25.09.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Amerikanske dollar mot Norske kroner (USD/NOK).

Den norske kronen har svekket seg kraftig etter at Norges Bank, og sentralbanksjef Øystein Olsen, overrasket mange torsdag med å kutte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 0,75 prosent.

På forhånd ventet et flertall av økonomene uendret styringsrente.

Ser vi på dollaren mot norske kroner (USD/NOK) så har den nå steget til i skrivende stund 8,51, og dollaren har ikke vært så dyr mot norske kroner helt siden April 2002 (se diagram over USD/NOK nederst i saken her).

Vi må altså gå over 13 år tilbake for å finne sist gang Amerikanske dollar kostet så mye som 8,51 norske kroner, og dyrere kan den bli i tiden fremover.


Slik vi har skrevet om i mange analyser av dollaren hos Aksjeanalyser.com så indikerer det tekniske bildet for Amerikanske dollar mot Norske kroner (USD/NOK) at kursen kan komme til å stige helt opp mot tidligere topp fra 2001, helt opp mot 9,50.

Allerede for snart ett år siden, den 30. Oktober 2014, skrev vi hos Aksjeanalyser.com om at dollaren kunne stige opp mot 9-tallet: “Dollaren styrker seg kraftig. Kan stige til 9-tallet mot NOK“.

Det er nå lite teknisk motstand for videre oppgang for USD/NOK før opp mot tidligere topp i 2001, rundt 9,50.

Vi gjentar i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere analyser av USD/NOK, og hvor vi mener at kursen for Amerikanske Dollar mot Norske kroner kan komme til å stige helt opp mot 9,50 i løpet av de neste 6-12 måneder.

Nå kuttet Norges Bank altså, og for mange økonomer, overraske styringsrenten i går med 0,25 prosentpoeng til 0,75 prosent. Mange økonomer venter nå ytterligere to rentekutt fra Norges Bank og styringsrenten på 0,25 prosentpoeng hver i løpet av de neste 6-12 måneder, og at styringsrenten altså kan komme til å falle ned mot 0,25 prosent i løpet av de neste 6-12 måneder.

Dette at Norges Bank nå har kuttet styringsrenten, og det ventes gjerne ytterligere to rentekutt i løpet av de neste 6-12 måneder. Dette sammen med ventet renteøkning i USA i tiden fremover, ja det ytterligere forsterker vårt syn hos Aksjeanalyser.com om at vi trolig vil se USD/NOK helt opp mot 9,50 i løpet av de kommende 6-12 måneder.

Se gjerne også diagram over utviklingen for USD/NOK nederst i saken her.

Annonse (Nidelv International ASA):

Nidelv780SportDiagram over USD/NOK:

USD-NOK-25Sep2015

Kilde Chart: vikingen.se