08.10.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på oljeprisen.

Les gjerne også vår sak i går “Børsene er nå ved kritiske nivåer“.

Etter en kraftig oppgang de seneste dagene så begynte oljeprisen å falle igjen onsdag kveld norsk tid etter at den ukentlige lagerrapporten fra amerikanske myndigheter viste at råoljelagrene nådde et historisk toppnivå i forrige uke.

Brent Spot handles torsdag formiddag rundt USD 51,32, mens den var høyest onsdag i USD 53,12.

Det skal ellers nevnes at mens oljeprisen (Brent Spot) var ved 47,34 den 28. September, og altså har løftet seg med 8,4 prosent siden da. Ja så har dollaren mot norske kroner i samme periode falt fra 8,57 den 28. September til i skrivende stund 8,18.

Mens oljeprisen har løftet seg med 8,4 prosent målt i dollar siden 28. September da den var i 47,34, ja så har altså dollaren mot norske kroner falt med rundt 4,6 prosent. Målt i norske kroner er altså oljeprisen da bare opp rundt 3,5 prosent siden 28. September.


Hvis vi ser på det tekniske bildet for oljeprisen (jf. diagram nederst i saken) så møtte den på betydelig teknisk motstand nå opp mot USD 53,00, og når den nå faller tilbake så er et viktig teknisk støttenivå å følge med på nå ved USD 50,00.

Dersom oljeprisen skulle falle under USD 50,00-nivået så vil det trolig komme en ny test av neste viktige tekniske støttenivå for Brent Spot ved USD 46,00.

Brent Spot har nå siden 28. August 2015 svingt i mellom dette støttenivået rundt USD 46,00 og motstandsnivået rundt USD 53,00, og et etablert brudd på et av disse nivåene vil være med å gi nye signaler for den videre utviklingen for oljeprisen i tiden fremover.

Vi hos Aksjeanalyser.com har ved flere anledninger hatt negative analyser rundt oljeprisen, og hvor vi mener det er stor fare for nye kraftige fall i oljeprisen, og vi opprettholder vårt tidligere kursmål for Brent Spot ved USD 35,00 på 3-6 måneders sikt.

Det som kan være med å endre vårt negative syn på oljeprisen vil være om den skulle klare å bryte opp i gjennom, og etablere seg over motstandsnivået rundt USD 53,00. Da vil det i så fall utløses et teknisk kjøpssignal for oljeprisen, og den vil gjerne kunne få et løft opp mot USD 58,00-62,00 på et par måneders sikt.

Inntil dette eventuelt måtte skje, ja så ser vi hos Aksjeanalyser.com fortsatt stor fare for et nytt kraftig fall for oljeprisen i månedene fremover, og vi gjentar i dag våre tidligere analyser hvor vi altså mener at oljeprisen kan komme til å falle ned mot USD 35,00 på 3-6 måneders sikt.

Se gjerne også diagram over utviklingen for oljeprisen nederst i saken her…

Annonse (Nidelv International ASA):

Nidelv-780Sport

Diagram over utviklingen for oljeprisen (Brent Spot):

Brent-Spot-081015

Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…