11.10.15 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på noen aksjer, og en bransje vi hos Aksjeanalyser.com tror kan stå foran en eksplosiv vekst i årene fremover nå.

Vi har nylig hatt positive analyser av både det norske selskapet IDEX, og det svenske selskapet Fingerprint Cards, og som begge tilbyr produkter innen fingeravtrykksteknologi.

Les gjerne vår tidligere analyse av IDEX her fra den 21. September 2015: “Et nytt norsk teknologi-eventyr? Aksjen kan doble seg

og vår analyse av Fingerprint Cards her fra den 26. September 2015: “Aksjen har tidoblet seg på ni måneder

Fredag endte IDEX som en av vinnerne på Oslo Børs med en oppgang på 13,21 prosent til 7,80 kroner.

Les gjerne også vår analyse av Songa Offshore forrige søndag den 04. Oktober 2015, og hvor aksjen steg med hele 40 prosent i uken som gikk: “Vil Frederik W. Mohn raide selskapet?“.


Oppgangen for IDEX-aksjen fredag kan blant annet ha bakgrunn i den kraftige oppgangen for et annet norsk selskap, og som også opererer innenfor samme bransje som IDEX og Fingerprint Cards, det norske selskapet NEXT Biometrics Group (Ticker: NEXT, notert på Oslo Axess).

Fredag kom nyheten om at NEXT Biometrics Group, som steg med heftige 83,51 prosent fredag til 89,00 kroner. Ja fredag kom selskapet med nyheten om at selskapet har fått nye investorer med i selskapet i en rettet emisjon på 120 millioner kroner. Pengene selskapet har hentet inn i denne rettede emisjonen vil de bruke til å finansiere selskapets forretningsplan og kommersialisering av selskapets produkter.

De nye investorene som går inn i NEXT Biometrics Group med 120 millioner i en rettet emisjon er selskapet Greenbridge Partners, og som er et privateid investeringsselskap grunnlagt av Melker Schörling og Ola Rollén, som skal ha dyp kunnskap om industrien. – De har gått gjennom en grundig prosess i forkan av investeringsbeslutningen. De deler vårt langsiktige perspektiv på industrien generelt og NEXT spesielt, og vi er glade for å ønske dem velkommen som storaksjonær, uttalte NEXT-sjef Tore Etholm Idsøe i en kommentar.

Slik vi skrev om i vår analyse av Fingerprint Cards her den 26. September 2015 så har Fingerprint-aksjen tidoblet seg på bare ni måneder, og den langsiktige stigende trenden aksjen nå beveger seg innenfor indikerer at den har potensiale til å kunne doble seg fra dagens nivå på 6 måneders sikt.

Vi hos Aksjeanalyser.com tror bransjen disse selskapene opererer innenfor, med fingeravtrykksteknologi, gjerne kan stå foran en eksplosiv vekst i årene fremover.

Vi gjentar derfor i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere positive analyser av IDEX, og Fingerprint Cards.

Etter nyheten fredag om at NEXT Biometrics Group har sikret god finansiering fra solid investor, og for videre satsning og kommersialisering av sine produkter fremover. Ja så ser vi også NEXT-aksjen som en spennende og interessant aksje fremover. Da vi ikke har analysert nærmere NEXT-aksjen enda så opererer vi ikke med noe kursmål for den aksjen enda, men vi vil følge aksjen i tiden fremover, og komme tilbake med nærmere analyser av den aksjen i tiden fremover.

Når det gjelder norske IDEX og svenske Fingerprint Cards så gjentar vi altså i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere positive analyser av disse aksjene.

Vi har kursmål ved 15,00 kroner for IDEX-aksjen på 6-12 måneders sikt, og ser altså nær en dobling av denne aksjen på 12 måneders sikt (se gjerne diagram over aksjen nederst i saken).

Vi gjentar også i dag vårt tidligere kursmål for Fingerprint Cards SEK 600,00 på 6 måneders sikt. Aksjen endte fredag i SEK 305,00, og vi ser altså en mulig dobling av Fingerprint-aksjen på 6 måneders sikt (se gjerne diagram over aksjen nederst i saken).

Vi tar også med at Fingerprint Cards, og som har tidoblet seg på bare ni måneder, nå ofte er blant de aller mest omsatte aksjene ved Stockholmsbörsen, og fredag for eksempel var aksjen den nest mest omsatte ved Stockholmsbörsen med aksjer til en verdi av cirka 1,4 milliarder svenske kroner omsatt. Til sammenligning så var all omsetning på Oslo Børs på fredag rundt 4,5 milliarder kroner, og omsetningen i Statoil som var mest omsatt ved Oslo Børs fredag var på rundt en milliard kroner.

Se gjerne også diagram over kursutviklingen for Fingerprint Cards AB nederst i saken her.

Annonse (Nidelv International ASA):

Nidelv-780Sport

Diagram over kursutviklingen for IDEX:

IDEX-11okt2015

Diagram over kursutviklingen for Fingerprint Cards AB:

FING-B-11okt2015


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…