18.09.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på den viktige tyske børsindeksen Frankfurt DAX30.

Den viktige tyske børsindeksen DAX30 faller kraftig fredag,og er i skrivende stund ned 2,82 prosent til 9.959 poeng.

DAX30-indeksen bryter da ned i gjennom det viktige tekniske og psykologiske støttenivået rundt 10.000 poeng.

Dette utløser nye negative signaler for den videre utviklingen i tiden fremover for DAX30-indeksen.

Slik vi har skrevet om i tidligere analyser av den viktige tyske børsindeksen DAX30 så er det også nylig utløst et kraftig teknisk salgssignal for indeksen fra det som heter “Death Cross Signal”. Les gjerne vår tidligere analyse av DAX30-indeksen, Oslo Børs Benchmark indeks, OBX-indeksen, samt S&P500-indeksen her i vår analyse fra den 09. September 2015:  “Bæææ… Nå løper sauene på børsene i flokk igjen“.


Dette regnes for å være et av de kraftigste tekniske salgssignaler, og som gir signal om en kommende negativ trend endring for underliggende objekt (her: DAX30-indeksen). Death Cross Signal utløses når 50-dagers glidende gjennomsnitt bryter ned i gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt.

DAX30-indeksen vil nå etter bruddet ned gjennom det viktige 10.000 poeng nivået, kunne falle ned mot neste tekniske støttenivå, og som er ved 9.000 poeng på kort sikt.

Dersom også 9.000-nivået brytes så vil videre fall for DAX30-indeksen ned mot 8.000 poeng signaliseres på 3-6 måneders sikt.

Det samlede tekniske bildet for den tyske børsindeksen DAX30 indikerer nå at den gjerne kan komme til å falle ned mot nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, og ned mot 8.000 poeng på 3-6 måneders sikt.

Det indikerer da at DAX30-indeksen, og som hittil har falt rundt 20 prosent fra toppen den 10. April 2015 rundt 12.390 poeng, kan komme til å falle med rundt 20 prosent til fra dagens nivå i løpet av de neste 3-6 måneder.

Vi gjentar i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere analyser av DAX30-indeksen i Tyskland, og som også gjelder tilsvarende for både norske og amerikanske børsindekser, at vi ser fortsatt stor fare for et videre kraftig fall på børsene i månedene fremover.

Diagram over utviklingen for Frankfurt DAX30-indeksen:

DAX30-18Sep2015Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…