780Sport

Diagram over utviklingen for oljeprisen (Brent Spot):

Brent-Spot-131015

Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…