21.09.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på teknologiselskapet IDEX på Oslo Børs.

IDEX ASA arbeider med fingeravtrykkteknologi. Selskapets visjon er å sikre brukerne en trygg, sikker og brukervennlig anvendelse av personlig ID.

I dag kunne IDEX melde om den første produksjonsordren for teknologiselskapets nye sensorprodukt, fra World Wide Touch Technology Holding (WWTT).

Dette er den første volumordren for produktet, som utgjør kjernen i den nye rekken av fingeravtrykksensorer lansert av IDEX i år, opplyser selskapet i en børsmelding.

IDEX kunne også nylig, den 23. Juli 2015, melde om at selskapet har inngått avtale med en stor mobilaktør i USA, og som beskrives som “et globalt ledende selskap”, og som er et av USAs 500 største selskaper.

Leveranser av den norskutviklede fingeravtrykkleseren som kan legges inni glasset, og ikke lagt som et lag under glasset som konkurrentene tilbyr, er sentralt i avtalen.

Avtalen muliggjør skalerbar produksjon og distribusjon av slik IDEX-teknologi, med hovedmål å aksellerere massekommersialisering av IDEX sine moduler med fingeravtrykkleser innebygd i glass, opplyser selskapet.


IDEX er som vanlig forsiktig med å prognoser eller antyde verdien på inngåtte avtaler. Det er likevel hevet over enhver tvil at denne avtalen vi kunne gi dem store inntekter.

– Det er det ingen tvil om, uttalte finansdirektør Henrik Knudtzon i IDEX til Digi.no den 23. Juli 2015, og som du kan lese mer om her…

Alt Knudtzon kunne røpe var at den nye partneren er et selskap med et globalt marked som ifølge ham er blant de absolutt ledende i sitt marked.

– Det er blant de mest solide og mest robuste og med det beste renommé.

Selskapets identitet er fortsatt konfidensielt av konkurransehensyn, opplyser IDEX.

IDEX sikter mot å ha et testprodukt eller en såkalt «sample» av sensoren-i-glass klar for kunder mot slutten av året.

IDEX har opparbeidet seg en betydelig portefølje av patenter på sin teknologi. Den oppgis å bestå av 25 ulike patentfamilier med over 215 innvilgede patenter, samt krysslisenser med Apple.

Teknisk Analyse av IDEX:

Idex aksjen viser en positiv utvikling innenfor en langsiktig stigende trend, og hvor videre kursoppgang signaliseres for aksjen i tiden fremover.

Aksjen vender nå oppover igjen etter å ha testet støttenivået ned mot nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden.

Det er også et betydelig teknisk støttenivå for aksjen rundt 7,00 kroner.

Idex kan således være ved et gunstig nivå å kjøpe aksjen på nå da den altså er lavt innenfor den langsiktige stigende trenden.

På oppsiden så er det noe teknisk motstand rundt 8,00 kroner, men brytes det nivået (slik vi hos Aksjeanalyser.com tror det snart vil), ja så vil det være lite teknisk motstand for aksjen før opp mot 10,00 kroner.

Potensialet på litt lenger sikt (12 måneder) vurderes til å være opp mot øvre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, opp mot 14,00-15,00 kroner.

Vi har altså en positiv analyse av IDEX i dag hos Aksjeanalyser.com, og vi har kortsiktig (3-6 måneder) kursmål for aksjen ved 10,00 kroner.

Videre så ser vi et potensiale for IDEX-aksjen opp mot 15,00 kroner på 12 måneders sikt. Aksjen er i skrivende stund ved 7,57 kroner, og vi ser altså aksjen som en mulig doblingskandidat på 12 måneders sikt fra dagens kursnivå.

Diagram over kursutviklingen for IDEX-aksjen:

IDEX-210915


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…